Nail's Love By Ms

Σαρκοζί: ''Δεν θεωρώ σωστή την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.''

.

Στην επίσκεψη-αστραπή στην Άγκυρα, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, προκάλεσε με τις δηλώσεις τους, καθώς ισχυρίστηκε ότι ''δεν θεωρεί σωστή την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι πάντοτε χρήσιμες.'' Τόνισε ακόμα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια απόφαση για την ένταξη.

Ακόμα, σημείωσε ότι δεν αναφέρθηκε στο Κυπριακό, κατά τη διάρκεια των τρίωρων συνομιλιών του με τον Τούρκοπρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ επισήμανε πως ''δεν έκανα κάποια δήλωση για το Κυπριακό, το οποίο έχει και αυτό κάποιο ρόλο στην όλη διαδικασία. Θα πρέπει να αναζητούμε συμβιβασμό και όχι αδιέξοδα".Από την άλλη, η Γαλλία προσβλέπει σε μια συνεργασία με την Τουρκία, στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, όπως υπογράμμισε και ο Γάλλοςπρόεδρος, που δήλωσε ότι "προτείναμε στην Τουρκία απεριόριστη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, γεγονός που χαρακτηρίζω και ως έκφραση εμπιστοσύνης προς τη δημοκρατία στην Τουρκία".
Ο Σαρκοζί, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από το 1992 έχει να επισκεφθεί την Τουρκία πρόεδρος τηςΓαλλίας, λέγοντας ότι "η παρένθεση αυτή των 19 ετών κλείνει τώρα και είμαι ευτυχής που την έχω κλείσει εγώ".
Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, σχολίασε το ζήτημα, δηλώνοντας ότι ''ανέφερα στον κ. Πρόεδρο ότι από το 1992 έχει να επισκεφθεί πρόεδρος της Γαλλίας την Τουρκία και ότι θα θέλαμε να τον φιλοξενήσουμε και ως Πρόεδρο της χώρας του."
Ως προς τις τουρκοευρωπαϊκές σχέσεις, ο Γκιουλ είπε πως η Τουρκία περιμένει "όλες οι χώρες της Ε.Ε.να δώσουν την ευκαιρία να ολοκληρωθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις".
Σημείωσε πως η Τουρκία "θα σεβαστεί τις αποφάσεις που θα λάβουν οι λαοί στις χώρες της Ε.Ε, αλλά όλοι πρέπει να βοηθήσουν ώστε να ολοκληρωθεί η συνομιλία των διαπραγματεύσεων".
Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Νικολά Σαρκοζί στην Άγκυρα, ''αμαυρώθηκε'' από διαφωνίες επί του θέματος των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε., καθώς και από την δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου ως προεδρεύοντα των G20 και όχι ως προέδρου της χώρας του.
Συνάντηση Σαρκοζί-Ερντογάν
Μετά τη συνάντησή του, με τον πρωθυπουργό της ΤουρκίαςΤαγίπ Ερντογάν, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι ''δεν συμφωνούμε σε όλα τα ζητήματα, αλλά η Τουρκία μπορεί να προσφέρει πολλά στην ειρήνη.''
Επίσης, χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως ένα ''πολύ θαρραλέο πολιτικό'', σημειώνοντας πως ''έχει μέσα του το πνεύμα των μεταρρυθμίσεων.''
Σαρκοζί: ''Κύριε Καντάφι πρέπει να φύγετε''
Εν μέσω της έκρυθμης κατάστασης στη Λιβύη, ο Γάλλος πρόεδρος από την Άγκυρα, κάλεσε τον Λίβυοηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, να εγκαταλείψει την εξουσία, εκτιμώντας πως οι βιαιότητες, που διαπράττονται από το καθεστώς του, κατά των εξεγερμένων πολιτών της χώρας του, είναι ''απαράδεκτες και οι δράστες τους θα πρέπει να τύχουν έρευνας και τιμωρίας.''















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters