Nail's Love By Ms

Γιατί η "αυταγάπη" είναι τόσο σημαντική.

.

3253298810_fc95d4a2a3
Ας υποθέσουμε ότι ενας άνθρωπος μέχρι τώρα στη ζωή του είχε την τάση να είναι θύμα. Οι γονείς, οι ερωτικοί σύντροφοί , η ζωή γενικότερα σπάνια του φέρθηκαν καλά. Το άτομο αυτό δεν φταίει σε τίποτα, αλλά από τις παρατηρήσεις και τις εμπειρίες αυτές αρχίζει να νιώθει ανίσχυρο. Αυτός ο εσωτερικός συναισθηματικός κινηματογράφος τραβάει ανθρώπους που για προσωπικούς  τους λόγους βρίσκουν ελκυστικά τέτοιου είδους συναισθήματα:

1. Θύτες....
..επειδή ψυχανεμίζονται εύκολη λεία. Οι Θύτες έχουν την τάση να είναι τεμπέληδες.Ακουλουθούν την πιο εύκολη οδό και το ανήμπορο θύμα γίνεται έρμαιο στα χέρια τους. Όποιος υπήρξε κάποτε θύμα και κατάφερε να βρει τη δύναμη του -Για παράδειγμα με τη βοήθεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης- Ξέρει ότι ο θύτης ξεκινά να αναζητεί γύρω του την ευκολότερη λεία....

2. Άλλα θύματα....
..επειδή υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και νιώθουν ασφάλεια. Όλοι μας ψάχνουμε την Αγάπη, και το να νιώθουμε οτι κάποιος μας καταλαβαίνει μας μεταδίδει ενα αίσθημα οικειότητας.

3. "Καλοθελητές" και παρηγορήτρες.....
...και εκείνους που αισθάνονται καλύτερα όταν βλέπουν πόσο χαλια είναι ένα θύμα. Οι "καλοθελητές" ζουν όταν οι άλλοι δεν τα πάνε καλα, διαφορετικά θα έμεναν χωρίς δουλειά. Ναι, ορισμένοι είναι  πράγματι καλοπροαίρετοι, αλλά άλλοι νιώθουν ένα αίσθημα ανωτερότητας ή ακόμα και χαράς: " Όταν βλέπω ότι ο τάδε δεν είναι πολύ καλά , χαίρομαι που εγώ έχω τόσο λίγα προβλήματα"
Κανένα από αυτά τα άτομα που προσελκύονται από το "θύμα" δεν είναι σε θέση να το βοηθήσει πραγματικά να απεκδυθεί αυτό το ρόλο. Αλλά απο τη στιγμή που κάποιος συνειδητοποιήσει ποια είναι η αιτία έλξης του μαγνήτη του, γίνεται παρατηρητής. Κι αν ξέρει πώς αποδυναμώνεται η αιτία ,τοτε το θύμα γεμίζει με δύναμη και αποφασιστικότητα. Η αγάπη για τον εαυτό μας και για τη ζωή μας είναι το κλειδί αυτής της μεταβολής.!

Απο το βιβλίο "Το μυστίκο του μαγνήτη της Καρδιάς"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters