Nail's Love By Ms

Tα δέκα διαχρονικά τρελά επιδόματα του ελληνικού δημοσίου




Επιδόματα που δόθηκαν σε ανθρώπους που απασχολούνται στο ελληνικό δημόσιο από το ελληνικό κράτος και αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν για την εφευρετικότητά τους. Στη σημερινή εποχή οι εργοδότες δεν δίνουν στους εργαζομένους ούτε το δώρο το Χριστουγέννων… αν και βέβαια αυτό κρίνεται αντισυνταγματικό!
Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα δέκα κορυφαία επιδόματα…
Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα – 420 άτομα
Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα – 1987 άτομα
Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840€/μήνα – 653 άτομα
Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120€/μηνα – 329 άτομα
Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290€/μήνα – 6800 άτομα
Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450€/μήνα – 1100 άτομα
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310€/μήνα – 1790 άτομα
Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595€/μήνα – ? άτομα
Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870€/μήνα – 657 άτομα
Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα.
Μην αγανακτείτε… Δείτε το σαν μία κακόγουστη φάρσα!

Δέκα λόγοι για να βάλουμε το φυσικό αέριο στη ζωή μας

Ιδανική λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών αποτελεί η χρήση του φυσικού αερίου, αφού εξασφαλίζει μείωση των δαπανών και παράλληλα είναι φιλικό για το περιβάλλον.


Δέκα λόγοι  για να βάλουμε το φυσικό αέριο στη ζωή μας

Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του τόσο στα νοικοκυριά  όσο και στο αυτοκίνητο.

Πρωτίστως είναι πιο οικονομικό όσον αφορά στην εμπορική, οικιακή, βιομηχανική καθώς και στην αυτοκίνηση. 

Έπειτα το φυσικό αέριο αποτελεί πηγή πρωτογενούς ενέργειας, ενώ η καύση του έχει λιγότερο επιβλαβείς συνέπειες καθώς εκλύει μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Ακόμη χάρης την εξαιρετική απόδοσή του μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, ενώ την ίδια στιγμή εξοικονομεί χρήματα.

 Η χρήση του  σε μονάδες συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική  αύξηση του βαθμού απόδοσης παραγωγής  ηλεκτρισμού έναντι των συμβατικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών.

Στηρίζει επίσης τη βιομηχανί , ενώ κατέχει ιδιαίτερη θέση στα νοικοκυριά αφού η κατανάλωση αερίου δεν προπληρώνεται όπως στην περίπτωση του πετρελαίου. 

Το φυσικό αέριο ενισχύει ακόμη το εμπόριο καθώς είναι λειτουργικό σε ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, εστιατόρια, συνεδριακά κέντρα και σε πολλούς άλλους χώρους.

Όσον αφορά στη χρήση του στα οχήματα συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ ταυτόχρονα  εξασφαλίζει οικονομικά οφέλη στους οδηγούς.

Αξίζει να επισημανθεί πως με τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας  σε τομείς όπως στη γεωργία δημιουργούνται συνεχώς προϋποθέσεις  για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων τους. 

Ανοίγει το ενεργειακό παιχνίδι και για την Ελλάδα

Την πόρτα της κυβέρνησης ετοιμάζονται να χτυπήσουν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλες εταιρείες από το χώρο της εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Ανοίγει το ενεργειακό παιχνίδι και για την Ελλάδα


Πρόκειται για εταιρείες κυρίως από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ρωσία που δείχνουν ενδιαφέρον για τον «μάυρο» χρυσό της χώρας και εμφανίζονται έτοιμες να ξεκινήσουν έρευνες στους θαλάσσιους χώρους του Ιονίου Πελάγους και νοτίως της Κρήτης.
Το ενδιαφέρον αυτό σύμφωνα με πληροφορίες μετέφεραν πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Noble στον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη. Η Noble είναι η εταιρεία που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στο λεγόμενο «Οικόπεδο 12» της Μεγαλονήσου.

Συζητήσεις γίνονται και με την ισραηλινή DELEK, ενώ ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και από επιχειρήσεις της Ρωσίας και της Ινδίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι εταιρείες έχουν δικά τους στοιχεία για κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. Είναι έτοιμες όταν ανάψει το... πράσινο φως η ελληνική κυβέρνηση να ρίξουν γεωτρύπανο και να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Μελομακαρονα με σοκολατα





Χριστουγεννιάτικος πειρασμός! 

Τι θα έλεγες να βάλεις στα αγαπημένα σου μελομακάρονα μια extra πινελιά σοκολάτας για να την κάνεις να υποκύψει;

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι, μαλακό
1 πακετάκι μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού
2 βανίλιες
5-6 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού

Για το σιρόπι
1 φλιτζ. μέλι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού νερό

Για την επικάλυψη
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τον ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μακρόστενο σχήμα και τα πιέζουμε επάνω σε έναν τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι. Μόλις αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε τον αφρό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα, ζεστά, για ένα λεπτό, φροντίζοντας να μη βάζουμε περισσότερα από 3-4 τη φορά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε κατευθείαν στη λιωμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και όταν παγώσει η σοκολάτα, σερβίρουμε.


Αγριογούρουνο με κρέμα γάλακτος και λαχανάκια Βρυξελλών


Αγριογούρουνο με κρέμα γάλακτος και λαχανάκια Βρυξελλών


  • 1 1/2 κιλό αγριογούρουνο από σπάλα ή μπούτι μαζί με το κόκκαλο
  • 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 500 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 10 φέτες μπέικον
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη μαρινάδα
  • 1/2 λίτρο λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
  • 4 κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 1 πρέζα ξερό θυμάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
Εκτέλεση: 
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα βάζοντας σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το πιπέρι,το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.
Τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια και το αφήνουμε να μαριναριστεί για μία μέρα στο ψυγείο έχοντας καλύψει το μπολ με μεμβράνη. Στρώνουμε ένα ταψί με φέτες μπέικον, μέχρι να καλύψουμε όλο τον πάτο του.
Από πάνω τοποθετούμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπέικον και προσθέτουμε τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το μπέικον και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 περίπου λεπτά.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί από το ταψί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Αφήνουμε να πάρει μία- δύο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει η σάλτσα καθώς πήζει.
Καθαρίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών από το εξωτερικό φύλλο και τα χαράζουμε σταυρωτά. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα και τα λαχανάκια Βρυξελλών για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με λαχανάκια Βρυξελλών και κάστανα σοτέ.
Σημείωση:
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή αυτή και με κανονικό χοιρινό.

Φτιαξτε πρωτοτυπα χριστουγεννιατικα γλυκα




Αν έχετε βαρεθεί τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες που αποτελούν την εύκολη λύση των χριστουγεννιάτικων γλυκών και σερβίρονται ακόμα και στα εμπορικά κέντρα που θα κάνετε τα ψώνια σας, η δική μας αντιπρόταση ακούσει στα εξής δελεαστικά ονόματα: Πουτίγκα –με την παραδοσιακή αγγλική συνταγή. Σκαλτσούνια –ακριβώς όπως τα κάνουν στην Πάρο, ψητά γεμιστά μήλα, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Τέλος, τρουφάκια καρύδας για γλυκά κεράσματα, συνοδεία ποτού.

Οι συνταγές, δοκιμασμένες από τα εγκυρότερα sites μαγειρικής, είναι αρκετά εύκολες ώστε να μην απαιτούν επαγγελματικές γνώσεις ζαχαροπλαστικής, αλλά και αρκετά ενδιαφέρουσες για να προκαλέσουν τον θαυμασμό των τυχερών που θα τις δοκιμάσουν. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά, σηκώστε τα μανίκια και αφιερώστε μερικές δημιουργικές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο σας προς τέρψιν υμών και άλλων.

Πουτίγκα

 Όσοι έχουν δοκιμάσει την παραδοσιακή αγγλική πουτίγκα έχουν σίγουρα αλλάξει γνώμη για τα γλυκά της βορειοδυτικής Ευρώπης, τα οποία είναι άγλυκα με, συγκριτικά με τα εξ Ανατολής γλυκά που έχουμε συνηθίσει, αλλά είναι ταυτόχρονα πλούσια σε αρώματα και γεύσεις, αλλά και εντυπωσιακή στην εμφάνιση. Η συνταγή της πουτίγκας είναι μέτριας δυσκολίας και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό υλικών. Το βασικό χαρακτηριστικό της δε, είναι ότι πρέπει να έχει μαγειρευτεί τουλάχιστον δέκα μέρες πριν το ξαναζέσταμα και σερβίρισμα, ώστε να έχει ωριμάσει. Οπότε… ίσα που προλαβαίνετε!

Τι θα χρειαστείτε: 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζάνια του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
3 φλιτζάνια του τσαγιού ξανθές σταφίδες
3 φλιτζάνια του τσαγιού μαύρες σταφίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα
5 αυγά
5-4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 λεμόνι, από το οποίο θα χρειαστεί και ο χυμός και το ξύσμα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα και μοσχοκάρυδο τριμμένα
400γρ. ψίχα τριμμένη από μπαγιάτικο ψωμί
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Φρουί γλασέ και άχνη για το γαρνίρισμα

Τι θα κάνετε: Πλένετε και στεγνώνετε τις σταφίδες και τις αναμειγνύετε με τα φρούτα γλασέ. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και κατόπιν ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνετε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Τα προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου-αυγών μαζί με την ψίχα του ψωμιού, τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα φρούτα, το κονιάκ και το γάλα. Ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αλείφετε με βούτυρο 2 φόρμες για πουτίγκα'
Μοιράζετε το μείγμα στις 2 φόρμες και τις σκεπάζετε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και από πάνω με αλουμινόχαρτο, το οποίο δένετε καλά με σπάγκο για να μη μετακινηθεί. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μια στρογγυλή σχάρα, τοποθετείτε επάνω τις φόρμες και ρίχνετε στην κατσαρόλα ζεστό νερό, που θα πρέπει να φτάνει μέχρι το μισό ύψος από τις φόρμες.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις πουτίγκες να ψηθούν επί 6 ώρες, προσθέτοντας ζεστό νερό μόλις αυτό εξατμίζεται. Ξεσκεπάζετε τις πουτίγκες και τις ξανασκεπάζετε με στεγνή λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Τις διατηρείτε σε ζεστό μέρος για δέκα έως 30 ημέρες –αναλόγως πότε σκοπεύετε να τις καταναλώσετε. Για να τις σερβίρετε τις ζεσταίνετε στον ατμό επί 1½ -2 ώρες και τις γαρνίρετε με φρουί γλασέ και άχνη.




Σκαλτσούνια 

 Πρόκειται για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Πάρου και απαιτεί από αυτόν που θα το φτιάξει υπομονή και μεράκι. Δεν είναι, όμως, δύσκολο, ενώ ο χρόνος προετοιμασίας του είναι σχετικά μικρός. Το καλό με τα σκαλτσούνια είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες σε μία όμορφα στολισμένη πιατέλα, οπότε φτιάξτε μεγάλη ποσότητα για να… μη σας λείψουν.

Τι θα χρειαστείτε: 1 κιλό καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
2 πορτοκάλια για τον χυμό και το ξύσμα τους
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Υλικά για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο
χυμό 2 πορτοκαλιών
1/2 ποτηράκι της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

Τι θα κάνετε: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και τον χυμό των πορτοκαλιών να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε την καρυδόψιχα, ανακατεύουμε τα υλικά και τα βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσουν όλα μαζί.
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε το σουσάμι, το ξύσμα των πορτοκαλιών, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Για να φτιάξουμε το φύλλο, ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντάς τη συχνά με αλεύρι για να μη διαλυθεί.
Κόβουμε με ένα ροδάκι το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο ίση με του χείλους ενός φλιτζανιού. Βάζουμε στη μέση κάθε κομματιού 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα της κατσαρόλας, κλείνουμε το κομμάτι σε σχήμα μισοφέγγαρου και με ένα πιρούνι πιέζουμε την ένωση για να μην αδειάσει η γέμιση.
Με τον τρόπο αυτό φτιάχνουμε όλα τα σκαλτσούνια. Μετά λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε μέσα τα σκαλτσούνια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, καθώς είναι ζεστά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
(Πηγή: lovecooking.gr

 Ψητά μήλα γεμισμένα με ξερά φρούτα και φιστίκια  

Υπέροχο επιδόρπιο μετά από το βαρύ και λιπαρό εορταστικό γεύμα, το οποίο μάλιστα μπορείτε να συνοδεύσετε ιδανικά με παγωτό καϊμάκι. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία, ενώ η γεύση του είναι ανέλπιστα ενδιαφέρουσα! Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 μερίδες.

Τι θα χρειαστείτε: 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
½ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα ξερά βερύκοκα
4 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σπασμένα φιστίκια pecan
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
¼ κουταλάκι κανέλα
½ πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 βανίλια σκόνη
½ φλιτζάνι γιαούρτι

Τι θα κάνετε: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Με το ειδικό εργαλείο βγάζετε τα κουκούτσια από τα μήλα. Στην κοιλότητα που θα δημιουργηθεί στο κέντρο των μήλων θα στάξετε από λίγο χυμό λεμονιού. Βάζετε τα μήλα όρθια σ' ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε τα ξερά φρούτα, τα φιστίκια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Σ' ένα μπρίκι μαλακώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στο μπολ.
Μ' ένα κουταλάκι γεμίζετε τον πυρήνα των μήλων με το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύετε τη βανίλια με τον χυμό πορτοκαλιού και ραντίζετε τα μήλα.
Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 35 λεπτά. Τα ξεσκεπάζετε και τα ψήνετε για άλλα 15. Τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε με γιαούρτι.
(Πηγή: toarkoudi.gr)


 
Τρουφάκια καρύδας

Ιδανικά όχι μόνο για κέρασμα στο σπίτι αλλά και για δώρο, αν τα τοποθετήσετε σε ένα όμορφο, γιορτινό κουτί. Πανεύκολα στην προετοιμασία, ακόμα πιο εύκολα στην κατανάλωση και είναι σίγουρο πως όλη η οικογένεια θα τα λατρέψει! Μόνο, πριν τα καταναλώσετε για πρώτη φορά, αφήστε τα αρκετές ώρες στο ψυγείο για να «σφίξουν».

Τι θα χρειαστείτε: 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 γρ .σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
τριμμένη καρύδα

Τι θα κάνετε: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις 2 σοκολάτες. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και με μια σπάτουλα προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα πλαστικό σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Μόλις σταθεροποιηθεί, παίρνουμε με ένα κουταλάκι μικρές ποσότητες και τις πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό.
Βουτάμε τα στρογγυλά κομμάτια στην τριμμένη καρύδα, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα γυάλινο ή πλαστικό σκεύος σκεπασμένα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.  

Άγρια ζώα τραγουδούν τα κάλαντα και ανοίγουν δώρα



Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή χαράς για όλους. Ακόμη και για τα άγρια ζώα που με το δικό τους τρόπο στέλνουν τις ευχές τους.

Λιοντάρια, τίγρεις, λεοπαρδάλεις είναι μερικά από τα άγρια ζώα που…τραγουδούν τα κάλαντα, με τη βοήθεια ασφαλώς του μοντάζ, που απομόνωσε τις εκφράσεις των ζώων και τις αντιστοίχισε με τις συλλαβές του «Jingle Bells».


Στο βίντεο τα ζώα δέχονται και τα χριστουγεννιάτικα δώρα φίλων , τα οποία και ανοίγουν. Για την ακρίβεια, τα καταστρέφουν!





Έθιμα της Παραμονής των Χριστουγέννων



Το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχνε, την παραμονή των Χριστουγέννων 

, η νοικοκυρά με ιδιαίτερη ευλάβεια και με ειδική μαγιά (από ξερό βασιλικό κ.λ.π.).
Απαραίτητος επάνω, χαραγμένος ο σταυρός. Γύρω - γύρω διάφορα διακοσμητικά σκαλιστά στο ζυμάρι ή πρόσθετα στολίδια. Αυτά τόνιζαν το σκοπό του χριστόψωμου και εξέφραζαν τις διάφορες πεποιθήσεις των πιστών.


Την ημέρα του Χριστού, ο νοικοκύρης έπαιρνε το χριστόψωμο, το σταύρωνε, το έκοβε και το μοίραζε σ’ όλη την οικογένειά του και σε όσους παρευρίσκονταν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. (Μερικοί εδώ βλέπουν ένα συμβολισμό της Θείας κοινωνίας. Όπως ο Χριστός έδωσε τον άρτον της ζωής σε όλη την ανθρώπινη οικογένειά του...).
Γύρω από το χριστόψωμο υπάρχουν και άλλες παραδόσεις. Αναφέρονται στην ενότητα της Εκκλησίας και των λαών, με συμβολικό πρότυπο την ένωση των κόκκων του σίτου σ΄ ένα ψωμί. Οι λαοί κάποτε θα ενωθούν μ’ ένα ποιμένα, το Χριστό.
(Από το βιβλίο «Ήθη, έθιμα και… άλλα» του Τιμόθεου Κ. Κιλίφη)

…στη Μάνη
Κάθε οικογένεια στο φούρνο του σπιτιού «ρίχνει» τα χριστόψωμα, για να τα κόψει στο τραπέζι των Χριστουγέννων ο οικοδεσπότης σταυρώνοντάς τα, και ευχόμενος «Χρόνια πολλά και του χρόνου». Τα χριστόψωμα κατασκευάζονται όπως το ψωμί, μόνο που στολίζονται με σταυρούς και ποικίλα στολίδια ανάλογα με την καλαισθησία της νοικοκυράς.
(Από το περιοδικό «Αδούλωτη Μάνη»)

…στη Σπάρτη
Στη Σπάρτη, σε κάθε σπίτι, δυο τρεις μέρες πριν, ζυμώνουν 1 – 15 καρβέλια ψωμί. Το ένα, που το τρώνε ανήμερα των Χριστουγέννων, είναι το ψωμί του Χριστού και το πλάθουν σε σχήμα σταυρού από ζύμη. Τα’ άλλα χριστόψωμα τα κάνουν με μύγδαλα και καρύδια.
(Από το περιοδικό «Ουράνιο Τόξο»)

…στους Σαρακατσάνους
Οι Σαρακατσάνοι τσοπάνηδες φτιάχνουν δύο χριστόψωμα. Το πρώτο, το καλύτερο και με τα πιο πολλά κεντίδια, είναι για το Χριστό «για να τους φυλάει και να τους βλογάει». Πάνω του σκαλίζουν ένα μεγάλο σταυρό – φεγγάρι με πέντε λουλούδια.
Το δεύτερο, η τρανή Χριστοκουλούρα ή Ψωμί του Χριστού, είναι για τα πρόβατα. Έτσι τα τιμά ο βοσκός και τα βλογά ο Χριστός. Στη Χριστοκουλούρα παριστάνεται με ζύμη, όλη η ζωή της στάνης, δηλαδή η μάντρα, τα πρόβατα, οι βοσκοί κ.λ.π.
(Από το περιοδικό «Ουράνιο Τόξο»)


…στην Κεφαλονιά
Χαρακτηριστική είναι μια κεφαλλονίτικη συνήθεια. Όλο το σόι συγκεντρώνεται στο σπίτι του πιο ηλικιωμένου. Στο πάτωμα τοποθετούν τρία δαυλιά «χιαστί» και πάνω τους βάνουν την «κουλούρα».
Όλοι κάνουν ένα κλοιό γύρω ακουμπώντας καθένας με το δεξί του χέρι την κουλούρα. Ύστερα ο νοικοκύρης ψάλλει το «Η γέννησή σου Χριστέ ο Θεός…» και ρίχνει λάδι στα δαυλιά, βάζοντάς τα στη φωτιά. Μετά κόβει την κουλούρα, τη μοιράζει και δειπνούν όλοι μαζί.
(Από το περιοδικό «Ουράνιο Τόξο»)

…στην Κρήτη
Το χριστουγεννιάτικο ψωμί το φτιάχνουν οι γυναίκες με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή. Η ετοιμασία του είναι ολόκληρη ιεροτελεστία: χρησιμοποιούν ακριβά υλικά, ψιλοκοσκινισμένο αλεύρι, ροδόνερο, μέλι, σουσάμι, κανέλα, γαρίφαλα και καθώς ζυμώνουν λένε: "Ο Χριστός γεννιέται, το φως ανεβαίνει, το προζύμι για να γένει."
Όταν πλάσουν το ζυμάρι, παίρνουν τη μισή ζύμη και φτιάχνουν μια κουλούρα, ενώ με την υπόλοιπη φτιάχνουν ένα σταυρό με λωρίδες και τον τοποθετούν πάνω στο ψωμί. Στο κέντρο βάζουν ένα άσπαστο καρύδι και στην υπόλοιπη επιφάνεια σχεδιάζουν σχήματα με το μαχαίρι ή με το πιρούνι, όπως λουλούδια , φύλλα, καρπούς, πουλάκια.
Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το Χριστόψωμο είναι ευλογημένο ψωμί. Το κόβουν ανήμερα τα Χριστούγεννα, ανταλλάσσοντας πολλές ευχές.

Ποιά είναι η ιστορία της Harley Davidson;



Συνώνυμο της ελευθερίας, της αντισυμβατικότητας αλλά και της ποιότητας 

στην κατασκευή, οι μηχανές Harley Davidson αποτελούν την πιο cult δίτροχη φαντασίωση.

Απευθύνονται σε όσους είναι νέοι στην καρδιά και έχουν το ανάλογο πορτοφόλι για να την πραγματοποιήσουν.


Η ρετρό τους σχεδίαση, ο χαρακτηριστικός ήχος της εξάτμισης και ο μύθος που τις ακολουθεί προσελκύουν ένα φανατικό αγοραστικό κοινό.


To πρώτο... εργοστάσιο της Harley Davidson το 1903

Τα πρώτα βήματα
Το 1901, σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο William Harley ολοκληρώνει τα σχέδια ενός κινητήρα που μπορεί να προσαρμοστείς σε ποδήλατο και δυο χρόνια αργότερα μαζι με τα τρία αδέλφια Davidson κυκλοφορούν στην αγορά την πρώτη μηχανή παραγωγής Harley-Davidson. Ο πρώτος πελάτης θα είναι ένας σχολικός φίλος, ο Henry Meyer, που θα αγοράσει την πρώτη μοτοσικλέτα κατευθείαν από τους ιδρυτές της εταιρείας.

Η άνοδος
Το 1908, ο Walter Davidson καταφέρνει το απόλυτο στον 7ο ετήσιο διαγωνισμό αντοχής και αξιοπιστίας της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών (ΑΜΑ). Θα πάρει την πρώτη θέση με 1000 στους 1000 πόντους και τρεις μέρες αργότερα θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας. 80 χλμ ανά λίτρο καυσίμου !!! Η φήμη της εταιρείας, ως αποτέλεσμα, θα απογειωθεί.


Το logo της εταιρίας όπως πρωτοεμφανίστηκε το 1910

5 χρόνια αργότερα θα ιδρυθεί το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας που θα διακριθεί στου εγχώριους αγώνες της ΑΜΑ. Χτίζοντας μια εξαιρετική φήμη σε αγώνες χωμάτινης πίστας και superbike θα γίνει βασικός προμηθευτής του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, ενώ η μεθοδική οργάνωση των πωλήσεων θα την κάνουν πρωταγωνιστή στην αμερικανική και διεθνή αγορά.

Το 1935, ανοίγοντας του ορίζοντες της, θα αδειοδοτήσει την αναπαραγωγή των σχεδίων της από τον ιαπωνικό κατασκευαστή «Sankyo Company of Japan» σηματοδοτώντας τη γέννηση της ιαπωνικής βιομηχανίας δίτροχων οχημάτων. Που να ήξεραν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον!

Η πτώση
Κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου αντιγράφει σχέδιο της BMW για να παράγει το δικό της μοντέλο ΧΑ. Στρέφοντας όλη την παραγωγή για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αμερικανικού στρατού, θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα. Το ΧΑ θα επισκιαστεί επιχειρησιακά από το τετρακίνητο Jeep και το συμβόλαιο θα ανακληθεί. Ούτε κέρδος και μεγάλο πλήγμα στο γόητρο.


το σχέδιο του οποίου η Harley Davidson είχε κλέψει από τη γερμανική BMW


Το 1952 θα κατηγορηθεί για μονοπωλιακές πρακτικές πιέζοντας για την εφαρμογή φορολογίας 40% στις εισαγόμενες μοτοσικλέτες.

8 χρόνια αργότερα, θα βγάλει το πρώτο της σκουτεράκι ανταποκρινόμενη στης επιταγές της μόδας και επιδιώκοντας να διεκδικήσει μερίδιο και σε άλλες αγορές. Το εγχείρημα θα αποτύχει και θα εγκαινιαστεί έτσι μια εποχή απομόνωσης και εσωστρεφείας.

Το τελειωτικό χτύπημα θα έρθει το 1969. Η Harley Davidson θα εξαγοραστεί από την εταιρεία «American Machinery and Foundry», η οποία μέσα σε 12 χρόνια θα καταφέρει να την οδηγήσει σχεδόν σε χρεοκοπία. Οι περικοπές προσωπικού και η απλοποίηση της παραγωγής θα οδηγήσουν σε μηχανές χαμηλότερης ποιότητας. Ο χλευασμός της φίρμας θα είναι καθολικός και το όνομα της θα παραφραστεί από Harley Davidson σε Hardly Ableson (μετά βίας ικανή).

Η αναγέννηση
Το 1981 η AMF θα πουλήσει την εταιρεία σε όμιλο επενδυτών, με επικεφαλής τους Willie Davidson και τον Vaughn Beals. Οι δυο θα αναλάβουν τα ηνία της εταιρείας για την αναγεννήσουν από τις στάχτες της.

Η νέα διοίκηση αντί να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί την καλπάζουσα ιαπωνική βιομηχανία θα κεφαλαιοποιήσει την τεράστια ιστορία της φίρμας και θα στρέψει την παραγωγή σε ρετρό μοτοσικλέτες. Οι ισολογισμοί θα γίνουν σύντομα θετικοί και το 1994 θα γίνει το πρώτο αγωνιστικό μπάσιμο στους διεθνής αγώνες superbike.



H πρώτη έκδοση της Sportster, του πιο διάσημου μοντέλου της

Ο χρόνος και η εμπειρία που χάθηκε επί AMF είναι δύσκολο να ανακτηθεί και το εγχείρημα μάλλον θα αποτύχει. Χωρίς ωστόσο να αποθαρρυνθεί, η διοίκηση θα εξαγοράσει το 1998 την Buell Motorcycles ως αγωνιστικό αντιπρόσωπο και κατασκευαστή σύγχρονων επιβατικών μοτοσικλετών.

Σήμερα η ποιότητα κατασκευής και το image της εταιρείας έχουν αποκατασταθεί οριστικά. Η εταιρεία απολαμβάνει ένα διεθνές αγοραστικό κοινό και συντηρεί επάξια το θρύλο που έκτισαν με τόσο μεράκι και ταλέντο οι ιδρυτές της.

Τα ορόσημα
Το 1910 το περίφημο σήμα της εταιρείας (ασπίδα-ράβδος) χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και θα πατενταριστεί ένα χρόνο αργότερα.

Το 1933 εισάγεται για πρώτη φορά ο αετός που θα διακοσμήσει το ντεπόζιτο όλων των μοντέλων έκτοτε. Η εισαγωγή του αετού θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της κουλτούρας των εξατομικευμένων γραφικών.

Το 1947 ξεκινούν οι πωλήσεις του θρυλικού μαύρου δερμάτινου μπουφάν.

Το 1956 ο νεαρός τότε Elvis Presley ποζάρει για το εξώφυλλο του περιοδικού «Enthusiast» καθιστός σε μια ΚΗ της ίδιας χρονιάς.

Η ιστορία ενός σκύλου που δεν αγαπήθηκε ποτέ !

http://fc01.deviantart.net/fs45/f/2009/118/e/e/Dog_hit_by_a_car_by_klarissimus.jpg



1η εßδοµάδα. Σήµερα είµαι ηλικίας µιας εßδοµάδας. Τι χαρά να είµαι µέρος αυτού του Κόσµου!
1 µηνός. Η µαµά µου µε φροντίζει πάρα πολύ καλά. Είναι µια εξαιρετική µητέρα.

2 µηνών. Σήµερα µε χώρισαν από τη µητέρα µας. Ήταν πολύ ανήσυχη και µε τα µάτια της µε χαιρετούσε. Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά µου να µε φροντίζει το ίδιο καλά µε τη µαµά µου.

4 µηνών. Έχω µεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραßάνε την προσοχή µου. Υπάρχουν µερικά παιδιά στο σπίτι που µου είναι σαν «µικρά αδερφάκια». Παίζουµε πολύ, τραßάνε την ουρά µου κι εγώ τους δίνω µικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.

5 µηνών. Σήµερα µου φωνάξανε. Η κυρία µου ήταν πολύ αναστατωµένη επειδή ούρησα µέσα στο σπίτι. Όµως δεν µου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό.. Επίσης, κοιµάµαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!

8 µηνών. Είµαι ένα πολύ χαρούµενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνοµαι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευµένος... Νοµίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά µου µε αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική µου και, συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό µου, σκάßοντας στο χώµα σαν τους προγόνους µου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό. Ποτέ δεν δοκιµάζουν να µου µάθουν τίποτε. Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγµατα που κάνω να είναι εντάξει!

12 µηνών. Σήµερα έγινα ενός έτους. Είµαι ένας ενήλικος σκύλος. Όµως τα αφεντικά µου λένε ότι µεγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περίµεναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για µένα!

13 µηνών. Σήµερα µε έδεσαν. Σχεδόν δεν µπορούσα να κουνηθώ, να ßρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να ßρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανεßαίνει ψηλά στον ουρανό. Λένε ότι θα µε επιτηρούν και ότι είµαι αχάριστος. Δεν καταλαßαίνω τίποτε απ' όσα µου συµßαίνουν.

15 µηνών. Όλα έχουν αλλάξει τώρα... Με κρατάνε συνέχεια κλειδωµένο στη ßεράντα. Αισθάνοµαι πολύ µόνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά µου δεν µε θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν ßρέχει, δεν έχω µια στέγη πάνω από το κεφάλι µου..

16 µηνών. Σήµερα µε έßγαλαν από τη ßεράντα. Ήµουνα σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά µου µε είχε συγχωρέσει. Ήµουν τόσο χαρούµενός που χοροπήδαγα από ενθουσιασµό. Η ουρά µου κουνιόταν σαν τρελή. Επιπλέον, πίστεψα ότι θα µε πήγαιναν ßόλτα! Κατευθυνθήκαµε προς τον αυτοκινητόδροµο, και άξαφνα, σταµάτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ ßγήκα έξω, χαρούµενος, γιατί σκεπτόµουν ότι θα περνάγαµε τη µέρα µας στην εξοχή. Δεν καταλαßαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε, περιµένετε!» - γάßγισα. Με ξέχασαν... Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο µε όλη τη δύναµή µου. Η αγωνία µου µεγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαßαίνω, ενώ δεν µπορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασµα και αυτοί δεν σταµατούσαν, ότι µε είχαν εγκαταλείψει!

17 µηνών. Έψαχνα µάταια να ßρω το δρόµο για να γυρίσω σπίτι. Είµαι µόνος και αισθάνοµαι χαµένος. Στις περιπλανήσεις µου, συναντάω µερικούς ανθρώπους µε καλή καρδιά που µε κοιτάνε µε θλίψη και µου δίνουν λίγο φαγητό. Τους ευχαριστώ µε τα µάτια µου, από τα ßάθη της ψυχής µου. Εύχοµαι να µε υιοθετούσαν. Θα ήµουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος! Όµως, αυτοί απλά λένε: «καηµένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».

18 µηνών. Πριν από µερικές ηµέρες, πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά µικρά και µεγαλύτερα σαν τα «µικρά µου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και µια οµάδα από τα µικρότερα παιδιά, γελώντας, µου πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δούνε «ποιος σηµαδεύει καλύτερα». Μια από αυτές τις πέτρες µε χτύπησε στο µάτι και, έκτοτε, δεν µπορώ να δω καθόλου µε αυτό το µάτι.

19 µηνών. Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι µε λυπόντουσαν. Τώρα είµαι πολύ αδύνατος και αδύναµος και η όψη µου είναι απαίσια. Έχω χάσει το ένα µου µάτι και οι άνθρωποι µε διώχνουν µε τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.

20 µηνών. Κινούµαι µε εξαιρετικά µεγάλη δυσκολία. Σήµερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρόµο, µε χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Βρισκόµουνα στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρόµο, όµως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γεµάτο ικανοποίηση ßλέµµα του οδηγού, που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που µε πάτησε. Εύχοµαι να µε είχε σκοτώσει! Όµως, απλά µου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω µου πόδια! Ο πόνος ήταν ανυπόφορος! Τα πόδια µου δεν µε υπακούνε και µόλις µε τεράστια δυσκολία µπόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του δρόµου. Επί δέκα µέρες έχω µείνει εκτεθειµένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή ßροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό. Δεν µπορώ πλέον να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Βρίσκοµαι σε ένα πολύ υγρό µέρος, και φαίνεται ότι ακόµη και το τρίχωµά µου µαδάει. Κάποιοι περαστικοί ούτε καν µε προσέχουν, άλλοι λένε: «µην πλησιάζεις».
Είµαι σχεδόν αναίσθητος, όµως, µια ελάχιστη δύναµη από τα ßάθη του σώµατός µου µε αναγκάζει να ανοίξω τα µάτια µου.. Η γλυκύτητα στη φωνή της µε έκανε να αντιδράσω. «Καηµένο µου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε.. Μαζί µε την γυναίκα ήταν ένας άντρας µε λευκή ποδιά που µε ακούµπησε και είπε: «Λυπάµαι, κυρία µου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει. Είναι καλύτερα να τον ßοηθήσουµε να ßγει από αυτόν τον πόνο και τη δυστυχία». Η ευγενική κυρία, µε δάκρυα να τρέχουν ποτάµι στα µάγουλά της, συµφώνησε. Όσο καλύτερα µπορούσα, κούνησα την ουρά µου και την ευχαρίστησα, µε τα µάτια µου, για τη ßοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρεµα.
Ενώ αισθανόµουν το ελαφρύ τσίµπηµα της ßελόνας, πριν από αυτόν τον µακρύ ύπνο, η τελευταία µου σκέψη ήταν: «γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν µε ήθελε κανείς;».

«Δεν µπορείς να σώσεις κάθε ζώο στον κόσµο όµως, για αυτό το ένα που σώζεις, ΕΙΝΑΙ ο κόσµος».

Ένας διαφορετικός τρόπος να πούμε Χρόνια πολλά

Η συγκλονιστική φωτογραφία που κέρδισε το πρώτο βραβείο της UNICEF




Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις έλεγαν οι Κινέζοι.

Βλέποντας κανείς τη φωτογραφία που κέρδισε το πρώτο βραβείο της Unisef για τη φωτογραφία της χρονιάς καταλαβαίνει πόσο δίκιο έχουν...



Ο πιτσιρικάς της εν λόγω φώτο ζει σε πόλη κοντά στην πρωτεύουσα Ακρα της Γκάνας και από ότι φαίνεται μαζεύει διάσπαρτα κομμάτια από ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν πεταχθεί για να ζήσει. Χωρίς να υπολογίζει το κίνδυνο που ελλοχεύει από την επαφή του με τα τοξικά αυτά υλικά, ο μικρός Αφρικανός παλεύει για την επιβίωση.
Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσατε ήδη ότι ο νεαρός Αφρικανός φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα με το λογότυπο της Unisef. Mία ακόμη απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο δεν γνωρίζει σύνορα, φυλετική καταγωγή και κοινωνική κατάσταση. Στην άκρη της Αφρικής, κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας, ο βασιλιάς των σπορ κλέβει και πάλι την παράσταση.
***Σημαντική σημείωση: Η φωτογραφία αποτελεί έργο του Γερμανού φωτογράφου Κάι Λοφελμπέιν.

Η μούμια του Τιτανικού & η Μπλαβάτσκυ.



Σύμφωνα με μια "θεωρία συνωμοσίας", στο παρθενικό ταξίδι του "Τιτανικού" βρισκόταν μια "καταραμένη μούμια",
η οποία και προκάλεσε την κακοτυχία του πλοίου! ( "Ο θρύλος της καταραμένης μούμιας του Τιτανικού")

  Από την στιγμή που η μούμια τοποθετήθηκε στην Αιγυπτιακή Αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου, μια σειρά από περίεργα γεγονότα άρχισαν να διαδραματίζονται μέσα στο Μουσείο.
Τα πρώτα βράδια οι φύλακες άκουγαν χτύπους από σφυρί πάνω στο καπάκι της σαρκοφάγου. Μόλις πλησίαζαν τους φαινόταν σαν κάποιος να έκλαιγε με λυγμούς μέσα στο ξύλινο κασόνι!

   Την τρίτη ημέρα ένας νυχτοφύλακας βρέθηκε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από την μούμια και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του μουσείου δήλωναν τρομαγμένοι. Κανείς δεν δεχόταν να πλησιάσει καν στην Αιγυπτιακή Αίθουσα ενώ τα κλάματα μέσα από την σαρκοφάγο γίνονταν κάθε βράδυ και πιο σπαραχτικά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου αποφάσισαν να "δανείσουν" την μούμια σε κάποια ιδιωτική συλλογή ώστε με αυτόν τον τρόπο να ηρεμήσουν για λίγο τα πράγματα.

  Ο "τυχερός"  συλλέκτης στον οποίο δανείστηκε η σαρκοφάγος, τοποθέτησε το ξύλινο κασόνι σε μια σοφίτα που υπήρχε πάνω από το γραφείο του, μέχρι να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για το έκθεμα. Στο σημείο αυτό ο θρύλος θέλει την Έλενα Μπλαβάτσκυ - μεγάλη αποκρυφίστρια του 19ου αιώνα και ιδρύτρια του  "Θεοσοφικού Κινήματος" να επισκέπτεται μια μέρα τυχαία το κτίριο που βρισκότανε η μούμια.

  Αμέσως μόλις μπήκε στον χώρο, αισθάνθηκε ένα κύμα παγωμένου αέρα να την τυλίγει και συγκλονισμένη ζήτησε να μιλήσει με τον  ιδιοκτήτη του γραφείου. Όταν τον συνάντησε του εξήγησε πως πρέπει να την βοηθήσει να ανακαλύψει από τι πηγάζει "αυτή η διαβολική επιρροή απίστευτης έντασης" μέσα στο κτίριο. Περπατώντας για λίγα λεπτά σε όλους τους χώρους, δεν άργησε να φτάσει στην σοφίτα με την μούμια. Χωρίς πολλές εξηγήσεις συμβούλευσε τον ιδιοκτήτη να ξεφορτωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτόν τον "σατανά".

  Εκείνος απευθύνθηκε αρχικά στο Βρετανικό Μουσείο όπου τον ενημέρωσαν οτι δεν ενδιαφέρονται να πάρουν πίσω την μούμια. Τότε - σύμφωνα πάντα με τον θρύλο- εμφανίστηκε ένας και μοναδικός ενδιαφερόμενος που επιθυμούσε διακαώς να μεταφέρει την σαρκοφάγο στην Αμερική. Το όνομα του, William Thomas Stead.

Ο William Stead και τα "προφητικά κείμενά" του για τον "Τιτανικό"!

   Ο William Thomas Stead ήταν δημοσιογράφος και φανατικός ερευνητής του μυστικισμού. Ενδιαφερόταν ιδιαιτέρως για τα άτομα με "μαντικές ικανότητες" και επισκεπτόταν συχνά "ψυχικούς". Από τις επαφές του αυτές ο Stead είχε δημοσιεύσει μια σειρά από άρθρα. Μετά το ναυάγιο του "Τιτανικού" δύο από αυτά θεωρήθηκαν "προφητικά"!

  Συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου 1886 - δηλαδή εικοσιέξι χρόνια πριν το ναυάγιο- ο William Stead δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο "Πώς ένα ατμόπλοιο ναυάγησε στον Ατλαντικό, η εμπειρία ενός επιζήσαντα". Στο άρθρο του περιέγραφε την σύγκρουση ενός ατμόπλοιου με ένα άλλο πλοίο στο μέσο του Ατλαντικού ωκεανού, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων επιβατών.

  Ως βασική αιτία για την απώλεια τόσων ζωών ο συγγραφέας προέβαλε την έλλειψη σωστικών μέσων- όπως και στον "Τιτανικό".  Ακολούθησε κι άλλο "προφητικό άρθρο", το 1892, με τίτλο "Από την Παλαιά Τάξη στην Νέα". Σε αυτό ο Stead εξιστορούσε την περιπέτεια εκατοντάδων επιβατών όταν το πλοίο που τους μετέφερε προσέκρουσε σε παγόβουνο. Για καλή τους τύχη στην περιοχή βρισκόταν ένα άλλο πλοίο, το "Majestic", το οποίο κατάφερε να τους σώσει από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού. Σύμφωνα πάντα με την ιστορία του Stead το "Majestic" ανήκε στην White Star Line - την εταιρεία που είκοσι χρόνια μετά την δημοσίευση του άρθρου κατασκεύασε τον "Τιτανικό".

  Αλλά και λίγο πριν το μοιραίο ταξίδι του "Τιτανικού" ο William Stead φέρεται να είχε λάβει τρία τουλάχιστον "προφητικά μηνύματα" για το ναυάγιο από διάμεσους. Ο ένας τον προειδοποιούσε οτι δεν θα έπρεπε να ταξιδέψει για κανέναν λόγο τον Απρίλη του 1912, μια γυναίκα μέντιουμ του είχε πει να προσέχει γιατί θα βρεθεί μέσα σε μια καταστροφή που είχε σχέση με το νερό και η οποία θα παρέσυρε στον θάνατο 1500 ανθρώπους, ενώ ένας παπάς του είχε στείλει επιστολή λέγοντας του οτι "το τεράστιο πλοίο που κατασκευάζεται θα ναυαγήσει".

Πώς φορτώθηκε λαθραία η "καταραμένη μούμια" στον Τιτανικό!

  Παρά τις προειδοποιήσεις και την πίστη του στον μυστικισμό ο William Stead ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το παρθενικό ταξίδι του "Τιτανικού", αγνοώντας τις "προφητείες". Λίγο πριν την μοιραία ημέρα ο Stead συναντήθηκε με την Elena Blavatsky - με την οποία γνωριζόταν και είχε συνεργαστεί στο παρελθόν - και η οποία του περιέγραψε  συγκλονισμένη την εμπειρία που είχε ζήσει στο κτίριο με την "καταραμένη μούμια".

 Ο Stead όχι μόνο δεν τρόμαξε από την  "διαβολική" δύναμη, αλλά έσπευσε για άγνωστους λόγους να την αγοράσει (?) από τον συλλέκτη. Το σχέδιο του ήταν συγκεκριμένο: θα έπαιρνε μαζί του την σαρκοφάγο στην Νέα Υόρκη, ταξιδεύοντας με τον "Τιτανικό". Τρεις μέρες αργότερα  το κασόνι με την "μούμια" επιβιβάστηκε στον "Τιτανικό".

  Επειδή η φήμη για μια "καταραμένη" μούμια είχε αρχίσει ήδη να κυκλοφορεί στην Αγγλία, ο Stead προτίμησε να την φορτώσει κρυφά στο πλοίο, φοβούμενος οτι δεν θα του επέτρεπαν να την πάρει μαζί του. Έτσι σε συνεργασία με κάποιον μηχανικό αυτοκινήτων, κατάφερε να δέσει την σαρκοφάγο κάτω από το αυτοκίνητό του και να την ανεβάσει στον "Τιτανικό" χωρίς κανένας να το αντιληφθεί.

  Την μοιραία βραδιά του ναυαγίου, ενώ βρισκότανε στην τραπεζαρία και δειπνούσε, ο Stead αποκάλυψε στους συνδαιτυμόνες του την παρουσία της "μούμιας" στα αμπάρια του πλοίου - χωρίς φυσικά να τους αποκαλύψει την "κακοτυχία" που την συνόδευε. Ο ίδιος ο  Stead δεν κατάφερε να βγει ζωντανός από τον "Τιτανικό" όμως κάποιοι από τους επιβάτες που είχαν ακούσει την ιστορία του, ήταν μέσα στους επιζήσαντες. Ίσως τελικά από αυτούς να ξεκίνησε η ιστορία με την "μούμια" που με τα χρόνια πήρε διαστάσεις θρύλου.

himaira

Δείτε ένα 5χρονο ταλεντάκι, στις δόξες του, την ώρα της προπόνησης!



Κάποτε θα τον παρακολουθούμε ως θρύλο των γηπέδων, αφού το΄χει ο πιτσιρικάς...


May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters