Nail's Love By Ms

Ο Σωστός Άντρας τη Λάθος Ώρα

.

Μήπως πιστεύετε ακόμα πως η αγάπη είναι θέμα σωστού timing;
Πάντα πίστευα (και ευχόμουν) πως όταν θα εμφανιζόταν ο ένας και μοναδικός άντρας στη ζωή μου, θα το καταλάβαινα αμέσως. Δεν θα υπήρχαν δεύτερες σκέψεις, δυσκολίες και εμπόδια. Ότι η ρουτίνα μου θα άλλαζε ως δια μαγείας και από ανήμερο θηρίο που τρέχει να προλάβει την τρέλα της καθημερινότητας, θα μετατρεπόμουν σε ήμερο –θηρίο πάντα– που θα έκανε ό,τι θα ζητούσε εκείνος. Επειδή, όμως, η ζωή δεν θυμίζει πάντα σενάριο αισθηματικής κομεντί, ούτε ακολουθεί ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο, κάποια στιγμή αναγκάστηκα να προσγειωθώ ανώμαλα στην πραγματικότητα. Ήμουν 21 ετών σε μια σχέση από εκείνες που σου σημαδεύουν τη ζωή – ή για την ακρίβεια, όχι μέσα στη σχέση, αλλά με το ένα πόδι να πατάει στις μύτες και το άλλο να έχει πηδήξει έξω εδώ και μήνες. Και χωρίς καμία πρόσκληση, εμφανίστηκε αυτός ο ένας που λέγαμε παραπάνω. Φαντάρος... τσεκ, στην άλλη άκρη της χώρας… τσεκ, φρεσκοχωρισμένη εγώ… πάλι τσεκ. Σωστό timing; Τσεκ-ούτε-κατά-διάνοια. Κι όμως 3,6 χρόνια μετά έχει αποδειχθεί το πιο σωστό timing της ζωής μου. Πώς; Απλά αγνοήσαμε τα εμπόδια, γιατί θέλαμε να είμαστε μαζί. Νιώθετε ότι η παραπάνω ιστορία δεν σας είναι τελικά και τόσο ξένη; Την επόμενη, λοιπόν, φορά που ο ιδανικός άντρας θα εμφανιστεί στη ζωή σας (ή εάν είναι ήδη μέσα σ’ αυτή), αλλά δεν θα υπάρχουν οι τυπικά σωστές προϋποθέσεις για να ευδοκιμήσει η σχέση σας, μην το βάλετε κάτω. Το κλισέ «όταν θέλετε κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρετε» μπορεί να ισχύσει, αρκεί να ρυθμίσετε τους δείκτες της ζωής, έτσι ώστε να δείχνουν την ίδια ώρα και για τους δυο σας.
Στον επόµενο τόνο, η ώρα θα είναι:
Too busy for love
Το βασικό επιχείρημά σας –και ναι, ισχύει– είναι ότι διαθέτετε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, τρέχοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ για να καλύψετε τις υποχρεώσεις σας και να στριμώξετε μέσα στις 24 ώρες μιας ημέρας γραφείο, γυμναστήριο, φίλους, οικογένεια. Το μόνο που θέλετε μετά από μια τυπική, «γεμάτη» μέρα, είναι να βυθιστείτε στον καναπέ και ν’ απολαύσετε τα πολλά ταλέντα του Ίαν Σομερχάλντερ, σε έναν μαραθώνιο επεισοδίων The Vampire Diaries. Ούτε λόγος για το πώς να χωρέσετε έναν άντρα (και όχι όποιον κι όποιον, εδώ μιλάμε για τον τέλειο) στην τρελή καθημερινότητά σας. Η απάντηση είναι απλή. Αν θέλετε, όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί, βέβαια, να δείτε τη σχέση σας σοβαρά και να της δώσετε την προτεραιότητα που της αρμόζει. Και όχι, δεν θα πετύχει αν τη βλέπετε σαν μία ακόμη από τις πολλές σας υποχρεώσεις. Αρχικά, πρέπει να είστε ειλικρινής με αυτά που νιώθετε για να μην κάνετε τον κύριο Τέλειο να καταλήξει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι δεν ενδιαφέρεστε αρκετά. Και επειδή σε μια σχέση ισχύει ο κανόνας του «ό,τι δίνεις, παίρνεις», θα πρέπει εξαρχής να είστε προετοιμασμένη να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις. Ίσως θα μπορούσατε να ξεκλέψετε μια ώρα και να μην πιείτε για μια φορά εκείνον τον καφέ με την κολλητή σας, αλλά με τον εκλεκτό της καρδιάς σας. Ή, ίσως, θα μπορούσατε να βρείτε τρόπους για να οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας. Μικρές υποχωρήσεις και έξυπνα τρικ, ώστε να μην γίνει το κλισέ «μα τι έχουν απογίνει όλοι οι άντρες;» και δικό σας μότο, όταν ο καλός σας φύγει «λαχανιασμένος» από την παρ’ ολίγον ιδανική σχέση σας.
Μαζί και χώρια
Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα αν μπορούσατε να τον βάλετε στη βαλίτσα και να τον πάρετε μαζί σας, αλλά ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο ρεαλιστικά. Σε λίγο καιρό, εσείς φεύγετε για άλλη πόλη, άλλη χώρα, άλλη ήπειρο και αυτός θα πρέπει να μείνει πίσω και να σας περιμένει για αρκετούς μήνες. Και αν σκέφτεστε ότι θα πρέπει να ακυρώσετε τα υπεραντλαντικά σας σχέδια επειδή γνωρίσατε τον έναν και μοναδικό άντρα της ζωής σας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Καταρχάς, εάν η σχέση σας μετράει μόνο λίγους μήνες, δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουρη πως αυτός ο άντρας είναι ο ιδανικός για εσάς. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να «φρενάρετε» για ένα μήνα τα σχέδιά σας, ώστε να κερδίσετε λίγο παραπάνω χρόνο μαζί και να βεβαιωθείτε πως όντως υπάρχει κάτι δυνατό μεταξύ σας – και εκτός του λατρεμένου «ζα-ζα-ζου» (που λέει και η αγαπημένη μας Carrie). Αν πάλι είστε αρκετό καιρό μαζί, μια λύση θα ήταν να σας ακολουθήσει μέχρι να ολοκληρωθεί το μεταπτυχιακό / επαγγελματικό ταξίδι / σεμινάριό σας. Όλα εξαρτώνται από το πόσα έχετε επενδύσει και οι δύο σε αυτή τη σχέση και σε ποιο στάδιο βρίσκεστε στη ζωή σας. Όπως και να ’χει, η απόσταση για ένα χρονικό διάστημα δεν μπορεί να κλονίσει μια δυνατή σχέση. Στη δική μου περίπτωση, αν και είχαμε τις καλές και τις άσχημες μέρες μας, αυτό που μας κράτησε μαζί τους 8 μήνες που περάσαμε χωριστά ήταν τα κοινά σχέδιά μας για το μέλλον και η πεποίθηση πως οι δυο μας είχαμε δημιουργήσει μια υπέροχη σχέση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters