Nail's Love By Ms

Δύσκολη και επίπονη η διαχείριση των μεγάλων εργασιακών αλλαγών

.

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι πολύ δυναμικές τα τελευταία χρόνια και έχουν φέρει τα πάνω κάτω. Εργαζόμενοι και νεοεισερχόμενοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να διαχειριστούμε όλες αυτές τις αλλαγές. Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν, ειδικά για σένα που διαθέτεις ήδη εργασιακή εμπειρία και καλείσαι να αντιμετωπίσεις μία απόλυση, μία οργανωτική αναδιάρθρωση στη δουλειά σου ή ακόμη και μία αλλαγή στα καθήκοντά σου, μέσα στην εταιρία στην οποία εργάζεσαι.  
Για να καταφέρεις να επιβιώσεις είναι σημαντικό να αναπτύξεις ορισμένες στρατηγικές μέσα στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και έξω απ' αυτό.

Εκτός αγοράς
Η απόλυση σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση για κανέναν, ακόμη και σήμερα που οι περικοπές θέσεων εργασίας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Ειδικά για σένα που εργάζεσαι χρόνια στον ίδιο εργοδότη και το όνομά σου είναι συνδεδεμένο με την επιχείρηση, όταν χάνεις τη δουλειά σου νοιώθεις ότι χάνεις την ταυτότητά σου. Γι'  αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικές όχι μόνο οι μεθοδευμένες κινήσεις που θα κάνεις για να αναζητήσεις εργασία, αλλά και η ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξεις.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αναλάβεις μία θέση σε κατώτερη βαθμίδα ή να περιορίσεις τις απαιτήσεις σου όσον αφορά στο μισθό και τις παροχές που θα διεκδικήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται η μερική απασχόληση και οι συμβάσεις έργου για περιορισμένο χρονικό διάστημα, που θα πρέπει να τα δεις με άλλο μάτι πλέον. Καθημερινά ακούω για ανθρώπους που ξεκινάνε νέες συνεργασίες καταθέτοντας την ψυχή τους με πολύ χαμηλές αμοιβές, ελπίζοντας σε μία καλύτερη προοπτική, τα επόμενα χρόνια.
Εντός αγοράς
Σίγουρα και για σένα που έχεις δουλειά το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις δεν είναι και το πιο ήρεμο. Η ανασφάλεια έχει χτυπήσει κόκκινο σε όλους τους τομείς και σε όλες τις εταιρίες της χώρας. Εσύ παρόλα αυτά θα πρέπει να μείνεις στην πρώτη γραμμή για να διατηρήσεις την εργασία που έχεις. Ένας τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να παραμείνεις αισιόδοξος και να μην επικεντρώνεσαι στην αρνητική κατάσταση. Χρησιμοποίησε τις δυνάμεις σου για να γίνεις πιο αποτελεσματικός στη δουλειά σου και βρες συμμάχους μέσα και έξω από την εταιρία στην οποία βρίσκεσαι. Ενώ, αν ο εργοδότης σου σού προτείνει μία διαφορετική θέση δέξου τη και φρόντισε στη διαπραγμάτευση να αντισταθμίσεις τα οφέλη για τον εργοδότη με αντίστοιχα οφέλη για σένα. Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν αναμένεται να βελτιωθούν σύντομα, αλλά εσύ πρέπει να επιβιώσεις.

kariera.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters