Nail's Love By Ms

Το «κλειδί» στο δεύτερο καλάσνικοφ

.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών, το όπλο που πήραν μαζί τους οι δολοφόνοι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε στον φόνο του περιπτερά στα Ανω Λιόσια στις 8 Φεβρουαρίου

Το δεύτερο καλάσνικοφ, που πήραν μαζί τους οι αδίστακτοι δολοφόνοι των νεαρών αστυνομικών, προχθές το απόγευμα στου Ρέντη, κρύβει τα μυστικά της εγκληματικής τους δράσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, που προσπαθούν να συνθέσουν τα στοιχεία για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση του μακελειού, έχουν παράλληλα την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο αιματηρό περιστατικό εντάσσεται στη δράση ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος με «κατανομή» του εγκλήματος κατά «ειδικότητες» και ανεξάρτητες ομάδες σκληρών εγκληματικών στοιχείων, αλλά με διαπλοκή και στενή διασύνδεση μεταξύ τους. Αυτό συνάγεται από τα μέχρι στιγμής ευρήματα και κυρίως από το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ανδρες και γυναίκες, μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Αττικής, συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ σε μία κίνηση απότισης τιμής στους νεκρούς συναδέλφους τους
Ανδρες και γυναίκες, μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Αττικής, συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ σε μία κίνηση απότισης τιμής στους νεκρούς συναδέλφους τους
Σύμφωνα με όσα διευκρινίστηκαν από την πορεία των ερευνών, οι δράστες του μακελειού ήταν τέσσερα άτομα και όχι τρία, όπως δόθηκε αρχικά η εντύπωση. Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις στο περίπτερο της λεωφόρου Δημοκρατίας στο Μενίδι, το οποίο λήστεψαν οι δράστες πριν εντοπιστούν και καταδιωχθούν.
Oπως αναφέρουν οι μάρτυρες, στη ληστεία πήραν μέρος τρία άτομα με δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, ενώ ο τέταρτος οδηγούσε το κλεμμένο Volvo, με το οποίο διέφυγαν.
Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν στο Μοσχάτο, μετά το μακελειό στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού στου Ρέντη, οι δράστες είχαν αφήσει ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά πήραν μαζί τους το δεύτερο τουφέκι.
Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να είναι οι ίδιοι δράστες που δολοφόνησαν με καλάσνικοφ και πιστόλι 45χρονο περιπτερά για λίγα ευρώ, στις 8 Φεβρουαρίου στα Aνω Λιόσια, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται βαλλιστικά από τα όπλα που άφησαν πίσω τους οι μακελάρηδες του Ρέντη. Γι' αυτό δεν αποκλείουν το δεύτερο καλάσνικοφ που πήραν μαζί τους να είναι το «βρώμικο» όπλο της συμμορίας. Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο, είναι ένα από τα εννέα Volvo που είχαν κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου από μάνδρα αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία, ενώ και οι πινακίδες προέρχονται από την ίδια κλοπή, από την αποθήκη του καταστήματος.
Τρία από τα κλεμμένα Volvo βρέθηκαν και κατασχέθηκαν για διακίνηση λαθρομεταναστών, ενώ ένα ακόμα χρησιμοποίησαν οι δράστες της πρόσφατης ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στα Aσπρα Σπίτια Βοιωτίας.
Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει σύνδεση των προχτεσινών δολοφόνων ούτε με τη ληστεία αυτή.
Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, η ΓΑΔΑ, απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου της Eνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιάννη Μακρή, ο οποίος κατήγγειλε ότι τα περιπολικά είναι σε άθλια κατάσταση και άργησαν να σπεύσουν για ενίσχυση στην καταδίωξη, επειδή... φύλαγαν προέδρους ομάδων, ανακοίνωσε ότι μέσα σε τέσσερα λεπτά από τη στιγμή που έδωσαν το σήμα οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ για τον εντοπισμό του κλεμμένου Volvo, συνέκλιναν στη λεωφόρο Κηφισού 14 ομάδες ΔΙΑΣ, δηλαδή 28 μοτοσικλέτες, με συνολικά 56 αστυνομικούς και 7 περιπολικά, καθώς και όλα τα οχήματα του Πειραιά.
Επίσκεψη Σαμαρά, δηλώσεις στήριξης από Ραγκούση
Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε χθες στη Βουλή ως ελάχιστος φόρος τιμής στους δύο αστυνομικούς που δολοφονήθηκαν στου Ρέντη. Τους δύο τραυματίες αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε ότι σε ώρες αυξανόμενης ανομίας η Αστυνομία προστατεύει τους Ελληνες πολίτες με βαρύτατες θυσίες. «Είναι πια καιρός και η Πολιτεία, όλοι μαζί, να προστατεύσουμε την Αστυνομία», κατέληξε.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της απέναντι στις οικογένειες των αστυνομικών που χάθηκαν και επεσήμανε. «Θα ευχόμουν να είναι η τελευταία φορά, αν και πρέπει να δεχτούμε ότι η ελληνική Αστυνομία δίνει έναν διαρκή αγώνα σε πάρα πολλά μέτωπα να διαφυλάξει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες». Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σημείωσε ότι «η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων».
Εξοπλισμός
Πυρά από συνδικαλιστές και εξηγήσεις από ΕΛ.ΑΣ.
Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί ο εξοπλισμός της ομάδας ΔΙΑΣ με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη. Σε ανακοίνωσή τους, οι Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών επισημαίνουν ότι «ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο», ενώ η Ενωση Αττικής πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ χτες το μεσημέρι και κάλεσε τους αστυνομικούς σε αποχή για μισή ώρα. Οι συνδικαλιστές της Αττικής κατήγγειλαν ότι τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ ρίχτηκαν ανεκπαίδευτοι στον δρόμο, ενώ αγοράζουν μόνοι τους κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.α.
Οι ομοσπονδίες καλούν όλους τους αστυνομικούς να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση μετά το τραγικό περιστατικό και να μην παρασυρθούν από αυθορμητισμούς. Παράλληλα καλούν τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν τους μικροκομματισμούς και να σταματήσουν «να σκυλεύουν πάνω από τα πτώματα των νεκρών αστυνομικών» και απαιτούν: Να συγκληθεί άμεσα διακομματική επιτροπή για την ανασυγκρότηση της «προβληματικής Αστυνομίας».
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χτες αναλυτικά τον εξοπλισμό της ομάδας ΔΙΑΣ, αναφέροντας ότι έχουν διατεθεί 20 εκ. ευρώ για τις μοτοσικλέτες και τον βασικό εξοπλισμό, αλλά παραμένουν ακινητοποιημένες λόγω βλαβών 352 από τις 1.526 μοτοσικλέτες σε όλη την Ελλάδα, αφού ακόμα δεν έχει διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών κονδύλι 500.000 ευρώ. Επίσης δεν έχουν διατεθεί αδιάβροχα, ενώ η προμηθεύτρια εταιρεία καθυστέρησε να παραδώσει 701 ζευγάρια μπότες, που αναμένονται εντός Μαρτίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters