Nail's Love By Ms

Πάει για ρεκόρ Guiness το καρναβάλι της Ξάνθης.

.


8a87d6309b42d50e.jpg
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 6 Μαρτίου 2011.
Στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ Guinness φιλοδοξεί να μπει ο Δήμος Ξάνθης φιλοτεχνώντας τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο, την παραμονή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.

Η μορφή της μάσκας, που θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία εκπροσώπων του Guinness World Records, έχει την εικόνα χαρακτικού. Δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών (Θ.Λ.Ε.) που κορυφώνονται κάθε χρόνο με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ξάνθης έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από συναυλίες σύγχρονων και παραδοσιακών μουσικών σχημάτων, εικαστικές εκθέσεις, αποκριάτικα πάρτι, δράσεις για παιδιά και ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες με πολιτιστική και καλλιτεχνική διάσταση που αναλαμβάνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης.

Ή επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου 2011 από το δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, με τη μουσική συνοδεία του γνωστού συγκροτήματος Locomondo.


Ωστόσο, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 6 Μαρτίου 2011 και τις πολλές εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα τριάντα πληρώματα που θα συμμετέχουν στη φετινή παρέλαση αποτελούμενα από περισσότερους από 5.000 καρναβαλιστές.

Το θέμα της φετινής καρναβαλικής παρέλασης είναι: «ΔΝΤ - Διεθνής Νομισματική Τρέλα» και όπως εξηγεί σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης «ο τίτλος αυτός μας έδωσε την ευκαιρία να σκαλίσουμε τη μνήμη μας και να ανασύρουμε τις λαϊκές φράσεις του παρελθόντος που γεμάτες σοφία περιγράφουν τη σημερινή οικονομική κατάσταση».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για την κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας στον κόσμο και την έμπνευση που θα πάρουν από το ελληνικό θέατρο σκιών ο κ. Φανουράκης επισημαίνει «τα προηγούμενα χρόνια αγνοήσαμε τις γλυκόπικρες λαϊκές ρήσεις των πρωταγωνιστών του θεάτρου σκιών. Παρεξηγήσαμε τον χάρτινο λαϊκό μας ήρωα τον Καραγκιόζη. Αγνοήσαμε τις αλήθειες του, την εξυπνάδα του, το ακμαίο ηθικό και το κέφι του. Μετατρέψαμε αντιθέτως τις αξίες του αποκλειστικά σε ύβρεις». «Εμάς, ο Καραγκιόζης μας ενέπνευσε», συνεχίζει ο κ. Φανουράκης και τονίζει «είμαστε ευτυχείς που το παρελθόν μας είναι η έμπνευσή μας για να σατιρίσουμε και να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον μας».

Η μεγάλη εκδήλωση για την πιστοποίηση του παγκόσμιου ρεκόρ και την είσοδο της Ξάνθης στο βιβλίο Guinness, θα ολοκληρωθεί με συναυλία των Onirama και την καθιερωμένη βραδινή παρέλαση των πληρωμάτων.

Οι φετινές 45ες Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές 2011 θα ολοκληρωθούν το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της αποκριάς με την αναβίωση του ξανθιώτικου εθίμου, το κάψιμο του «Τζάρου», σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα.
Πηγή: ΑΠΕ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters