Nail's Love By Ms

Πρόγραμμα αλληλεγγύης από τους εφοπλιστές

.


Η εφοπλιστική οικογένεια έχει προετοιμασθεί για να παρέμβει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην οφειλόμενη συμπαράσταση προς τις σκληρά δοκιμαζόμενες από την κρίση, πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας. 

Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και ατομικά και συλλογικά, με προσοχή, ευθύνη και με βαθύ όσο και ανιδιοτελές ανθρωπιστικό και πατριωτικό συναίσθημα, δήλωσε κατά τη σημερινή συνέντευξή του στο χώρο της διεθνούς Εκθέσεως των «Ποσειδωνίων», ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης.
Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα: 

-Η Ναυτιλία των Ελλήνων αντέχει και προοδεύει. Παρά τη δεινή κρίση που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον Πλανήτη και ιδιαίτερα την Ελλάδα, παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, συνδεδεμένη πάντα με την εθνική της βάση και με ένα στόλο από 3.325 πλοία συνολικής χωρητικότητας 227 εκατ. dwt και μέσης ηλικίας 10,5 έτη. 

«Ξέρετε, τόνισε ο κ. Βενιάμης, τι έλεγαν οι παλαιοί συμπατριώτες μου Χιώτες καραβοκύρηδες; Ότι η θάλασσα αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει. Αυτό πιστεύουμε και εμείς που προσπαθούμε να συνεχίσουμε το έργο τους. Βέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει. Άλλες οι συνθήκες στη θάλασσα τότε και άλλες σήμερα. Πολλές φορές καλύτερες, αλλά και πολλές φορές δύσκολες και περίπλοκες που απαιτούν πίστη, τόλμη και σκληρή προσπάθεια. Η παγκοσμιοποίηση και οι συναφείς επιπτώσεις της, η καλπάζουσα ναυτική τεχνολογία, οι υπερβολές, όχι πάντοτε ανιδιοτελείς, με κεντρικά και περιφερειακά μέτρα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των πλοίων, η χρηματοπιστωτική στενότητα, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ναυλαγορά, αλλά και η μάστιγα της πειρατείας , αποτελούν κρίσιμες προκλήσεις για την ναυτιλία του 21ου αιώνα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters