Nail's Love By Ms

Το τέλος των ανδρών

.
«The end of men». Στην Αμερική φιγουράρει ήδη ως τίτλος σε διάφορα δημοσιογραφικά μέσα. Αναρωτιέστε γιατί;
Η είδηση φαίνεται να αναδεικνύει τη γυναίκα ως μεγάλο νικητή της οικονομικής κρίσης στον εργασιακό χώρο και να κάνει σίγουρα πολλούς άνδρες να ανησυχούν. Μελέτες, που συνεχώς λαμβάνουν χώρα στην καρδιά των οικονομικών εξελίξεων, την Αμερική, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι αποδόσεις του γυναικείου φύλου στις επιχειρήσεις θα εκτοξευθούν στα ύψη. Σύμφωνα με τον Larry Summers, πρώτο οικονομικό σύμβουλο του προέδρου Obama: «όταν η οικονομία αρχίσει και πάλι να κινείται, σε πέντε χρόνια, ένας άνδρας στους έξι ηλικίας 25 έως 54 ετών δε θα δουλεύει».
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το Newsweek οι άνδρες που θα βγουν σχετικά αλώβητοι από την κρίση, είναι εκείνοι που θα έχουν μια γυναίκα να χρηματοδοτεί τις ανάγκες τους. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι από το Δεκέμβριο του 2007 στην Αμερική χάθηκαν 11 εκατομμύρια θέσεις, εκ των οποίων το 66% κατέχονταν από άνδρες.

Πριν από 40 χρόνια περίπου, οι γυναίκες συνέβαλλαν κατά 6% στο αμερικανικό οικογενειακό εισόδημα. Στις μέρες μας, το ποσοστό ανέρχεται στο 42,2%. Όσον αφορά τη μορφωτική κατάρτιση και εκεί το γυναικείο φύλο ηλικίας 30-44 κατέχει την πρωτιά. Εντυπωσιακό είναι ότι το 2010 από τους δέκα πτυχιούχους φοιτητές οι έξι είναι γυναίκες, ενώ καταλαμβάνουν το 60% όσων παίρνουν μάστερ.
Σε μελέτη του Columbia Business School σε 1.500 επιχειρήσεις από το 1992 έως το 2006, καλύτερη επίδοση σημείωσαν εκείνες που απασχολούσαν περισσότερες γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο ρυθμός δημιουργίας επιχειρήσεων από γυναίκες διπλασιάζεται συγκριτικά με τον εθνικό μέσο όρο.
queen.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters