Nail's Love By Ms

Η τέχνη της συμβίωσης -Ένας Ινδιάνικος μύθος!!

diaforetiko.gr : 9126100 1.jpg hq 600x400 Η τέχνη της συμβίωσης  Ένας Ινδιάνικος μύθος!! 


Ένας πανάρχαιος μύθος των ινδιάνων Σιου, λέει πως ήρθαν κάποτε στη σκηνή του γέρου μάγου της φυλής, πιασμένοι χέρι χέρι, ο Άγριος Ταύρος, ο πιο γενναίος και τιμημένος νέος πολεμιστής, και το Ψηλό Σύννεφο, η κόρη του αρχηγού, μια από τις ωραιότερες γυναίκες της φυλής.


“Αγαπιόμαστε” αρχίζει ο νέος.
“Και θα παντρευτούμε” λέει εκείνη.
“Και αγαπιόμαστε τόσο που φοβόμαστε…”


“Θα θέλαμε κάποιο μαγικό, ένα χαϊμαλί, ένα φυλαχτό…”
“Κάτι που θα μας εγγυάται ότι θα είμαστε για πάντα μαζί.”
“Που θα μας εξασφαλίσει ότι θα είμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου, ώσπου να συναντήσουμε τον Μανιτού, την ημέρα του θανάτου”.


“Σε παρακαλούμε” ικετεύουν, “πες μας τί μπορούμε να κάνουμε…”
Ο μάγος τους κοιτάζει και συγκινείται που τους βλέπει τόσο νέους, τόσο ερωτευμένους, να λαχταρούν τόσο μια του λέξη.


“Υπάρχει κάτι …” λέει τελικά ο σοφός μάγος μετά από αρκετή ώρα. “Αλλά δεν ξέρω…είναι ένα έργο πολύ δύσκολο και απαιτεί θυσίες.”
“Δεν μας πειράζει” λένε και οι δύο.


“Ό,τι και να’ ναι” επιβεβαιώνει ο Άγριος Ταύρος.
“Ωραία” λέει ο μάγος. “Ψηλό Σύννεφο, βλέπεις το βουνό που είναι βόρεια από το χωριό μας; Πρέπει να το ανέβεις μόνη σου, χωρίς τίποτα άλλο εκτός από ένα δίχτυ και τα χέρια σου, και να κυνηγήσεις το πιο όμορφο και δυνατό γεράκι του βουνού. Αν το πιάσεις, πρέπει να το φέρεις εδώ ζωντανό την τρίτη μέρα μετά την πανσέληνο. Κατάλαβες;”


diaforetiko.gr : 642 Η τέχνη της συμβίωσης  Ένας Ινδιάνικος μύθος!!

Η νεαρή κοπέλα συγκατανεύει σιωπηλά.


“Κι εσύ Άγριε Ταύρε” συνεχίζει ο μάγος, “πρέπει να ανέβεις το βουνό του κεραυνού, κι όταν φτάσεις στην κορυφή, τον πιο άγριο απ’ όλους τους αετούς, και με τα χέρια σου μόνο κι ένα δίχτυ να τον πιάσεις χωρίς να τον τραυματίσεις και να τον φέρεις μπροστά μου, ζωντανό, την ίδια μέρα που θα έρθει και το Ψηλό Σύννεφο….Πηγαίνετε τώρα.”


Οι δυο νέοι κοιτάζονται με τρυφερότητα, κι ύστερα από ένα φευγαλέο χαμόγελο φεύγουν για να εκπληρώσουν την αποστολή που τους ανατέθηκε. Εκείνη πάει προς το βορρά, εκείνος προς το νότο…
Την καθορισμένη ημέρα, μπροστά στη σκηνή του μάγου, περιμένουν οι δυο νέοι, ο καθένας με μια πάνινη τσάντα, που περιέχει το πουλί που του ζητήθηκε.


Ο μάγος τους λέει να βγάλουν τα πουλιά από τις τσάντες με μεγάλη προσοχή. Οι νέοι κάνουν αυτό που τους λέει, και παρουσιάζουν στο γέρο για να τα εγκρίνει τα πουλιά που έπιασαν Είναι πανέμορφα, χωρίς αμφιβολία, τα καλύτερα του είδους τους.
“Πετούσαν ψηλά;” ρωτάει ο μάγος.


“Ναι, βέβαια. Κι εμείς, όπως μας ζητήσατε….Και τώρα;” ρωτάει ο νέος. “Θα τα σκοτώσουμε και θα πιούμε την τιμή από το αίμα τους;”


“Όχι” λέει ο γέρος.


“Να τα μαγειρέψουμε και να φάμε τη γενναιότητα από το κρέας τους;” προτείνει η νεαρή.
“Όχι” ξαναλέει ο γέρος. “Κάντε ότι σας λέω. Πάρτε τα πουλιά και δέστε τα μεταξύ τους από τα πόδια μ’ αυτές τις δερμάτινες λωρίδες…Αφού τα δέσετε, αφήστε τα να φύγουν, να πετάξουν ελεύθερα.”
Ο πολεμιστής και η νεαρή κοπέλα κάνουν ό,τι ακριβώς τους έχει πει ο μάγος, και στο τέλος ελευθερώνουν τα πουλιά.


Ο αετός και το γεράκι προσπαθούν να πετάξουν, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να στριφογυρίζουν και να ξαναπέφτουν κάτω. Σε λίγα λεπτά, εκνευρισμένα που δεν καταφέρνουν να πετάξουν, τα πουλιά επιτίθενται με τσιμπήματα το ένα εναντίον του άλλου, μέχρι που πληγώνονται.

“Αυτό είναι το μαγικό. Μην ξεχάσετε ποτέ αυτό που είδατε σήμερα. Τώρα, είστε κι εσείς ένας αετός κι ένα γεράκι. Αν δεθείτε ο ένας με τον άλλον, ακόμα κι αν το κάνετε από αγάπη, όχι μόνο θα σέρνεστε στη ζωή σας, αλλά επιπλέον, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσετε να πληγώνετε ο ένας τον άλλον. Αν θέλετε η αγάπη σας να κρατήσει για πάντα, να πετάτε μαζί, αλλά ποτέ δεμένοι.”

~ Χόρχε Μπουκάι “Ο δρόμος της συνάντησης”

Πηγή

Ανόητος από την Καλαμάτα παίζει Angry Birds στο χωράφι του με κότες

1387373445_nnnnnnnnnnnn040_3 

30 χρόνος αγρότης από την Καλαμάτα παίζει το γνωστό σε όλους παιχνίδι Angry Birds

με την μονή διαφορά ότι είναι πραγματικές κότες από το κοτέτσι του ..


 Το Angry Birds είναι μόνο παιχνίδι και δεν πρέπει να γίνετε πραγματικοτητα ..

 1387373445_nnnnnnnnnnnn040_3

Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!(PHOTOS)

Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!(PHOTOS) 


Έχετε παιδιά και δεν έχετε σκυλιά; Φοβάστε να αποκτήσετε ένα κουτάβι γιατί πιστεύετε ότι τα παιδιά σας θα έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς; Αντιδράτε και μόνο στη σκέψη ότι σάλια και τρίχες θα πέφτουν πάνω στο παιδί σας; 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ άραγε γιατί τα παιδιά τα πάνε -παραδόξως- τόσο καλά με τα ζώα και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι; Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό. 

Κι ο βασικότερος δεν είναι η ψυχαγωγία αλλά κυρίως η σωματική, ψυχική υγεία και ευεξία, η συναισθηματική πληρότητα, η καλλιέργεια της συντροφικότητας, της συνεργασίας και της υπευθυνότητας αλλά και αυτής της ίδιας της κοινωνικοποίησης του παιδιού. 

Βέβαια, στη συλλογή φωτογραφιών που θα απολαύσετε στη συνέχεια (γιατί περί απόλαυσης πρόκειται) κάθε παιδί λέει (ή δείχνει) από μόνο του γιατί λατρεύει το σκυλί του!


 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!
 Παιδιά και σκυλιά σε απίθανες πόζες!


Πηγή:perierga.gr

Είναι οι 8 “αθάνατες” τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!

diaforetiko.gr : photoru nasekomie fotograf pod nikom dalantech foto mb 18 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης! 


Εκείνο το ρύζι με ημερομηνία παραγωγής 1982 που ξέμεινε στο ράφι της κουζίνας και θα το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πραγματικότητα αν το μαγειρέψετε θα είναι τόσο γευστικό -και ασφαλές λένε οι ειδικοί- σαν να το αγοράσατε σήμερα!

Και δεν είναι μόνο το ρύζι.

Σε μια εποχή που είμαστε πλέον απολύτως πεπεισμένοι ότι τα πάντα γύρω μας έχουν ημερομηνία λήξεως, η φύση φροντίζει να μας δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας: υπάρχει και κάτι που διαρκεί για πάντα: 8 αθάνατα προϊόντα «βρυκόλακες» (όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν οι επιστήμονες) της διατροφικής αλυσίδας, ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν τα αγγίζει. Διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, την ποιότητά τους και την υγιή όψη τους όσοι… αιώνες κι αν περάσουν.
Για φαντάσου!

1. Μέλι
diaforetiko.gr : trofi1 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Το μέλι διαρκεί επ’ αόριστον. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή (ή ακόμη και να κρυσταλλώνει) αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο! Σε περίπτωση που σας ανησυχεί η κρυσταλλική του μορφή, τοποθετήστε απλώς το ανοικτό δοχείο σε ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.
2. Ζάχαρη
diaforetiko.gr : trofi2 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Η πρόκληση με τη ζάχαρη δεν είναι να τη διατηρήσετε φρέσκια αλλά να την προλάβετε να μη σας γίνει σκληρή σαν πέτρα. Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων (γι΄αυτό άλλωστε οι μαρμελάδες και τα γλυκά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό, εφόσον φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένα βαζάκια). Βεβαιωθείτε μονάχα ότι έχετε αποθηκεύσει τη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο -ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά- και… κοιμηθείτε ήσυχοι. Θα έχετε γλυκιά ζάχαρη για πάντα!
3. Ρύζι
diaforetiko.gr : trofi3 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Ακόμη και εάν το σακί ή το κουτί όπου έχετε φυλάξει το ρύζι δείχνει… βρωμερό, σκεπασμένο με ένα παχύ στρώμα σκόνης από την πολυκαιρία, το προϊόν μέσα στο κουτί θα είναι ολόφρεσκο, σαν να το έχετε μόλις αγοράσει. Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati αλλά όχι για το καστανό ρύζι. Κλείστε, λοιπόν, το καπάκι για να μην μπουν ζωύφια και μην αγχώνεστε. Το ρύζι σας δε θα χαλάσει ποτέ.
4. Δυνατά οινοπνευματώδη
diaforetiko.gr : trofi4 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Δεν χρειάζεται να βιαστείτε και να τελειώσετε το τεράστιο μπουκάλι με ρούμι που έχετε από τα… 18α γενέθλιά σας στο ντουλάπι! Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Αν τοποθετήσετε τα ποτά σας σε ένα σκοτεινό ντουλάπι τότε μπορείτε ακόμη και να τα χαρίσετε στα εγγόνια σας για το πάρτι ενηλικίωσής τους! Τα οινοπνευματώδη που έχετε αρκετά χρόνια ίσως χάσουν λίγο από το άρωμά τους, αλλά… ούτε που θα το καταλάβετε. Στην υγειά σας!
5. Καλαμποκάλευρο
diaforetiko.gr : trofi5 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Για να διατηρήσετε το καλαμποκάλευρο… αθάνατο -όπως έκαναν οι προγιαγιάδες μας στους δύσκολους καιρούς- φροντίστε να είναι στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος (στα πιο χαμηλά ράφια του ψυγείου, για παράδειγμα). Ακόμη κι αν περάσουν χρόνια από τότε που αγοράσατε το αλεύρι, θα το βρείτε ολόφρεσκο στη χάρτινη συσκευασία του όταν (και όποτε) θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε…
6. Αποσταγμένο άσπρο ξίδι
diaforetiko.gr : trofi6 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Μπορείτε άφοβα να αγοράσετε ένα μεγάλο μπουκάλι άσπρο ξίδι χωρίς να σκέφτεστε ότι θα χαλάσει πριν το καταναλώσετε και πάνε τα λεφτά σας χαμένα. Διατηρήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι και θα έχετε πάντα έναν άψογο «σύμμαχο» για τα dressings, τις μαρινάδες ή ακόμη και την καθαριότητα του σπιτιού σας!
7. Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
diaforetiko.gr : trofi7 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, θα παραμείνει φρέσκο και αρωματικό για όσο το έχετε στο ντουλάπι σας. Οι απομιμήσεις του αποστάγματος δεν έχουν βέβαια εξίσου μεγάλη διάρκεια ζωής. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν βρεθείτε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ μη διστάσετε να δώσετε λίγα χρήματα παραπάνω για το αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας. Θα το έχετε για μια ζωή…
8. Αλάτι
diaforetiko.gr : trofi8 Είναι οι 8 αθάνατες τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!
Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι πραγματικά… υπεραιωνόβια! Θα διατηρηθούν για πάντα φρέσκα και θα νοστιμίζουν το φαγητό σας ακόμη κι αν τα αγοράσατε πριν πολλά πολλά χρόνια.

http://perierga.gr

Πείτε αντίο στο κρυολόγημα μέσα σε 24 ώρες!

diaforetiko.gr : ff781e8b2a9863275e931848be0526ee 600x399 Πείτε αντίο στο κρυολόγημα μέσα σε 24 ώρες! 


Κρυολόγησες; Πώς θα καταπολεμήσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως η βουλωμένη μύτη, ο βήχας κι ο πονοκέφαλος;

Ο καθηγητής Ron Eccles από το πανεπιστήμιο του Cardiff, μιλώντας στη Daily Mail δίνει τις συμβουλές του και μας αποκαλύπτει πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο!
  • 7.00 π.μ. – Ώρα για ξύπνημα και ζεστό μπανάκι!
Το ζεστό μπανάκι είναι γιατρικό! Βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν ενώ ανακουφίζει ενώ ο ατμός είναι αποτελεσματικός ακόμη και για τα ιγμόρεια!
  • 8.00 π.μ. – Ώρα για πρωινό με κουάκερ και πορτοκάλι
Η διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη του οργανισμού! Πιες χυμό πορτοκαλιού, πλούσιο σε βιταμίνη C και φάε λίγο κουάκερ με μούρα!
  • 10.00 π.μ. – Ώρα για «κούρα» … κρυολογήματος
Τα πιο συχνά ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος είναι η μπουκωμένη μύτη, ο πονοκέφαλος και ο βήχας. Για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα πάρε σιροπάκι για το βήχα και παστίλιες για το λαιμό! Μην αφήσειw το πρόβλημα να επιδεινωθεί. Όσο για το μπούκωμα, δοκίμασε το τρiκ με το καυτό νετό. Βράσε νερό και βάλε το πρόσωπό σου πάνω από τον ατμό για πέντε λεπτά για να ανοίξουν οι αεραγωγοί.
  • 12.00 μ.μ. – Ώρα για περίπατο
Ένας μικρός περίπατος πριν το μεσημεριανό θα βελτιώσει τη διάθεσή σου και θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
  • 13 μ.μ. – Ώρα φαγητού!
Κοτοπουλάκι και σαλάτα – ο ιδανικός συνδυασμός. Η πρωτεΐνη βοηθά την ανοσολογική απόκριση.
  • 3 μ.μ. – Ώρα για τσαγάκι
Τσάι από βότανα κι άλλα ζεστά ροφήματα βοηθούν το κρυολόγημα. Εκτός από το τσαγάκι πιες άλλο ένα ποτηράκι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου.
  • 18 μ.μ. – Ώρα για πικάντικο δείπνο
Συστατικά όπως το τζίντζερ, το κάρι, το τσίλι, οι πιπεριές και το σκόρδο και διάφορα καυτερά μπαχάρια φημίζονται για τις αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές τους αλλά και την ικανότητά τους να «ανοίγουν» τα ιγμόρεια! Άλλωστε στο κρύωμα, τα καυτερά ίσως είναι τα μόνα τρόφιμα που μπορείς να γευτείς.
  • 20:00 μ.μ – Ώρα για χαλάρωση
Δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια ενός ζεστού – χαλαρωτικού μπάνιου. Ο ατμός του ζεστού νερού θα χτυπήσει το κρύωμα στη ρίζα του!
  • 22.00 μ.μ. – Ώρα για έναν καλό υπνάκο
Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου. Απόφυγε λοιπόν την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ και μην παρακουλουθήσεις τηλεόραση μέχρι αργά διότι το κρυολόγημα περνάει με ξεκούραση!

http://enallaktikidrasi.com/

8 τροφές που θα σας κρατήσουν υγιείς

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα λάμψης με καρότα! 


 Υπάρχουν άπειρες τροφές που είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων!

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τις μάθουμε και να τις εντάξουμε στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας από τις ασθένειες.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις 8 υπερ-τροφές του χειμώνα που θα πρέπει να κατέχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα σας όλο το χρόνο!

Μαύρη σοκολάτα!
Πρόκειται για μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου, στοιχείο απαραίτητο για δυνατό ανοσοποιητικό. Μην θεωρείτε πως η σοκολάτα γάλακτος θα έχει τα ίδια αποτελέσματα, καθώς το ποσοστό κακάου είναι αυτό που κάνει την ουσιαστική διαφορά.

Μπρόκολο!
Μπορεί να μη θέλετε ούτε να το βλέπετε, αλλά ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε ότι μία μερίδα προσφέρει παραπάνω από την ημερήσια προτεινόμενη δόση βιταμίνης C, μαζί με τις βιταμίνες A, D, B6, K, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Παράλληλα, το μπρόκολο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, εξουδετερώνοντας τα περιττά στοιχεία που έχουν εισέλθει σε αυτόν.

Κινόα!
Οι μαγικοί σπόροι της είναι τράπεζες αμινοξέων, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου. Ανάλογα με τον τρόπο που θα τους μαγειρέψετε τρώγονται είτε για πρωινό είτε για συνοδευτικό στο δείπνο.

Αβοκάντο!
Δεν επωφελείται μόνο η καρδιά σας, αλλά ολόκληρο το σώμα από τις φυτικές ίνες, τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τα υγιή λιπαρά του. Σύμφωνα με έρευνες, το αβοκάντο έχει αντικαρκινική δράση, ενώ έχει την ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη και την πίεση.

Καρότα!
Αποτελεί «τράπεζα» βήτα-καροτένιου, που μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Α είναι βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ενώ ειδικά το χειμώνα μας προστατεύει από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Σολομός!
Η έλλειψη ήλιου το χειμώνα είναι δυνατό να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Καλό θα είναι λοιπόν να φροντίζετε να την προσλαμβάνετε από τροφές πλούσιες σε αυτή, όπως είναι ο σολομός. Να θυμάστε ότι 120 γραμμάρια σολομού την ημέρα, αντιστοιχούν σε 10-15 λεπτά ηλιοθεραπεία το χειμώνα!

Παντζάρι!
Είναι πλούσια σε φωτοχημικά και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.
Μην πετάτε ατ πράσινα φύλλα, καθώς είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βήτα-καροτενίου, ασβεστίου και σιδήρου.

Ρόδι!
Από πού να ξεκινήσουμε; Τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες με αντιοξειδωτική δράση, ενώ μας προσφέρουν επίσης φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Ε και Β6.Τα θρεπτικά συστατικά τους δρουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο, τα καθιστά σημαντικά για ένα υγιές σώμα που πάντα έχει ανάγκη από το συνήθως ελλειμματικό κάλιο.

Πηγή

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου: Ιδού η απόδειξη! (vid)

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου: Ιδού η απόδειξη! (vid)

Μια σκυλίτσα αποδεικνύει με τον πιο συγκινητικό τρόπο ότι ο σκύλος είναι όντως ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου... 
Δείτε το βίντεο:


Έτσι είναι η... τέλεια γυναίκα!

Έτσι είναι η... τέλεια γυναίκα! 



Το... ιδανικό θυλυκό σχεδίασε ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, εμπνευσμένος από μια δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Hollyscoop.com

Tην τέλεια γυναίκα σχεδίασε ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, εμπνευσμένος από μια δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Hollyscoop.com για τα πιο «καυτά» κορμία του Χόλιγουντ.

Συνδυάζοντας μέσω ενός προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή τα χαρακτηριστικά των πιο σέξι σταρ του Χόλιγουντ δημιούργησε το... ιδανικό θυλυκό.

Έτσι, η τέλεια γυναίκα θα είχε τα πόδια της Jennifer Aniston, το  χαμόγελο της Kate Middleton, Tα φρύδια της Μegan Fox, τα μάτια της Zooey Deschanel, τη μύτη της Scarlett Johanson, τους γυμνασμένους κοιλιακούς  της Gwen Stefani, τις μπούκλες και τις καμπύλες της Sofia Vergara.

Ιδού το αποτέλεσμα...











Γιατί τσουγκρίζουμε τα ποτήρια και λέμε στην υγειά μας;

Γιατί τσουγκρίζουμε τα ποτήρια και λέμε στην υγειά μας; 

Το κάνουμε όλοι: Tσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας και λέμε στην υγειά μας. Γιατί όμως το κάνουμε αυτό; Πως καθιερώθηκε αυτό το εθιμοτυπικό, ξέρετε;


Μία παρέα σε μία ταβέρνα. Έχουν φυσικά παραγγείλει το κρασάκι τους και από εκείνη τη στιγμή και μετά… «Γειά μαςςς!!», τσουγκρίζουν ταποτήρια τους και λένε στην υγειά μας.
Αλλά από που ξεκίνησε αυτό το εθιμοτυπικό; Καλό το κρασάκι και συνοδεύεται και από την καλύτερη ίσως ευχή: να πίνουμε και να έχουμε την υγεία μας! Λογικό μιας και έρευνες έχουν αποδειξει τις ευεργετικές ικανότητες του κρασιού – με μέτρο φυσικά, όχι σε μεγάλες ποσότητες. Οπότε για να ισχύει αυτή η ευχή που λέμε, ε, ας μην το παρακάνουμε κιολας.

Το εν λόγω εθιμοτυπικό έχει τις ρίζες του στον μεσαίωνα, τότε που οι κούπες σερβίρονταν ξέχειλες και γεμάτες αγνό και γευστικό κρασί, και μάλιστα ξεκίνησε από την αριστοκρατία της εποχής, βασιλείς και λοιπούς.


Τότε δεν τσούγκριζαν απλά τα ποτήρια ωστέ να ακουστεί μόνο ο ήχος του γυαλιού, αλλα γινόταν με δύναμη και τα ποτά αναπηδούσαν μέσα και έξω από την κούπα. Σκοπός του τσουγκρίσματος είναι ουσιαστικά να πέσει λίγο ποτό από το ένα ποτήρι στο άλλο, μία «ανταλλαγή» οίνου δηλαδή.
Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο συν-πότες έπιναν κ μία μικρή ποσότητα από το κρασί του φίλου τους.

Αλλά γιατί γινόταν αυτό;

Λόγω λοιπόν των αξιωμάτων που κατείχαν, πολλοί τους φθονούσαν.
Με αυτόν τον τρόπο ήτανε σίγουροι ότι ο οικοδεσπότης δεν θα προσπαθούσε να τους δηλητηριάσει ρίχνοντας δολοφονικά υγρά στο κρασί τους, μιας και οι δύο θα πίνανε από το ίδιο «μείγμα» κρασιού!

Αποτέλεσμα…

Ο επίδοξος δολοφόνος δεν θα μπορούσε να τους δηλητηριάσει με αυτόν τον τρόπο, γιατί θα δηλητηριαζόταν και αυτός!
Και έτσι έφτασε ως τις μέρες μας, ως παράδοση και ακόμα τσουκγράμε τα ποτήρια μας πριν πιούμε, λέγοντας αυτή την ευχή.

Και εις άλλα με υγεία!


Πηγή: anoixtomualos.blogspot.com

5 τύποι άντρα που σίγουρα δεν θα σας κάνουν ευτυχισμένη

5 τύποι άντρα που σίγουρα δεν θα σας κάνουν ευτυχισμένη 


Μπορεί παλιά να έλεγαν ότι άντρας να ναι κι ότι να ναι, γιατί τα κορίτσια που ήταν ανύπαντρα μετά τα 25 ήταν η ντροπή όχι μόνο της οικογένειας αλλά και της πόλης ολόκληρης, αλλά πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά! 


Δόξα τω θεώ, οι παλαιότεροι έχουν αντιληφθεί, όχι ότι μας νοιάζει κιόλας αλλά για να μην μας πρήζουν, ότι η νέα γυναίκα έχει μεγαλύτερες ευθύνες, περισσότερες υποχρεώσεις και φυσικά άλλα όνειρα, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στη δημιουργία οικογένειας.

 Καλό ή κακό δεν ξέρουμε, αλλά αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι ότι η σύγχρονη γυναίκα, περνάει από κόσκινο τον υποψήφιο, όχι μόνο σύζυγο αλλά ακόμα και εραστή, γιατί στο κάτω κάτω, ούτε χρόνο για χάσιμο έχει, ούτε και την όρεξη να πειραματίζεται! Εμείς λοιπόν, επειδή καταλαβαίνουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας, συγκεντρώσαμε κάποιους τύπους άντρα, οι οποίοι σίγουρα δεν θα σας κάνουν ευτυχισμένη, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγείτε και δεύτερο ραντεβού μαζί τους.


1. O τύπος που μισεί τη δουλειά του: Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι το να πηγαίνεις στη δουλειά δεν είναι σαν να πηγαίνεις για καφέ με την παρέα σου, ούτε να χουζουρεύεις στο κρεβάτι σου, αλλά, εκτός του ότι στις μέρες μας όποιος έχει δουλειά, είναι τυχερός, το γεγονός ότι για ένα ολόκληρο 8ωρο, ίσως και παραπάνω, βασανίζεται και θέλει να τα κάνει όλα... λίμπα, είναι άκρως ανησυχητικό! Με λίγα λόγια, είναι τρομακτικό να σιχαίνεσαι την μισή σου καθημερινότητα και ό, τι την περιβάλλει! Αφήστε δε, που αυτό δείχνει και έντονη παθητικότητα. Γιατί και καλά να την μισείς γιατί μπορεί να είναι η χειρότερη δουλειά του κόσμου, από τη στιγμή που δεν κάνεις κάτι για να το αλλάξεις αυτό, προσπάθησε έστω να περνάς καλύτερα!


2. Ο τύπος που έχει εξάρτηση από την μητέρα του: Καλά αυτός ο τύπος μάλλον απαντάται μόνο στον... ελλαδικό χώρο και εδώ θέλουμε να ρίξουμε και κάποιες ευθύνες στην υστερική ελληνίδα μάνα! Ναι κυρία μου, ο γιος σου μπορεί να ερωτευτεί, μπορεί ένα βράδυ να μείνει νηστικός από έρωτα, να κλάψει, ακόμα και να... ξενοκοιμηθεί! Άστον να τα κάνει όλα αυτά, γιατί αν περάσει τα 35 και δε σου έχει κάνει εγγόνι, αρχίζεις τη γκρίνια! Με λίγα λόγια, όπου αντιληφθείτε μάνα δυνάστη, φύγετε αμέσως. Θα το καταλάβετε όταν τον ακούσετε να την λέει στο τηλέφωνο μαμά και όχι μάνα! Και χωρίς να είναι 10 ετών προφανώς...


3. Ο τύπος που δεν αφήνει το πάρτι: Ξέρετε προφανώς που το πάμε και τι εννοούμε. Δεν λέμε φυσικά να είναι το πάρτι του κολλητού του και να θέλει να κάτσει μέχρι το τέλος, αυτό είναι λογικό. Λέμε να μη χάνει κανένα πάρτι της πόλης και των περιχώρων, να πίνει σαν νεροφίδα, τελικά να τον μαζεύετε και φυσικά η εκδρομή της επόμενης μέρας να ακυρώνεται λόγω hangover! Θέλετε να τον  αλλάξετε; Αν έχετε κουράγιο προσπαθήστε το. Αλλά επειδή ο τύπος έχει πολλά θέματα, καλύτερα να το αφήσετε το πράγμα γιατί δεν τσουλάει δυστυχώς.


4. Ο τύπος που δεν πιστεύει ότι τον επιλέξατε: Μα τόσο loser βρε κορίτσια; Ακόμα και ο Brad Pitt να σας την έπεφτε, θα γυρίζατε ποτέ να του πείτε: Δεν το πιστεύω ότι στραβώθηκες και μου ζήτησες να βγούμε! Μα είναι δυνατόν; Αφενός ακούγεστε ανασφαλής και αστεία και αφετέρου τον βάζετε σε σκέψεις! Πραγματικά το τελευταίο πράγμα που σας χρειάζεται είναι ένας τέτοιος άντρας, ο οποίος για να συμπεριφέρεται έτσι, αμφιβάλλουμε αν έχει ξανακάνει σχέση στη ζωή του! Μην το προχωρήσετε. Δεν αξίζει τον κόπο!


5. Ο τύπος που θέλει να τον θαυμάζουν: Δεν είναι ηθοποιός, δεν είναι διάσημος αθλητής, δεν είναι επιστήμονας που έκανε σημαντική ανακάλυψη, τότε για ποιο λόγο να τον θαυμάζεις; Δεν είπαμε φυσικά να τον απαξιώνεις, αλλά όχι και κάθε φορά που μιλάει εσύ να κάνεις λες και σου απευθύνεται ο Σάκης Ρουβάς! Αν θες να του τονώσεις την αυτοπεποίθηση, μπορείς να του πεις πόσο πολύ σου αρέσει κάτι που κάνει, να εντυπωσιαστείς με μία γνώση που ίσως έχει, ή ακόμα και να τον επιβραβεύσεις για το ντύσιμό του. Αλλά όχι και να τον θαυμάζεις... Στο κάτω κάτω, αν απαιτεί κάτι τέτοιο, απαίτησέ το κι εσύ! Αν δεν ανταποδώσει, σήκω και φύγε. Έχεις κι εσύ θαυμαστές!

Σοβαρή κατάθλιψη παρουσιάζουν 12 στους 100 κατοίκους της χώρας

Σοβαρή κατάθλιψη παρουσιάζουν 12 στους 100 κατοίκους της χώρας 

Σοβαρές έως δραματικές επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία του πληθυσμού αποκαλύπτει έρευνα του ΕΠΙΨΥ για το 2013. Σήμερα, περίπου πέντε χρόνια από την έναρξη της κρίσης, ο καταγραφόμενος ψυχικός της αντίκτυπος δεν μπορεί να θεωρηθεί πια ως ένα πρώτο «σοκ» απέναντι στη βίαιη ανατροπή των πρότερων συνθηκών. Αντίθετα, τα σχετικά ευρήματα φαίνονται να αντικατοπτρίζουν περισσότερο πάγιες επιδράσεις της οικονομικής δυσπραγίας στην ψυχική υγεία, που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Περίπου 12 στους 100 κατοίκους της χώρας βρέθηκαν να πληρούν τα κλινικά κριτήρια της μείζονος κατάθλιψης σε πανελλαδική έρευνα για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των κατοίκων της χώρα μας, ενώ η αύξηση κατά 50% των περιστατικών αυτών κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), το 2013 η μηνιαία επικράτηση της μείζονος κατάθλιψης, εκείνης δηλαδή της κλινικής οντότητας που χρήζει άμεσα θεραπείας, ανέρχεται σε ποσοστό 12,3% του ελληνικού πληθυσμού. Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι κατά το μήνα που προηγήθηκε της έρευνας περίπου 12 στους 100 κατοίκους της χώρας βρέθηκαν να πληρούν τα κλινικά κριτήρια της μείζονος κατάθλιψης.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2011 (8,2%), το ποσοστό του 2013 (12,3%) παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση 50%, υποδεικνύοντας ότι η κλινική μείζων κατάθλιψη σημειώνει ανοδική πορεία στη χώρα μας, παράλληλα με την εντεινόμενη οικονομική κρίση.
Τα ευρήματα αυτής της μελέτης έρχονται να προστεθούν σε στοιχεία των προηγούμενων μελετών του ΕΠΙΨΥ, στα οποία αποτυπώνεται μια συνεχής και εντυπωσιακή αύξηση της επικράτησης της μείζονος κατάθλιψης στον ελληνικό πληθυσμό, από 3,3% το 2008 σε 6,8% το 2009 και 8,2% το 2011.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ευρήματα επιδημιολογικής μελέτης το 1984 παρουσιάζουν παρόμοια επικράτηση της μείζονος κατάθλιψης με ευρήματα της πρόσφατης περιόδου πριν την κρίση. Φαίνεται δηλαδή ότι τις τελευταίες δεκαετίες μέχρι και το 2008 τα ποσοστά της μείζονος κατάθλιψης δεν παρουσίαζαν σημαντικές αποκλίσεις.

Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα καταγράφεται προοδευτική αύξηση της κατάθλιψης, η οποία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το μικρό χρονικό διάστημα (2008-2013) μέσα στο οποίο συντελείται.

Από τα δεδομένα της έρευνας του 2013 προκύπτει ότι οι ομάδες του πληθυσμού στις οποίες καταγράφηκε μεγαλύτερη επικράτηση της κλινικής μείζονος κατάθλιψης ήταν οι γυναίκες, οι ηλικιακές ομάδες των 35-44 και των 55-64 ετών, τα άτομα με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, τα άτομα με εισόδημα 0-400 ευρώ, οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι.

Πιο αναλυτικά:
  • Αναφορικά με το φύλο, οι γυναίκες φαίνεται πως πλήττονται από κατάθλιψη σε μεγαλύτερο ποσοστό (15,6%) σε σχέση με τους άνδρες (9%), εύρημα όμως που είναι σε συμφωνία με την κλασική επιδημιολογία της κατάθλιψης και εξηγείται πιθανώς τόσο από βιολογικούς παράγοντες όσο και από την πολυπλοκότητα των κοινωνικών ρόλων της σύγχρονης γυναίκας.
  • Αναφορικά με το εκπαιδευτικό επίπεδο, η επικράτηση της κατάθλιψης παρουσιάζεται υψηλότερη στα άτομα με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο (20,9%) και μικρότερη σε αυτά με ανώτερο/ανώτατο εκπαιδευτικό επίπεδο (7,2%). Η τάση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί ως απόρροια των μειωμένων επαγγελματικών προσόντων όσων έχουν χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο, τα οποία τους καθιστούν αφ’ ενός ιδιαιτέρως ευάλωτους σε μια επικείμενη απόλυση, αφ’ ετέρου λιγότερο ελκυστικούς υποψηφίους για ανεύρεση εργασίας.
  • Αναφορικά με το εισόδημα, ο ένας στους δύο Έλληνες (50%) με οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο των 400 ευρώ πληροί τα κριτήρια της μείζονος κατάθλιψης. Το ανησυχητικό αυτό εύρημα υπογραμμίζει τη σύνδεση ανάμεσα στην κατάθλιψη και το χαμηλό εισόδημα.
  • Αναφορικά με την εργασιακή κατάσταση, οι άνεργοι σε ποσοστό 19,8% βρέθηκαν να πληρούν τα διαγνωστικά κριτήρια της μείζονος κατάθλιψης, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο των ατόμων που εργάζονται (9,8%).
  • Αναφορικά με τις ώρες εργασιακής απασχόλησης, το 16,9% αυτών που εργάζονται σε καθεστώς υποαπασχόλησης παρουσιάζουν μείζονα κατάθλιψη, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό όσων εργάζονται με κανονικό ωράριο (7,2%), καθώς και εκείνων που εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα (8,1%). Το γεγονός αυτό πιθανώς οφείλεται στις μειωμένες οικονομικές απολαβές που συνδέονται με την υποαπασχόληση αλλά και το άγχος ανεύρεσης συμπληρωματικής εργασίας.
Επομένως, ως πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία που φαίνεται να συνδέονται με την οικονομική κρίση αναδεικνύονται τα παρακάτω:
Αυτοί που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 400 ευρώ, οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι αποτελούν τις ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται πιο σοβαρά από την οικονομική κρίση και παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά μείζονος κατάθλιψης.

Οικονομική δυσχέρεια

Υψηλό ποσοστό του πληθυσμού (35%, δηλαδή 1 στους 3 Έλληνες) έχει αναγκαστεί να περιορίσει δραστικά τα έξοδά του ακόμα και για είδη απολύτως αναγκαία για τη διαβίωσή του και ένα επίσης υψηλό ποσοστό (28,3%) έχει ήδη ξοδέψει μέρος ή και το σύνολο των αποταμιεύσεών του προκειμένου να διαχειριστεί τις δυσκολίες που απορρέουν από την οικονομική κρίση.

Βασικές οικονομικές δυσκολίες του πληθυσμού εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην αποπληρωμή της δόσης κάποιου δανείου, στην εξόφληση λογαριασμών και την πληρωμή της ελάχιστης δόσης κάποιας πιστωτικής κάρτας αλλά πολύ σημαντικά ποσοστά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τη δόση του αυτοκινήτου, τα έξοδα ένδυσης και υπόδησης, τα δίδακτρα των φροντιστηρίων, το ενοίκιο της κατοικίας ακόμη και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Το 2013, σημαντικά περισσότεροι Έλληνες σε σχέση με το 2011 δυσκολεύονται να πληρώσουν τη δόση του αυτοκινήτου τους (μεταβολή της τάξης του 201,9%), το ενοίκιο της κατοικίας τους (μεταβολή της τάξης του 198,9%), τη δόση κάποιου δανείου (μεταβολή της τάξης του 160,5%), ενώ σε ποσοστιαία μεταβολή που ξεπερνά το 120% παρατηρείται αύξηση στα ποσοστά του πληθυσμού που δυσκολεύονται να πληρώσουν τα δίδακτρα των φροντιστηρίων και τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Από την σύγκριση των στοιχείων που αποτυπώνουν το βαθμό αλλά και τον τύπο της οικονομικής δυσχέρειας το 2011 και το 2013 προκύπτει εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού του ελληνικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σχεδόν σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Ειδικότερα, οι τομείς στους οποίους παρατηρείται η μεγαλύτερη μεταβολή ανάμεσα στα δύο έτη αφορούν στην πληρωμή της δόσης του αυτοκινήτου, του ενοικίου κατοικίας και της δόσης κάποιου δανείου.

Οικονομική δυσχέρεια και κατάθλιψη

Η σύνδεση των οικονομικών προβλημάτων με τη κατάθλιψη, η οποία ούτος ή άλλως έχει επαρκώς στοιχειοθετηθεί στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, προκύπτει και ως εύρημα τόσο στη μελέτη του 2011 όσο και του 2013. 

Από τα συγκριτικά στοιχεία της έρευνας του 2011 και του 2013 αναφορικά με τη συσχέτιση της επικράτησης της κατάθλιψης και της οικονομικής δυσχέρειας, προκύπτει παρόμοια αύξηση της επικράτησης της κατάθλιψης τόσο για αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα (από 20,9% σε 33,8%), όσο και για αυτούς με λιγότερα (από 6,2% σε 10,7%).

Καθώς η οικονομική κρίση παρατείνεται και βαθαίνει κανένας δεν μένει ανεπηρέαστος από την επίδρασή της στην ψυχική υγεία.


Η κατάθλιψη αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα.


22 πράξεις που κάνουμε, αλλά ποτέ δεν μαρτυράμε!!!

 


 Πράξεις που είναι τόσο ασήμαντες -ως και ντροπιαστικές- που τις κρατάμε για τον εαυτό μας και δεν τις αναφέρουμε ποτέ.

Κι όμως, μην το αρνηθείτε, θα βρείτε πολλές κοινές εμπειρίες και σίγουρα θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποια από τις κάτω περιστάσεις που παρουσιάζει το in2life.

*Τρώμε πρώτα την κόρα του τοστ και μετά την ψίχα. Για τον ίδιο λόγο, σε κάθε πιάτο αφήνουμε για το τέλος αυτό που θεωρούμε το καλύτερο, και πάντα κάποιος βρίσκεται να έρθει να το αρπάξει και να το καταβροχθίσει λέγοντας «μα είδα ότι δεν το τρως αυτό το κομμάτι».

*Όλοι έχουμε σκίσει κάποια στιγμή στην παιδική (και όχι μόνο) ηλικία το χάρτινο τραπεζομάντιλο της ταβέρνας και έχουμε κάνει «μίγματα» με τα απομεινάρια του φαγητού, κάτι που για κάποιο λόγο μας φαινόταν ξεκαρδιστικό.

*Ήταν στο ίδιο τραπέζι, όπου καθόμασταν με τους υπόλοιπους «μικρούς», ενώ οι «μεγάλοι» της οικογένειας σε κάποιο άλλο, ένας παππούς ή θείος ερχόταν και έλεγε «εγώ θα κάτσω με τη νεολαία» και μας την έσπαγε.

*Όταν βρεθήκαμε μόνοι μας σε δημόσιο χώρο, π.χ. σε κάποιο πάρτι ή σε ένα bar, βγάλαμε το κινητό μας και κάναμε πως μόλις λάβαμε μήνυμα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε.

*Έχουμε σκοντάψει και έχουμε πέσει φαρδιά πλατιά στον δρόμο και σηκωθήκαμε σαν ελατήρια για να δούμε αν υπήρξαν μάρτυρες στην πτώση μας. Αν υπήρχαν κοκκινίζουμε σαν παντζάρια, αν όχι σφυρίζουμε αδιάφορα όσο τινάζουμε διακριτικά το παλτό μας.

*Έχουμε ανοίξει το ψυγείο χωρίς να θέλουμε κάτι συγκεκριμένο, καθίσαμε μπροστά του κοιτάζοντας το άπειρο, ψαχουλέψαμε τα πάντα, αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε τίποτα, το κλείσαμε, και μετά από λίγα λεπτά, να 'μαστε πάλι μπροστά του.

*Έχουμε υποκριθεί πως καπνίζουμε πουράκι σοκολάτας.

*Έχουμε αρχίσει από την βιασύνη μας να πληκτρολογούμε την διεύθυνση μιας ιστοσελίδας χωρίς να κοιτάζουμε. Μόλις το κάνουμε βλέπουμε πως έχουμε γράψει «ςςς.φαψεβοοκ...».

*Το τηλέφωνο χτυπά και μας ξυπνά, αλλά πρέπει να απαντήσουμε. Βήχουμε για να καθαρίσει η φωνή μας, και απαντάμε παίρνοντας το σοβαρό μας ύφος. Το αποτέλεσμα είναι να ακουγόμαστε σαν μαστουρωμένοι τηλεφωνητές, όσο κι αν προσπαθούμε για το αντίθετο.

*Κοιτάζουμε το ρολόι για να δούμε τι ώρα είναι. Και διαπιστώνουμε ότι δεν προσέξαμε τι ώρα είναι. Και το ξανακοιτάζουμε.

*Συνομιλούμε με κάποιον που μας λέει κάτι σοβαρό (για εκείνον), αλλά μας έρχεται το καταραμένο χασμουρητό. Προσπαθούμε να το πνίξουμε, με αποτέλεσμα να μοιάζουμε σαν να έχουμε κάνει τρία μπότοξ και να έχουμε πάθει εγκεφαλικό στο καπάκι, αλλά νομίζουμε πως κρύψαμε επιτυχώς την νύστα μας.

*Περπατάμε στο πεζοδρόμιο, προσπαθώντας να πατήσουμε μόνο στο εσωτερικό και όχι στο περίγραμμα από τις πλάκες. Αλλά πάντα είναι ακατόρθωτο.

*Έχουμε ψάξει επί πολλή ώρα τα κλειδιά μας, έχουμε αναστατώσει όλο το δωμάτιο, έχουμε χαλάσει την διάθεσή μας από το βρισίδι, και τελικά τα κλειδιά τα είχαμε εξ αρχής στα χέρια μας.

*Ακούμε ένα τραγούδι στη διαπασών και τραγουδάμε εξίσου δυνατά μαζί του. Ξαφνικά για κάποιο λόγο το τραγούδι σταματά και μένει μόνο ο ήχος από το δικό μας παράφωνο λαρύγγι, και από φόβο μήπως βρίσκεται κάποιος κοντά, επιχειρούμε ένα γρήγορο fade out με παράλληλο σκανάρισμα του χώρου γύρω μας.

*Αγοράζουμε καινούριο κινητό, αλλά αρνούμαστε επί πολλές ημέρες να αφαιρέσουμε την ζελατίνα από την οθόνη του. Όταν όμως το κάνουμε είναι ίσως η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας.

*Το μενού έχει κοφτό μακαρονάκι, και πάντα προσπαθούμε να περάσουμε όσα περισσότερα μπορούμε στα δόντια του πιρουνιού μας.

*Διαβάζουμε ένα κείμενο ή ένα βιβλίο, φτάνουμε στο τέλος της σελίδας και διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε καταλάβει τι διαβάζαμε γιατί το μυαλό μας ήταν αλλού, κι έτσι ξαναρχίζουμε από την αρχή.

*Όταν αγοράζουμε ένα καινούριο βιβλίο ή περιοδικό, πρώτα μυρίζουμε τις σελίδες του.

*Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να ξυστούμε όταν μας τσιμπά ένα κουνούπι. Επειδή δεν μπορούμε να αντισταθούμε, αρχίζουμε να ξύνουμε το δέρμα μας γύρω-γύρω. Τελικά, δεν αντέχουμε και ξύνουμε με μανία το «επίμαχο» σημείο μέχρι να ματώσει. Και φυσικά, σκοτώνουμε το κουνούπι στον τοίχο, αφήνοντάς το εκεί με τα αίματα για παραδειγματισμό.

*Βρισκόμαστε σε ένα club ή ένα bar όπου ο DJ πειραματίζεται με τα όρια των decibel, ενώ κάποιος προσπαθεί να μας μιλήσει, φωνάζοντας μέσα στο αυτί μας. Φυσικά, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, αλλά κουνάμε πάντα καταφατικά το κεφάλι μας και στην συνέχεια λέμε κάτι απροσδιόριστο ως απάντηση, και ο άλλος αντιδρά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

*Πέφτουμε να κοιμηθούμε, αναποδογυρίζουμε το μαξιλάρι για να ξαπλώσουμε από την κρύα πλευρά, αφήνουμε το ένα μας πόδι ξεσκέπαστο και όταν τελικά μας παίρνει ο ύπνος, ξυπνάμε με ένα απότομο τράνταγμα που μας κάνει να σπαρταράμε.

*Αυτό αφορά τις γυναίκες της παρέας: Όλες κάποια στιγμή έχετε σκεφτεί αν ταιριάζει το επώνυμο ενός άνδρα που σας αρέσει με το όνομά σας, κάνοντας πρόβα για το μελλοντικό σας ονοματεπώνυμο.


Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους;

Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους; 


Η βαθύτερη γνώση του εαυτού μέσα από τη δουλειά με ψυχολόγο επιφέρει πάντοτε την επανεκτίμηση της αυτοεικόνας του ατόμου, και το πώς βλέπει το άλλο φύλο, στοιχεία που αποτελούν το κλειδί για να δημιουργεί υγιείς ανθρώπινες σχέσεις!


Υπάρχει εξήγηση γιατί κάποιες φορές ερωτευόμαστε ή κάνουμε σχέσεις με ανθρώπους που μας φέρονται άσχημα, μας μειώνουν ή απλά δεν μας γεμίζουν; Μήπως ευθύνεται το ότι από μικρή ηλικία κάποιοι άνθρωποι έχουν σχηματίσει χαμηλή εικόνα για τον εαυτό τους και μπορεί να αναζητούν ή να ελκύουν έναν ανάλογο σύντροφο, ο οποίος θα «ταιριάζει» στην χαμηλή τους αυτοεικόνα; 


Όπως μαθαίνει δηλαδή ένας άνθρωπος να μην είναι τρυφερός και εκδηλωτικός, μπορεί να μάθει από παιδί να θεωρεί φυσιολογικό τον σύντροφο που δεν είναι τρυφερός, εκδηλωτικός, στοργικός. Τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να θεωρούνται από το άτομο ακόμη και αδυναμία, αν δεν τα έχει ζήσει στο περιβάλλον του σε μικρή ηλικία.

Πχ αν μια γυναίκα θεωρεί τους άντρες «ψυχρούς-ωμούς» μπορεί να έλκεται από άντρες αυτού του επιπέδου, καθώς νιώθει ότι αυτοί την αντιμετωπίζουν ως ανώτερη και δεν τους φοβάται. Έτσι μπορεί επιφανειακά να θεωρεί την απότομη συμπεριφορά στον άνδρα ως πιο ανδροπρεπή, ενώ τη συναισθηματική εκφραστικότητα ως αδυναμία. Επιπλέον, αυτούς μπορεί να τους 'χειριστεί' ευκολότερα, καθώς ο 'επίπεδος' άνδρας, (ανεξαρτήτως σπουδών φυσικά), είναι λιγότερο καλλιεργημένος, και σταθερός στις απόψεις του. Ο άνδρας αυτός δεν της δημιουργεί φόβο, αντιθέτως, στην ουσία δεν τον θαυμάζει και τον βλέπει ως χαμηλότερου επιπέδου από την ίδια.

Ακούγεται οξύμωρο, όμως το μυαλό που έχει σχηματίσει από μικρή ηλικία τέτοιες «παραστάσεις» για το άλλο φύλο, δεν μπορεί να τις συνειδητοποιήσει ή να τις αλλάξει από μόνο του. Δεν έχουμε συνείδηση του πως βλέπουμε, του τι θαυμάζουμε στο άλλο φύλο και αν αυτό μας γεμίζει πραγματικά ψυχικά. Έτσι στο προηγούμενο παράδειγμα, ο επίπεδος άνδρας ικανοποιεί την ανάγκη της πιο πάνω γυναίκας να νιώθει ανώτερή του, δίνοντας έτσι όμως μόνο πρόχειρη λύση στον φόβο της για τους άνδρες.



Με αυτόν τον τρόπο, ο φόβος της για τους άνδρες δεν «λύνεται» ποτέ, απλά υποκαθίσταται από αυτή την πρόχειρη λύση του μυαλού. Στην ουσία δεν έχει μάθει να αγαπά πραγματικά το υγιές πρότυπο του άνδρα.

Τέτοιες «παραστάσεις» συνήθως μπορεί να αλλάξουν μόνο σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον όπως η δουλειά με έναν ψυχολόγο, καθώς αυτός συμβολικά παίρνει τον ρόλο ενός νέου «γονέα» και τις επαναδιαμορφώνει κατά το υγιές πρότυπο.



Γίνεται τα κριτήρια επιλογής συντρόφου να μας οδηγούν μαθηματικά ξανά και ξανά στο να κάνουμε λάθος επιλογές και να “επιδιώκουμε ασυνείδητα το κακό μας”, πιστεύοντας λανθασμένα ότι αυτές μας ταιριάζουν; Η απάντηση είναι φυσικά και γίνεται, καθώς τα κριτήρια επιλογής συντρόφου, η εικόνα μας για το άλλο φύλο γενικότερα, έχει διαμορφωθεί στην πολύ μικρή παιδική ηλικία από τους γονείς μας και από επιδράσεις τους που παραμένουν παντελώς άγνωστες και ασυνείδητες στο μυαλό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς ήταν κακοπροαίρετοι.

Συχνά «μεταφέρουν» τις επιδράσεις που δέχτηκαν από τους δικούς τους γονείς στα παιδιά τους, καθώς και αυτοί δεν τις έχουν συνειδητοποιήσει. Έτσι για παράδειγμα η μητέρα, ο πατέρας και η μεταξύ τους συμπεριφορά, λεκτική ή μη, μπορεί να επιδρούν στα παιδιά σχηματίζοντας «πρότυπα» στο κορίτσι όπως πχ ότι οι άνδρες δεν είναι ευαίσθητοι, ότι οι ευαίσθητοι άνδρες δεν είναι δυνατοί, ότι ο ανδρικός ρόλος είναι αποκλειστικά αυτός του «κουβαλητή», ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται μόνο για το σεξ κλπ.

Όσο και να υπάρχουν τέτοια παραδείγματα του ανδρικού φύλου, η γενίκευση από τον γονέα εκλαμβάνεται πολύ χειρότερα από το παιδί και ως η απόλυτα σωστή και μόνη πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε ένα αγόρι, το οποίο λόγω γονικών επιδράσεων, μπορεί να έχει ως ενήλικας την άποψη ότι οι γυναίκες είναι ψυχρές. Αυτό μπορεί να του δημιουργεί φόβο απέναντι στο γυναικείο φύλο.



Είναι γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αυτοεκτίμησης διαμορφώνεται σε μικρή ηλικία, πάλι από τους γονείς μας. Το μυαλό μας τους θεωρεί απόλυτα σωστούς και δεν είναι σπάνιο ως ενήλικες να τους ακούμε με την ίδια συμμόρφωση όπως στην παιδική ηλικία, καθώς το μυαλό μας τους έχει αποθηκεύσει ως το πιο ισχυρό και σωστό πρότυπο και αδυνατεί να τους αμφισβητήσει συχνά, και ακόμη και αν το κάνει, νιώθει έντονες ενοχές από το κομμάτι του μυαλού που σχετίζεται με την ηθική μας.

Έτσι συμβαίνει συχνά στους ανθρώπους να αναζητούν σύντροφο που μπορεί να δείχνει σκληρός, ψυχρός, λόγω της χαμηλής τους αυτοεκτίμησης, παρότι βαθύτερα η σχέση αυτή δεν τους γεμίζει. Αυτό μπορεί να επιφέρει στο άτομο δυσφορία, μελαγχολία, και μπορεί μόνο του να μην έχει τη δύναμη να ακολουθήσει την έξοδο διαφυγής από τα κριτήρια αυτά επιλογής συντρόφου.



Δηλαδή να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι αυτά είναι λανθασμένα. Η βαθύτερη γνώση του εαυτού μέσα από την δουλειά με ψυχολόγο επιφέρει πάντοτε την επανεκτίμηση της αυτοεικόνας του ατόμου, της σχέσης των γονιών του που διαμόρφωσαν τα κριτήρια επιλογής συντρόφου και το πώς βλέπει το άλλο φύλο, στοιχεία που αποτελούν το κλειδί για να δημιουργεί υγιείς ανθρώπινες σχέσεις!

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους 


Πολλές φορές αυτό που μας κάνει να μοιάζουμε μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν είναι οι ρυτίδες και τα άσπρα μαλλιά αλλά οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται σε άντρες και γυναίκες και μας κάνουν να φαινόμαστε μόνιμα κουρασμένοι. Πολλές φορές δεν οφείλονται στην κόπωση και την κακή διατροφή.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που εμφανίζονται;

- Κληρονομικότητα
- Αλλεργίες
- Ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα)
- Στρες
- Κάπνισμα
- Χρόνια κατανάλωση αλκοόλ
- Ρινική συμφόρηση (οι φλέβες που ενώνουν τα μάτια και τη μύτη διαστέλλονται και σκουραίνουν)
- Έκθεση στον ήλιο
- Απώλεια κολλαγόνου

Ποιες τροφές κιτρινίζουν τα δόντια

Ποιες τροφές κιτρινίζουν τα δόντια 

Ένα όμορφο χαμόγελο ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και ασκεί ακαταμάχητη γοητεία. Μάθετε ποιες τροφές δημιουργούν κηλίδες στα δόντια και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε.

Τσάι
Αν και το τσάι είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό ρόφημα, δε βοηθά ιδιαίτερα να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά. Οι οδοντίατροι προειδοποιούν ότι το τσάι, και ειδικότερα η μαύρη ποικιλία, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες κηλίδες στα δόντια απ’ ότι ο καφές. Πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι ακόμη και το τσάι από βότανα και το λευκό τσάι μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο και να οδηγήσει στην εμφάνιση κηλίδων.

Σάλτσες
Αν και είναι πεντανόστιμες, οι σάλτσες με βαθύ χρώμα –όπως η σάλτσα σόγιας, η σάλτσα τομάτας και η σάλτσα κάρυ– μπορούν επίσης να «σημαδέψουν» το χαμόγελό σας. Προτιμήστε τις πιο ελαφριές και κρεμώδεις σάλτσες ή ξεπλύνετε το στόμα σας μετά το γεύμα για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες.

Ενεργειακά ροφήματα
Οι όξινες τροφές και τα ροφήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αποχρωματισμό των δοντιών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα όξινα ροφήματα, όπως τα ενεργειακά ροφήματα, διαβρώνουν το σμάλτο, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης κηλίδων. Περιορίστε την κατανάλωση αυτών των ροφημάτων όταν γυμνάζεστε. Το νερό είναι η καλύτερη λύση για να προστατεύσετε τα δόντια σας.

Κρασί
Εάν κάτι μπορεί να λεκιάσει το τραπεζομάντιλό σας, τότε μπορεί να λεκιάσει και τα δόντια σας. Το κόκκινο κρασί είναι ιδιαίτερα όξινο και περιέχει χρωμοφόρα μόρια που ονομάζονται τανίνες και χρωμογόνα, συστατικά τα οποία συμβάλλουν στον αποχρωματισμό των δοντιών. Το λευκό κρασί είναι ακόμη πιο όξινο από το κόκκινο και μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση κηλίδων.

Μούρα
Τα έντονα χρωμοφόρα μόρια κολλούν επάνω στο σμάλτο. Για το λόγο αυτό, τα μύρτιλλα, τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα ρόδια και άλλα φρούτα έντονου χρώματος λεκιάζουν τα δόντια. Οι χυμοί και οι πίτες με αυτά τα φρούτα μπορούν επίσης να προκαλέσουν κηλίδες στα δόντια. Φρούτα όπως τα σταφύλια είναι πολύ πιο «φιλικά» προς το χαμόγελό σας.

Ανθρακούχα αναψυκτικά
Το οξύ και τα χρωμογόνα στα ανθρακούχα ροφήματα πυροδοτούν την εμφάνιση κηλίδων στα δόντια. Ο οξύτητα σε αυτά τα ροφήματα είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να συγκριθεί με το οξύ που βρίσκεται στις μπαταρίες. Πολλά από αυτά τα ροφήματα περιέχον παράλληλα προσθετικά γεύσης, εντείνοντας τη διάβρωση.

Γλυκά και ζαχαρωτά
Εάν το αγαπημένο σας γλύκισμα, όπως οι καραμέλες, οι τσίχλες και τα γλειφιτζούρια, αφήνουν χρώμα στη γλώσσα, μπορεί να περιέχουν συστατικά που λεκιάζουν τα δόντια. Ο αποχρωματισμός από τα γλυκά και τα ζαχαρωτά δεν είναι ιδιαίτερα έντονος, εκτός αν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες σε καθημερινή βάση.

Δε χρειάζεται να «πετάξετε» όλες τις παραπάνω τροφές από τη διατροφή σας, καθώς πολλές από αυτές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Μην αφήνετε όμως τις τροφές να παραμένουν στη στοματική κοιλότητα για πολλή ώρα και χρησιμοποιήστε καλαμάκι για τα ροφήματα. Ξεπλένετε καλά το στόμα μετά από ένα γεύμα και διατηρήστε μια σωστή στοματική υγιεινή. Τέλος, προσπαθήστε να μετριάσετε τις ποσότητες για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες συνέπειες.


Τα 7 ένοχα σημάδια της απιστίας

Τα 7 ένοχα σημάδια της απιστίας 


Ακόμη κι αν πιστεύουμε ότι ο σύντροφός μας έχει υποκύψει στον πειρασμό της απιστίας, πολλές φορές μας λείπουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Η αμφιβολία μπορεί να μας καταρρακώσει και η γραμμή που χωρίζει υποψία από την παράνοια είναι πολύ λεπτή. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να μην ξεπερνάμε τα όρια.

Μάθετε ποια είναι τα συχνότερα σημάδια ότι το έτερον ήμισυ μπορεί να μη σας είναι απόλυτα πιστό.

1. Ξαφνική ανάγκη για απομόνωση

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον προσωπικό του χώρο, ωστόσο υπάρχουν κάποια όρια μέχρι αυτό να αρχίσει να μοιάζει ύποπτο. Εάν περνάμε πολύ χρόνο με το σύντροφό μας και ξαφνικά αυτό αλλάξει, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης, αν ο σύντροφός μας αποφάσισε ξαφνικά να βάλει κωδικό στον υπολογιστή και το κινητό του, μάλλον κάτι έχει να κρύψει.

2. Προβλήματα οικειότητας

Δεν είναι απαραίτητα σημάδι απιστίας, ωστόσο μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει, ειδικότερα εάν η ερωτική μας ζωή ήταν καλή μέχρι πρόσφατα. Η οικειότητα δεν έχει βέβαια να κάνει μόνο με το σεξ, αλλά γενικότερα με την τρυφερότητα που επιδεικνύει ο σύντροφός μας. Μπορεί όλα αυτά να οφείλονται στο στρες και τα άγχη της καθημερινότητας, αν όμως παρατηρούμε αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να είναι κάτι παραπάνω.

3. Έλλειψη επικοινωνίας

Αν ένα ζευγάρι δε μιλάει πια ή τσακώνεται συνεχώς, τότε μάλλον κάτι έχει αλλάξει. Εάν ο σύντροφός μας μας αγνοεί ή η ρουτίνα έχει αρχίσει να επηρεάζει τη σχέση, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί υπάρχει αυτή η απόσταση ανάμεσά μας. Ο χρυσός κανόνας είναι ένας: όταν παρατηρούμε μια ξαφνική αλλαγή πρέπει να μπαίνουμε σε σκέψεις.

4. Προσεγμένη εμφάνιση

Πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε σε μόνιμη σχέση μπορεί να αφεθούμε όσον αφορά την εξωτερική μας εμφάνιση. Έως ένα βαθμό αυτό είναι φυσιολογικό, εάν όμως ξαφνικά ο σύντροφός μας αρχίσει τη γυμναστική και τα ψώνια, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε προσπαθεί να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον μας είτε έχει στρέψει αλλού την προσοχή του.

5. Υπέρογκες χρεώσεις

Εάν παρατηρούμε ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς των πιστωτικών καρτών μπορεί κάτι να τρέχει. Εάν βλέπουμε ότι ο σύντροφός μας αγοράζει προϊόντα ομορφιάς, εσώρουχα κ.λπ. χωρίς εμείς να τα έχουμε δει ποτέ, τότε πρόκειται για ολοφάνερο σημάδι απιστίας.

6. Απότομες αλλαγές συμπεριφοράς

Εάν ο σύντροφός μας εκνευρίζεται εύκολα λόγω της παρουσίας μας, μπορεί να έχουν αλλάξει τα συναισθήματά του απέναντί μας. Ύποπτες κινήσεις όπως η υπερβολική καθυστέρηση μετά τη δουλειά θα πρέπει να μας ανησυχούν.

7. Διαδικτυακή δραστηριότητα

Λόγω της εύκολης πρόσβασης στο διαδίκτυο, πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις ξεκινούν πλέον από τα κοινωνικά δίκτυα. Εάν ο σύντροφός μας έχει αρχίσει να περνά πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή μπορεί να έχει βρει ένα νέο ενδιαφέρον που μελλοντικά θα καταστρέψει τη σχέση μας.


May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters