Nail's Love By Ms

Αντιοξειδωτικά κατά της ανδρικής υπογονιμότητας

.
Δυσκολεύεστε να κάνετε παιδί; Ίσως θα έπρεπε να αρχίσετε την κατανάλωση προϊόντων με αντιοξειδωτικά (ψευδάργυρος, βιταμίνη Ε) καθώς όπως υποστηρίζουν Νεοζηλανδοί επιστήμονες αυτή η κατηγορία ουσιών μπορεί να τετραπλασιάσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης σε ένα ζευγάρι άτεκνο.

Η μελέτη της Μάριαν Σόουελ του πανεπιστημίου του Όκλαντδημοσιεύτηκε στο περιοδικό “The Cochrane Library” με την ομάδα να μην ξεκαθαρίζει αν τα αντιοξειδωτικά βελτιώνουν 100% τη γονιμότητα του άνδρα σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες επί του θέματος.

Σύμφωνα με στοιχεία ένας στους είκοσι άνδρες πάσχει από υπογονιμότητα γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα στους μισούς από αυτούς να εμφανίζουν πρόβλημα στη σύλληψη μωρού.

Γιατροί επισημαίνουν πως το 80% από αυτούς που έχουν υπογονιμότητα αντιμετωπίζουν οξειδωτικό στρες στο σπέρμα τους κάτι που έχει ως συνέπεια στην αποδυνάμωση της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων.

Το φαινόμενο του οξειδωτικού στρες παρατηρείται όταν οι «ελεύθερες ρίζες» παρεμβάλλονται στη σωστή λειτουργία και φθείρουν το DNA.

Η Νεοζηλανδοί ερευνητές εξέτασαν 32 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 3.000 ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας και που υποβλήθηκαν σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ύστερα από ενδελεχή ανάλυση των στοιχείων διαπιστώθηκε πως τετραπλασιάστηκαν οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη της συζύγου από άνδρες που έλαβαν αντιοξειδωτικά.

Τις επιφυλάξεις του ως προς τα συμπεράσματα της έρευνας εξέφρασε ο Μαρκ Σίγκμαν τουπανεπιστημίου Μπράουν στις ΗΠΑ καθώς κάνοντας μελέτη πάνω στο ίδιο θέμα δεν είδε κάποια βελτίωση στους εθελοντές του.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα αντιοξειδωτικά βλάπτουν. Όμως από τη στιγμή που δεν ξέρουμε ακριβώς ποια από αυτά ή σε ποιες δόσεις είναι ωφέλιμα, ιδίως για τη γονιμότητα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν τις αγοραστικές επιλογές τους βασισμένοι σε πολύ περιορισμένα δεδομένα», κατέληξε ο Σίγκμαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters