Nail's Love By Ms

Έχουν αλλάξει οι κλασικές ερωτήσεις για τη συνέντευξη;

.

Ποιες είναι οι ερωτήσεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν ετοιμάζεσαι να πας σε μία επαγγελματική συνέντευξη; Μήπως οι παρακάτω; «Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σας;», «Γιατί σας ενδιαφέρει αυτή η θέση;» και «Γιατί νομίζετε ότι θα είσαστε κατάλληλος γι' αυτόν τον ρόλο;». Πρόκειται για τυποποιημένες ερωτήσεις που είμαι σίγουρη ότι έχεις προετοιμάσει τις απαντήσεις, όμως οι διευθυντές προσλήψεων και οι εργοδότες δεν μένουν πλέον μόνο σ' αυτές.
Η τρέχουσα οικονομική κρίση και οι ανακατατάξεις στην αγορά εργασίας έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και τάσεις ακόμη και στην επαγγελματική συνέντευξη.
Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με τις τυποποιημένες ερωτήσεις, έχουν προστεθεί και άλλες διαφορετικές, οι οποίες «μετρούν» τη δέσμευση ενός υποψηφίου για την εταιρία και την εν λόγω θέση, που διεκδικεί.
Τα ερωτήματα αυτά και οι σωστές απαντήσεις που καλείσαι να δώσεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις είναι τα εξής:

Ερώτηση: Εχεις χρησιμοποιήσει τα social media στην προηγούμενη δουλειά σου; Και αν ναι με ποιον τρόπο;
Απάντηση: Δεδομένου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν νέο τρόπο επικοινωνίας και οι περισσότερες επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν στις διαφημιστικές τους καμπάνιες, ο εργοδότης θέλει να ακούσει από σένα πόσο καλά έχεις κατανοήσει τα social media και πώς η εταιρία του μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Έτσι καλό θα είναι να δώσεις ένα παράδειγμα για το πώς έχεις χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ του προηγούμενου εργοδότη σου και πώς θα μπορούσες να συμβάλεις ώστε να επωφεληθεί ο νέος εργοδότης σου, χωρίς όμως να αναφερθείς στην προσωπική σου παρουσία στα social media.


Ερώτηση: Γιατί φύγατε από την τελευταία σας εργασία; (Η ερώτηση αυτή δεν είναι καινούργια, η απάντησή της όμως είναι πλέον διαφορετική).
Απάντηση: Αν έχεις απολυθεί, θα πρέπει να είσαι ειλικρινής. Οι εργοδότες ξέρουν πόσο δύσκολη είναι η οικονομική συγκυρία και ότι αρκετοί υποψήφιοι δεν θα καταφέρουν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας.  Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι αναφερθείς εν συντομία στο τι συνέβη στην προηγούμενη δουλειά σου και να αποδείξεις ότι όλο το διάστημα που είσαι άνεργος εξακολουθείς και δραστηριοποιήσαι μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες ή άλλες αντίστοιχες οργανώσεις.

Ερώτηση: Περιγράψτε το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο είστε πιο παραγωγικοί.

Απάντηση:
 Οι διευθυντές προσωπικού θέλουν να προσλάβουν εργαζόμενους που θα αναπτυχτούν στο εργασιακό περιβάλλον της εταιρίας τους. Άρα για να δώσεις τη σωστή απάντηση εδώ θα πρέπει νωρίτερα να έχεις κάνει μία λεπτομερή έρευνα, έτσι ώστε να γνωρίζεις το εργασιακό περιβάλλον της εταιρίας στην οποία απευθύνεσαι.

Ερώτηση: Ποιο είναι το κίνητρο, που σας ωθεί να διεκδικήσετε αυτή τη θέση;
Απάντηση: «Είμαι άνεργος για περισσότερο από ένα χρόνο, έχω απελπιστεί και θέλω οπωσδήποτε να βρω μία δουλειά». Αυτή σίγουρα είναι μία ειλικρινής απάντηση, αλλά είναι λανθασμένη και πρέπει οπωσδήποτε να την αποφύγεις.  Για να πάρεις τη θέση πρέπει να πείσεις τον εργοδότη ότι θέλεις να εργαστείς στο συγκεκριμένο πόστο και στη συγκεκριμένη εταιρία και όχι απλώς να βρεις μια δουλειά. Με τον τρόπο αυτό θα δείξεις την προσήλωση σου στην επιχείρηση κάτι που έχει ανάγκη να ακούσει ο διευθυντής προσλήψεων, στις μέρες μας που όλα είναι ρευστά.

kariera.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters