Nail's Love By Ms

Χρονιά με χαμηλές προσδοκίες το 2012 στον Έβρο.

.

e4e0277aea5a9643.jpg
Δεν βλέπουν «φώς στο τούνελ» για το 2012.
 
Tα χειρότερα περιμένει το σύνολο των ελλήνων για το 2012, αφού πιστεύουν πως «η χρονιά που πέρασε ήταν μόνο η αρχή για ένα δυσκολότερο οικονομικό περιβάλλον», σύμφωνα με τους επαγγελματίες τους μισθωτούς και τους επιχειρηματίες.

Άλλωστε, τα στοιχεία της έρευνας που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα έδειξαν πως οι έλληνες εμφανίζονται «ιδιαίτερα απαισιόδοξοι» αφού το 99% των συμπολιτών μας χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. «Για μεγάλη περίοδο ύφεσης και λιτότητας»κάνει λόγο ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος του Έβρου, ενώ με μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση συνδικαλιστικές εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων του Έβρου σε σχετικό έρευνα της ΕΡΑ Ορεστιάδος.

«Χωρίς φως στο τούνελ του 2012» λένε οι φορείς του Έβρου
Ως την χειρότερη και ποιο δύσκολη χρονιά χαρακτηρίζουν το 2011, οι συνδικαλιστικοί φορείς, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του Έβρου, ενώ δεν βλέπουν «φώς στο τούνελ», για το 2012 μιλώντας στη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Όλγα Ορφανίδου.«Ελπίζουμε για το 2012 να δώσει φώτιση ο θεός στους κυβερνώντες να αλλάξουν πλέον πολιτική γιατί με αυτή την ρότα που έχουμε, όχι πάμε στα βράχια, αλλά βουλιάζουμε κατευθείαν», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου κ. Απόστολος Γκιγκούδης, υπογραμμίζοντας ότι, «αυτή η πολιτική είναι λάθος και μας οδηγεί σε αδιέξοδο». Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 2011 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Άσχημη όμως ήταν η χρονιά και για το ελληνικό εμπόριο, καθώς, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, βιώνουμε μια μακρά περίοδο ύφεσης και λιτότητας, ενώ οι έμποροι καλούνται να επιβιώσουν μέσα σε αυτήν την οικονομική δίνη. «Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη εφ όσον ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν αυτήν την στιγμή», ανάφερε ο κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ευχήθηκε το 2012 να μπορέσουμε να βρούμε μια διέξοδο σε αυτό το δύσκολο οικονομικό πρόβλημα που βιώνουμε.

Η χρονιά που πέρασε ήταν η χειρότερη για όλους τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστα Κασίδη, «οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε για το 2012 παρά μόνο τα χειρότερα, καθώς δεν υπάρχει φώς στο τούνελ».

Άσχημη ήταν η χρονιά που πέρασε και για τους παράκτιους αλιείς της περιοχής. «Το 2011 ήταν χειρότερο από το 2010, το 2010 χειρότερο από το 2009, ενώ το 2012 θα είναι πολύ χειρότερο», ανέφερε ο πρόεδρος των παράκτιων αλιέων ΑΜΘ κ. Στέλιος Μωραΐτης, υπογραμμίζοντας ότι, «η ανομία κυριαρχεί στις θάλασσες, τα αποθέματα έχουν μηδενιστεί και έχουμε πτώχευση στην θάλασσα».

Χρονιά αντιθέσεων, χαρακτήρισε το 2011 για την κτηματαγορά η πρόεδρος των Κτηματομεσιτών Έβρου κ. Αγγελική Γκρασνέλη, υποστηρίζοντας ότι, «οι πολίτες δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα καθώς η ελπίδα και η θέληση είναι αυτή που μας κρατά ζωντανούς». Η ίδια ευχήθηκε να υπάρξει ηρεμία και να σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα. Πολύ δύσκολη ήταν η χρονιά και για τους επαγγελματίες, ενώ το μέλος του ΕΒΕΑ κ. Ελένη Ιντζεπελίδου, ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία και καλές δουλειές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters