Nail's Love By Ms

Χτίζεται η άλλη Ελλάδα

.
Την οικοδόμηση της διαφορετικής Ελλάδας υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δρόμο τον οποίον οφείλει, συμπλήρωσε, να πάρει και η Ευρώπη.



"Χτίζουμε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα, το ίδιο οφείλει να πράξει και η Ευρώπη, να αλλάξει τα πράγματα και να πάρει τη μοίρα στα χέρια της".
Τούτο σημείωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο γεύμα εργασίας της τακτικής συνάντησης που πραγματοποιεί το "Euro 50 Group" με θέμα "η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι" και το οποίο φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πολλοί καταστροφολογούν, άλλοι ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα και άλλοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι απλώς θα περιμένουμε το "αόρατο χέρι" της οικονομίας ενώ ότι "χρειάζεται ισχυρή βούληση, να δράσουμε συλλογικά και αποφασιστικά, να προστατεύσουμε αυτό το πολύτιμο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό κεκτημένο και της ΕΕ και του κοινού νομίσματος" και ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την πορεία μας σε τυχαίες εξελίξεις που μπορεί να απειλήσουν ολόκληρο το οικοδόμημα.
Παράλληλα επισήμανε πως η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε ένα ισχυρό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που, αν αφεθούν, θα δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα.
Η Ελλάδα σήμερα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια για την αλλαγή πορείας στην Ευρώπη και επανέλαβε τις προτάσεις του για φόρο επί των αερίων του θερμοκηπίου, τον φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και την έκδοση ευρωομολόγων, κάνοντας λόγο για ένα "ισχυρό εργαλείο που είναι κρίμα να μην διαθέτει η ΕΕ"
Επιπλέον, επισήμανε ότι υπάρχει "αναδυόμενη υποστήριξη" σχετικά με την έκδοση ευρωομολόγων, τα οποία διευκολύνουν τη χρηματοδότηση έργων υποδομής και άλλων επενδύσεων, μπορούν να δώσουν δυναμική στην ανάπτυξη, να συμβάλουν και στον περιορισμό των εντάσεων στις αγορές κρατικών ομολόγων, καθώς και των συνεχών πιέσεων στο τραπεζικό σύστημα, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης, που με θυσίες κάνουν πολλές χώρες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters