Nail's Love By Ms

Εργασιακό στρες: 5 tips για να το διαχειριστούμε!

.

Συμβαίνει σε όλους: κάποια στιγμή θα αισθανθούμε ότι πολύ απλά «δεν πάει άλλο» κι ότι είμαστε έτοιμοι να καταρρεύσουμε! Το συναίσθημα έχει όνομα: λέγεται εργασιακό στρες και καλά θα κάνουμε να μην το αφήσουμε να μας καταβάλλει!

Το εργασιακό στρες μπορεί να έχει σωματικά συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, αίσθημα διαρκούς κόπωσης, αλλά και νεύρα, υπερένταση κ.α.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όλοι έχουμε αγωνία για το εργασιακό μας μέλλον και οι απαιτήσεις στους εργασιακούς χώρους είναι πολύ ψηλές, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Ωστόσο, δεν αξίζει να καταστρέψουμε την υγεία μας. Ας έχουμε στο μυαλό μας μερικές συμβουλές που μας βοηθούν να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη κι ας καταλάβουμε ότι, εάν αισθανθούμε ότι αδυνατούμε να διαχειριστούμε το στρες, πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από τον γιατρό μας.

1. Στο τέλος της εργασιακής σας ημέρας, φτιάξτε μια λίστα με τις δουλειές της επομένης. Βάλτε πρώτες τις πιο απαιτητικές δουλειές, ώστε να τις τελειώσετε όσο θα είστε ακόμα πιο ξεκούραστοι. «Σβήστε» από τη λίστα σας μία-μία τις δουλειές που τελειώνετε. Προσπαθήστε να μην διακόπτετε μια δουλειά στη μέση. Τελειώστε ό,τι ξεκινάτε.
2. Παρόλα αυτά, μην διστάζετε να αλλάξετε τις προτεραιότητές σας μέσα στην ημέρα. Η ευελιξία είναι σημαντικό προτέρημα. Αν ο προϊστάμενός σας εμφανιστεί με κάτι υπερ-επείγον, εξηγήστε του ότι θα πρέπει να μείνει κάτι πίσω από την υπάρχουσα λίστα σας και ζητήστε του να σας θέσει προτεραιότητες. Όλα μαζί δεν γίνονται.
3. Μιλήστε! Ζητήστε διευκρινήσεις από τους προϊσταμένους σας αν δεν έχετε καταλάβει κάτι καλά, ζητήστε βοήθεια από κάποιον συνάδελφο, αν πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη δουλειά είναι αδύνατον να γίνει από ένα άτομο. Να είστε έτοιμοι να ανταποδώσετε τη χάρη. Γενικά η καλλιέργεια καλών συναδελφικών σχέσεων βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση του εργασιακού στρες.
4. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες που προκύπτουν με ψυχραιμία κι ένα μεγάλο χαμόγελο. Η καλή διάθεση πάντα μας βοηθάει να βρούμε μια λύση.
5. Κάνετε κάθε τόσο ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για να αντιμετωπίσετε την κούραση που σας καταβάλλει μέσα στην ημέρα. Το να μην σταματάτε ποτέ δεν θα σας κάνει καλύτερους εργαζόμενους, απλά πολύ σύντομα θα σας «κάψει»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters