Nail's Love By Ms

Οι Τούρκοι του ΣΥΡΙΖΑ 'θα κατακτήσουν τη Θράκη'.

.


7ab2fdd17fda291b.jpg
Η φράση στην αφίσα σημαίνει 'Οι Τούρκοι κατακτούν τη Θράκη'.
 
Μία αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιους του κόμματος στη Ροδόπη προκάλεσεαναστάστωση και πολλές αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα κυκλοφόρησε μία αφίσα όπου απεικονίζονται οι υποψήφιοι του κόμματοςΚαραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ, ενώ μάλιστα υπάρχει και μία φράση γραμμένη στα τουρκικά.

Η φράση είναι «Turkler bati thtakya'yi fetihe ciclilar» και σημαίνει «Οι Τούρκοι κατακτούν την Θράκη».

Το μόνο που καταλαβαίνει κάποιος που βλέπει την αφίσα και δε γνωρίζει την τουρκική γλώσσα είναι η λέξη ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα δηλαδή του κόμματος.

Πολλοί χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο «προκλητικό» ενώ και ως προς τα χρώματατης αφίσας υπάρχουν ενστάσεις καθώς το κόκκινο, το μαύρο και το πράσινοχρώμα παραπέμπουν στην «ανύπαρκτη σημαία της Ανεξάρτητης Θράκης».

Εν τω μεταξύ  στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στο Maximum 93,6μίλησε για το ρόλο του Τουρκικού Προξενείου o υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚΓιώργος Ντόλιος, λέγοντας για πρώτη φορά ότι "έχει ξεφύγει από το ρόλο του, έχει τα όρια λειτουργίας μιας διπλωματικής αρχής" ενώ έκανε λόγο για "δυνάμεις που κινούνται γυρω από ένα συγκεκριμένο μηχανισμό και έχουν τη δυνατότητα να τεμαχίζουν το εκλογικό σώμα της μειονότητας κατά βούληση", συμπληρώνοντας ότι "δεν είναι τυχαίο ότι στις προηγούμενες εκλογές οι ψήφοι τεμαχίστηκαν μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κ. Μπακογιάννη στη Ροδόπη". 

Ο κ. Ντόλιος τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπίσει η Ελληνική Πολιτεία την κατάσταση αυτή "στέλνοντας σαφέστατα μηνύματα προς την τουρκική πλευράότι εμείς πιστεύουμε στην ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά αυτή η φύση δε δίνει το δικαίωμα σε κανέναν μηχανισμό να παρεμβαίνει κατά βούληση και με εντελώςαντιδημοκρατικό τρόπο στις εκλογικές διαδικασίες".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters