Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνες σας τα γεμιστά μπισκότα που τόσο σας αρέσει να αγοράζετε από τον φούρνο και ξετρελάνετε τα παιδιά σας.
Υλικά
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
χυμός από 1 λεμόνι
250 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
χυμός από 1 λεμόνι
250 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε και τον κρόκο του αυγού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με το χυμό λεμονιού.
3. Ζυμώστε τη ζύμη απαλά και τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
4. Ανοίξτε με έναν πλάστη τη ζύμη μέχρι να φτάσει περίπου το μισό εκατοστό σε πάχος και κόψτε μπισκότα με ένα στρογγυλό αλευρωμένο κόφτη.
5. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε σε μέτριο ζεστό φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
6. Αφήστε τα να κρυώσουν και καλύτερα συνεχίστε με τη γέμιση την επόμενη ημέρα για να σκληρύνουν λίγο τα μπισκότα και να μην σας σπάσουν όπως θα τα γεμίζετε.
7. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα και προσθέστε το χυμό του λεμονιού.
8. Ανακατέψτε και στρώστε με μια μικρή σπάτουλα κρέμα πάνω από τα μισά μπισκότα.
9. Καπακώστε με τα υπόλοιπα και μετά «ρολάρετε» τα «μπισκοτοσάντουιτς» πάνω σε τριμμένο καρύδι.
10. Αν θέλετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε.
1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε και τον κρόκο του αυγού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με το χυμό λεμονιού.
3. Ζυμώστε τη ζύμη απαλά και τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
4. Ανοίξτε με έναν πλάστη τη ζύμη μέχρι να φτάσει περίπου το μισό εκατοστό σε πάχος και κόψτε μπισκότα με ένα στρογγυλό αλευρωμένο κόφτη.
5. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε σε μέτριο ζεστό φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
6. Αφήστε τα να κρυώσουν και καλύτερα συνεχίστε με τη γέμιση την επόμενη ημέρα για να σκληρύνουν λίγο τα μπισκότα και να μην σας σπάσουν όπως θα τα γεμίζετε.
7. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα και προσθέστε το χυμό του λεμονιού.
8. Ανακατέψτε και στρώστε με μια μικρή σπάτουλα κρέμα πάνω από τα μισά μπισκότα.
9. Καπακώστε με τα υπόλοιπα και μετά «ρολάρετε» τα «μπισκοτοσάντουιτς» πάνω σε τριμμένο καρύδι.
10. Αν θέλετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου