Οσο ρόλο παίζουν τα γονίδια και η περιποίηση άλλα τόσο μεγάλο ρόλο στον πόλεμο που έχουν κηρύξει ενάντια στη… γήρανση όλοι οι άνθρωποι, παίζει και η διατροφή.
Η διατροφή μπορεί να επιβραδύνει την εκδήλωση των ρυτίδων να κρατήσει την επιδερμίδα τονωμένη, τα μαλλιά πιο υγιή, τα κόκαλα πιο γερά εμποδίζοντας συνολικά τη διαδικασία της γήρανσης.
Η γήρανση προκαλείται από τις βλάβες των κυττάρων και οι κυτταρικές βλάβες δημιουργούναι από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και επομένως επιβαδύνεται η διαδικασία της γήρανσης.
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι πολλά. Μια διαίτα κατά της γήρανσης λοιπόν, εκτός του ότι θα πρέπει να είναι πλούσια σε τρόφιμα πλούσια σε ατνιοξειδωτικά, μονοακόρεστα λίπη, ασβέστιο, ψευδάργυρο ή βιταμίνες. Θα πρέπει να μην περιέχει πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες. Θα πρέπει επίσης, η κατανάλωση αλατιού να είναι περιορισμένη, όπως πρέπει να διακοπεί το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
- Ελαιόλαδο
- Γιαούρτι
- Ψάρι
- Μαύρη σοκολάτα
- Φυστίκια
- Κόκκινο κρασί
- Μούρα
- Ρόδι
- Σπανάκι
- Κάλε
- Πράσινο τσάι
- Παντζάρια
- Νερό
- Πεπόνι
- Χυμός κράνμπερι
- Καρότα
- Μάνγκο
- Γλυκοπατάτες
- Κρεμμύδια
- Βερίκοκα
- Γκρέιπφρουτ
- Μπρόκολο
- Οστρακα
- Δημητριακά ολικής άλεσης
- Ντομάτες
- Φασόλια
- Καρπούζι
- Αβοκάντο
- Ακτινίδια
- Φακές
- Μέλι
Πηγή: iefimerida.gr