Nail's Love By Ms

Η αθηναία βασίλισσα του Ιντερνετ

.

Τα χίλια πρόσωπα µιας Ελληνίδας που έφτασε στην κορυφή της ενηµέρωσης


Η Αριάνα Χάφινγκτον (αριστερά) µε τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και τη  σύζυγό του Μαρία Σράιβερ (µπροστά του). Η Χάφινγκτον έχασε το 2003 από  τον «εξολοθρευτή» στις εκλογές για τη θέση τού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας
Την κατηγόρησαν για λογοκλοπή. Λοιδόρησαν τις προσπάθειές της για κοινωνική ανέλιξη. Κατέκριναν τις πολιτικέςτης µεταµορφώσεις. Τώρα ασχολούνται ξανά µαζί της. Η Αριάνα Στασινοπούλου - Χάφινγκτον είναι η πιο διάσηµη µπλόγκερ. Μια γυναίκα που ανήκε παντού και πουθενά.

Ηταν µια είδηση που ταξίδεψε σε όλον τον κόσµο. Ο χρεωµένος µιντιακός κολοσσός AOL αγόρασε στις αρχές της εβδοµάδας έναντι 315 εκατοµµυρίων δολαρίων την ιστοσελίδα Huffington Post. Μια επιχειρηµατική κίνηση που δηµιούργησε νέα δεδοµένα και ανταγωνισµό στα χωράφια της διαδικτυακής ενηµέρωσης. Πάράδόςιάκά Μέςά, από τους «New York Times» έως την «El Pais», αφιέρωσαν σελίδες και αναλύσεις για έναζήτηµα που αφοράπρωτίστως τις επαγγελµατικές ισορροπίες στον δικό τουςκλάδο. Η δηµοσιογραφική οµφαλοσκόπηση όµωςεξελίχτηκεσε σκιαγράφηση ενόςπροφίλ: της δηµιουργού του µπλογκ Αριάνας Στασινοπούλου - Χάφινγκτον. Της γυναίκας που κέρδισε εκατοµµύρια αναγνώστες παντρεύοντας το ιδιωτικό µε το δηµόσιο, την είδηση µε το σχόλιο, το λαϊκό µε το σοβαροφανές.

Μέχρι πρότινος,ο µπλόγκερ θεωρούνταν µια µοναχική φωνή στο ∆ιαδίκτυο, ένας απλός πολίτης ανάµεσα σταεκατοµµύριαπου αµφισβητούν ή προκαλούν µε τις γνώµες τους τη «σοφία» των παραδοσιακών µέσων ενηµέρωσης. Η Χάφινγκτον όµως δηµιούργησε µια ηλεκτρονική στέγη για τις γνώµες δεκάδων µπλόγκερ – σχεδόν όλοι τους διάσηµοι – σε µια ιστοσελίδα που θύµιζε κάτιαπό τακοσµικά της πάρτι στην Αµερική.

ένά άρθρό των «Los Angeles Times»την περιέγραψ εωςο«σερ Εντµουντ Χίλαρι της κοινωνικήςαναρρίχησης ».(ΟΧίλαρι ήταν ο πρώτοςορειβάτης που ανέβηκε στην κορυφή του Εβερεστ). Ωστόσο, στα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα η Αριάνα Στασινοπούλου ήταν ένα ντροπαλό κορίτσι που προτιµούσε ναδιαβάζει στο σπίτι της στην οδό Μουρούζη, παρά να παίζει στη γειτονιά.

Η µητέρα της Ελλη ήταν πάντα στο πλευρό της. ∆εν είχε τελειώσει το σχολείο αλλάείχε µάθειµόνη της πέντε ξένες γλώσσες. Είχε χωρίσει τον άπιστο άντρα της Κωνσταντίνο Στασινόπουλο,έπειτα απόπαρότρυνση της 11χρονης τότε Αριάνας. Επεισε την κόρη της να σπουδάσει στο Κέµπριτζ και πούλησε τα κοσµήµατά τηςκαι τα οικογενειακά χαλιά για να καλύψει τα δίδακτρα. Αργότερα την ακολούθησε στα βήµατά της στην Αµερική. Επιφανείς Νεοϋορκέζοι τη θυµούνται στα πάρτι της κόρης της να κυκλοφορεί ξυπόλυτη καπνίζοντας πούρο.

Η Αριάνα γνώρισε την επιτυχία νέα. Στα 22 της έγραψετο πρώτοτης επιτυχηµένοβιβλίο, ένα εγχειρίδιο κατάτης ευνουχιστικής λογικής του φεµινισµού πουκαλούσε τις γυναίκεςνα µην απορρίπτουν τη µητρότητα. Ο τίτλος ήταν «Η θηλυκή γυναίκα».Το 1980 η βιογραφία της Μαρίας Κάλλας – το τρίτο της βιβλίο – τής άνοιξε τιςπόρτες στους κοσµικούς κύκλους της Αµερικής. Την κατηγόρησαν για λογοκλοπή καιτελικά η υπόθεση έληξε εκτός δικαστηρίων, µε χρηµατικό συµβιβασµό ανάµεσα στην Αριάνα και τον συγγραφέαΤζέραλντ Φιτζέραλντ.

Στην Αµερική η Χάφινγκτον έζησε πολλές ζωές.Και κατάφερνε σχεδόν πάντανα µονοπωλεί το ενδιαφέρον τωνΜΜΕ. Από τις ερωτικές της σχέσεις µέχρι και τη φιλία της µε τον ιδρυτή µιας αίρεσης, τον Τζον Ρότζερ – πρώην καθηγητή γυµνασίου που όταν ξύπνησε από κώµα πίστευε ότι είναι ο απεσταλµένος του Θεού στη Γη.

Το 1986παντρεύτηκετον Μάικλ Χάφινγκτον, γιο ενός πλούσιου τεξανού πετρελαιά και αργότερα µέλος του Κογκρέσου µε τους Ρεπουµπλικανούς.

Ηταν ο δεύτερος µεγάλοςέρωτάς της, όπως είχε πει, µετά τον άγγλο δηµοσιογράφοΜπερνάρντΛιβάιν. Μαζί του απέκτησε δύο κόρες. Το 1997 όµως ο Χάφινγκτον αποκάλυψε δηµόσια ότι είναι αµφιφυλόφιλος. Είχε δηλώσει πως το είχε εκµυστηρευτεί στην Αριάνα πριν ακόµα παντρευτούν. Ηίδια όµως αρνούνταν ότι το γνώριζε.

Το ζευγάρι χώρισε καιη Αριάνα άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο. Από τους συντηρητικούς πέρασε στους φιλελεύθερους. Αντικατέστησε το πολυτελές τηςτζιπ µε ένα υβριδικό αυτοκίνητοκαι πρωτοστάτησε σε οικολογική εκστρατεία.Επόµενο βήµα ήταν η δηµιουργίατου µπλογκ το 2005, χωρίς να επενδύσει δολάριο απότον προσωπικό της λογαριασµό.

Πρώτα η Αγγλία. Επειτα η Αµερική. Σήµερα ο κόσµος. Η Αριάνα Στασινοπούλου - Χάφινγκτον κάνει τους πάντες να ασχολούνται µαζί της
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Η «Huffington Post» κέρδισε αναγνώστες µε τη φιλελεύθερη σκοπιά της το 2008 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Οµπάµα. Σήµερα έχει ένα πιστό κοινό που δηµοσιεύει 4 εκατοµµύρια σχόλια τον µήνα. Μετά την εξαγορά από την AOL, εκτιµάται ότι θα φτάσει τα 270 εκατοµµύρια αναγνώστες παγκοσµίως.


«Μπλογκ µαταιοδοξίας»

∆ύο χρόνια µετά την αποτυχηµένη προεκλογική της εκστρατεία για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας η Χάφινγκτον δοκίµασε την τύχη της στον κόσµο του ∆ιαδικτύου. Μαζί µε τον Κένεθ Λίρερ, πρώην στέλεχος του AOL, δηµιούργησε τη Huffington Post. Μια ηλεκτρονική εφηµερίδα που τη λάνσαρε ως τη φιλελεύθερη απάντηση στη συντηρητική ιστοσελίδα Drudge Report.

Τα πρώτα σχόλια δεν ήταν κολακευτικά. Παραδοσιακά µέσα το χαρακτήρισαν «πυροτέχνηµα», «µπλογκ µαταιοδοξίας», «απάτη». Αλλά, όπως φάνηκε, οι περισσότερες επιθέσεις δεν είχαν στόχο το – συχνά – ελαφρύ περιεχόµενο του µπλογκ, αλλά την ίδια τη Χάφινγκτον. Η συντηρητική εφηµερίδα «Boston Herald» είχε γράψει σε µια κριτική της για την ιστοσελίδα ότι η Χάφινγκτον είναι «µια γυναίκα που αλλάζει τις πολιτικές της πεποιθήσεις όπως η Τζένιφερ Λόπεζ αλλάζει συζύγους». Ενώ η «Baltimore Sun» σχολίασε ότι σε αντίθεση µε τους περισσότερους µπλόγκερ «δεν έχει περάσει πάνω από δύο µέρες της ενήλικης ζωής της µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας».

Από το µπολγκ όµως δεν έλειψαν οι επιτυχίες. Το πρώτο αποκλειστικό ήταν η αποκάλυψη ότι ο Καρλ Ρόουβ, πολιτικός σύµβουλος του προέδρου Μπους, ήταν η πηγή απ’ όπου διέρρευσε το όνοµα της πράκτορος της CIA, Βάλερι Πλέιµ, στον δηµοσιογράφο του «Time» Ματ Κούπερ. Μια είδηση που δανείστηκαν και οι επικριτές της µετά τη δηµοσίευσή της στο µπλογκ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters