Nail's Love By Ms

Υπέρ του φράχτη ο Άνθιμος - Παπουτσής: "Θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι"

.
“Εδώ και δεκαπέντε χρόνια” προειδοποιούσα για τις επιπτώσεις της αυξημένης μετανάστευσης, σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, κατά το κήρυγμά του την Κυριακή (09/01), όπου τάχθηκε σαφώς υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, ξεκαθαρίζει πως “στην Ελλάδα θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες”, ενώ προαναγγέλλει την “επιστράτευση” κάθε μέσου για την ανακοπή της εισροής παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκηςυποστήριξε ότι οι πολιτικοί “άργησαν να πάρουν αποφάσεις” και συμμερίστηκε τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη,ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να φύγουν από τη χώρα.
Μάλιστα, ζήτησε και την κατασκευή δεύτερου φράκτη: “Να γίνει ο φράχτης στον Έβρο, στο σημείο που λένε, αλλά όχι μόνον εκεί, να γίνει και στο κάτω μέρος, στο χωριό Πόρος, όπου περνάνε του κόσμου οι λαθρομετανάστες κάθε μέρα”.
Παπουτσής: “Στην Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες”
Θερμικές κάμερες, οχήματα, αλλά και ειδικές συσκευές ανίχνευσης θα «επιστρατευθούν» παράλληλα με τον φράκτη στα χερσαία σύνορα της χώρας, προκειμένου να ανακοπεί η εισροή λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος, ενημέρωσε με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Realnews” (09/01), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Frontex, ο φράκτης, θερμικές κάμερες, οχήματα αλλά και ειδικές συσκευές ανίχνευσης, αποτελούν μέσα, που θα μας επιτρέψουν να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, προκειμένου να εργαστούμε, σε συνεργασία πάντα άλλες χώρες της ΕΕ, για την οικοδόμηση μακροπρόθεσμων λύσεων”, υπογράμμισε.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι “στην Ελλάδα θα παραμείνουν μόνον οι νόμιμοι μετανάστες και κανείς άλλος”και πως “οι υπόλοιποι θα φύγουν από τη χώρα μας, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση”.
Αναφερόμενος σε αντιδράσεις Ευρωπαίων, ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για υποκρισία. “Είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της, επειδή θέλει το αυτονόητο: να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της”.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters