Nail's Love By Ms

ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

 


 Μία εκπληκτική ιδέα η οποία έπαραδοθεί  κ.κ. Αβραμόπουλο-Μεϊμαράκη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιδράσει!
Την ιδέα υπέβαλλε η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών σε δύο καθ' ύλην αρμοδίους,
στον τ. υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Αμφότεροι, έως στιγμής δεν απάντησαν στον αποστολέα της πρότασης και επειδή λόγω της επελθούσης κυβερνητικής αλλαγής κινδυνεύει να πέσει στις γραφειοκρατικές καλένδες φέρνουμε στη δημοσιότητα την επιστολή, ώστε να τη διαχειριστούν και προωθήσουν άλλοι σοβαρότεροι φορείς, που τυχόν θα εμπνευστούν από αυτήν.
Το περιεχόμενο της εκπληκτικής όντως ιδέας έχει ως εξής:

ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Μια ...ιδέα προς μελέτη και πολιτική επεξεργασία

H ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

"Εξοχότατε Κύριε Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ , Υπουργέ των Εξωτερικών!

Είναι γνωστόν ότι Η Ελλάς σε όλο το φάσμα της διαδρομής της, διεξήγε και διεξάγει μόνον αμυντικούς αγώνες κατά των πάσης φύσεως επιβουλών-επιθέσεων .Τουτέστιν είναι ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΟΣ και αποδεδειγμένα! Ουδέποτε στην μακραίωνα ιστορία της έχει κάνει επιθετικούς –κατακτητικούς πολέμους, πλην βεβαίως της περίπτωσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου ,όστις, ως γνωστόν, εξεστράτευσε εναντίον λαών.. που όμως ,τελικά η ιστορία του αναγνωρίζει.. ότι οι εκστρατείες του ήταν ευεργετικές για την ανθρωπότητα, γι αυτό και τίτλος του ΜΕΓΑ, που του απένειμε... Άρα, κατά τεκμήριον, η Ελλάς ιστορικά αποτελεί την ΜΟΝΗ ειρηνόφιλο χώρα, χωρίς καμιά επιθετικότητα , εναντίον ουδενός λαού!

Κι αν κάποιοι αποπειραθούν να ενθυμηθούν τα γεγονότα του 1922 και την εισβολή Ελληνικών δυνάμεων,.. στην αποκαλούμενη Τουρκία, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτό που λέγεται σήμερα Τουρκία ήταν ελληνικό έδαφος από γενέσεως της ανθρωπότητας!

ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΝ ελληνικόν έδαφος ΒΙΑΙΑΩΣ,ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΣ! ΟΙ λεγόμενοι Τούρκοι, που εμφανίζονται, ως έθνος σήμερα.. δεν ήσαν παρά επιτιθέμενοι και πλιατσικολόγοι του Ελληνισμού! Και συνεχίζουν να έχουν βλέψεις ακόμη... συνεχίζουν να προκαλούν και απειλούν ...Αν και ο μουσουλμανικός πληθυσμός της χώρας αυτής (Τουρκίας) τουλάχιστον κατά 45 % είναι ελληνικής προέλευσης , έχει ελληνικές ρίζες !

Είναι επίσης γνωστόν ότι αναρίθμητα μνημεία και τοποθεσίες της Ελλάδας έχουν ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ, είτε ως προστατευόμενα μνημεία φυσικού κάλλους, είτε ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. ( Τα αναγνωριζόμενα από τον ΟΗΕ μνημεία ως προστατευόμενα, στην Ελλάδα είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα, είτε φυσικού κάλλους, είτε πολιτισμικά!!!)

Οπότε η επί μέρους αυτή αναγνώριση, μπορεί να οδηγήσει στην καθολική αναγνώριση της Ελλάδας ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

Είναι γνωστόν ότι η παγκόσμια επιστημονική -πνευματική κοινότητα, αλλά και οι απλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν και διακηρύσσουν ότι Ελλάς αποτελεί όχι μόνον τον θεμέλιο λίθο αλλά και συνεχή τροφό του σύγχρονου λεγόμενου Πολιτισμού.

Είναι γνωστόν επίσης ότι εσχάτως, για μια ακόμη φορά μέσα στους αιώνες η Ελλάς ξαναβρίσκεται στο στόχαστρο αναιδών –επιεικώς-επιβουλών με βασική επιδίωξη το οικονομικό αφανισμό της χώρας. Δεν πρόκειται ακριβώς για βουλήσεις κρατικών οντοτήτων, αλλά περί ομάδων οικονομικών τυχοδιωκτών, που ωστόσο δρουν συνεργαζόμενοι με χθόνιους πρόσφορους κρατικούς παράγοντες, που σαφώς δεν εκπροσωπούν τη γενική άποψη των λαών τους.

Ως πότε πια θα κρατήσει αυτή η άγρια, απάνθρωπη επιθετικότητα ,εναντίον μιας χώρας, της Ελλάδας που ευεργετεί σταθερά την ανθρωπότητα, χωρίς να στρέφεται έναντι ΟΥΔΕΝΟΣ; Γιατί μια τέτοια ιεροσυλία- (ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ σε όλο τον κόσμο είναι γεμάτα από κλεμμένα αρχαιολογικά ελληνικά αριστουργήματα) έναντι ενός λαού που διαπράττει , το... αδίκημα να ευεργετεί και περιθάλπει τους πάντες επί Γης; Και το ατύχημα, η ειρωνεία είναι ότι ΟΛΟΙ οι λαοί της αναγνωρίζουν την ανεπανάληπτη αυτή προσφορά! Το θέμα ...σκαλώνει στις οικονομικές συμμορίες, βασικά Τραπεζιτών, Χρηματιστηριακών παικτών, καιροσκόπων και νταβατζήζων που σήμερα έχουν καπελώσει ελέγχοντας τις πολιτικές ηγεσίες των λαών!

Ως που θα πάει , πόσο θα κρατήσει πια, αυτό το αέναο μέσα στην ιστορία , μοναδικό πλιάτσικο σε πολιτιστικούς και ορυκτούς θησαυρούς, αυτού μοναδικού ευεργέτη της ανθρωπότητας λαού, των Ελλήνων;

Ο ΟΗΕ τι κάνει; Πολλοί από τους υπάρχοντες λαούς είναι ελληνικής καταγωγής (κατά την εξέταση του DNA τους),

Όμως κάποια στιγμή ΟΛΟΙ οι λαοί πρέπει να συσκεφθούν και να ομονοήσουν ως προς την προστασία του λαού των Ελλήνων... ως ιερόν κι άβατο ΜΝΗΜΕΙΟ. Θαυμάζουν την Ελλάδα, κι άρα οφείλουν να την θωρακίσουν κατά οιασδήποτε επιβουλής.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΏΝ διενήργησε –Δημοσιογραφική ανίχνευση των διαθέσεων των διπλωματών, θέτοντας το εξής αθώο ερώτημα σε διπλωμάτες 50 χωρών που εκπροσωπούνται εν Αθήναις!

Ερευνήθηκαν 50 εν Αθήναις.. πρεσβείες, και 96 διπλωμάτες τους.

Τα αποτελέσματα από την ανίχνευση αυτή , που προέκυψαν είναι ότι το 92%, των διπλωματών δηλώνουν θετικοί, προς την εκδοχή αυτή, να καταστεί δηλαδή, η Ελλάς Προστατευόμενο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Οι ερευνητές της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, στις κουβέντες που είχαν... αντέτειναν το επιχείρημα της Ελβετίας.. Πώς και για πιο λόγο η Ελβετία, ατύπως προστατεύεται.. και παραμένει στο απυρόβλητο , απολαμβάνοντας σταθερής ..ηρεμίας;

Γιατί όχι η Ελλάς ως το υπέρτατο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ-έστω κι ατύπως- Μνημείο ταυτότητας του Ευρωπαϊκού Δυτικού Πολιτισμού, γιατί δεν πρέπει να έχει ανάλογα ή και περισσότερα ασφαλώς, προνόμια;

Κατόπιν όλων αυτών Εξοχότατε, επί των Εξωτερικών, υπουργέ κ. Αβραμόπουλε, μπορείτε επί της εισηγήσεώς μας , να δρομολογήσετε τα δέοντα...

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ γνωρίζει άριστα τη σημασία της πρότασής της . Δεν είναι εύκολη αλλά έχει πολλές δυναμικές, που αντιλαμβάνεστε. Το ουσιώδες είναι να επεξεργαστεί πολιτικά με όραμα και κατόπιν να τεθεί το θέμα διεθνώς...

Θα παρακαλούσαμε την Εξοχότητά σας, συλλογιστείτε επ΄ολίγον. Δεν αγνοούμε την πολυπλοκότητα και τις πτυχές των ανατροπών που εμπεριέχει η ιδέα... αλλά νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο ..

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες σας, αν... σκαλίσουν το θέμα, είμαστε βέβαιοι ότι σε ελάχιστο χρόνο θα σας μεταδώσουν αισιόδοξα μηνύματα..

Ταύτα αγαπητέ, Εξοχότατε Υπουργέ κ. Αβραμόπουλε Δεν ζητούμε τίποτε. Ούτε μας ενδιαφέρει η «πατρότης» της επαναστατικής ιδέας. Πατήρ της θα είναι αυτός που θα τολμήσει Ευχόμαστε να είστε εσείς.

Διατελούντες

Μετά πάσης τιμής

Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ .ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

makeleio.gr

Πώς η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ 



Έχει μείνει στην ιστορία ως το "Βρώμικο '89". Ταιριαστός τίτλος, όχι όμως για τον λόγο που δόθηκε αλλά για την πραγματικότητα. Το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, που έμεινε στην ιστορία ως "Σκάνδαλο Κοσκωτά", ήταν η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να γλιτώσει την καταστροφή. Σε αυτή την μάχη, λίγοι ήταν αυτοί που στάθηκαν όρθιοι. 
 
 
 
Toυ Β. Αποστολίδη



Όρθιοι απέναντι στις απειλές, στις συκοφαντίες, στον διωγμό από μία κουστωδία συνεργών στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τέλος από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που αποφάσισε ότι η συγκάλυψη θα βοηθούσε στην διατήρηση ενός σάπιου εξουσιαστικού συστήματος που θα πλούτιζε εις βάρος της χώρας. Είχαν απόλυτο δίκιο, το ζει σήμερα κάθε Έλληνας στο πετσί του.


Δεκαοκτώ χρόνια μετά, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά όλη η αλήθεια, από έναν άνθρωπο που έζησε από κοντά όλο το παρασκήνιο της δίκης και περιγράφει με σαφήνεια τα γεγον ότα, όπως ακριβώς συνέβησαν εκείνη την περίοδο, τόσο πρίν, όσο και μετά την δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Πρόκειται για έναν ανώτατο δικαστικό, ο οποίος ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους τρείς συγκατηγορούμενούς του υπουργούς Τσοβόλα, Πέτσο και Κουτσόγιωργα. Ο ίδιος άνθρωπος ήταν συγχρόνως και ο ανακριτής που είχε ορισθεί για την υπόθεση αυτή από τον τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.



Είναι ο αρεοπαγίτης (επίτιμος σήμερα) κ. Σπυρίδων Σπύρου που σε ένα ογκώδες βιβλίο, με τίτλο: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ αποτελούμενο από 624 σελίδες, περιγράφει με αδιαμφισβήτητη καθαρότητα όλα τα γεγονότα αλλά και το πολιτικό, δικαστικό και δημοσιογραφικό παρασκήνιο της εποχής, χωρίς κανένα δισταγμό, ενώ συγχρόνως δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μέχρι σήμερα κανένα ΜΜΕ δεν έφερε στην δημοσιότητα για ευνόητους λόγους.



Στις ιστορικές στιγμές του βιβλίου είναι πασιφανές με ποιο τρόπο και για ποιους λόγους όλοι οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι έκαναν πίσω. Για τις απειλές, τα αργύρια, το συμβιβασμό.
Όλοι, εκτός από έναν. Τον Ηρακλή Σηφακάκη, 28χρονο υπεύθυνο ασφαλείας του Κοσκωτά. Ένα παιδί από την Κρήτη που προσπάθησε να πάρει όλη την Ελλάδα στους ώμους του, υπογράφοντας την καταδίκη των επίορκων παρά το έντονο κλίμα τρομοκρατίας, προς έκπληξη ακόμα και του ίδιου του εισαγγελέα.



Χαρακτηριστική η ερώτηση που του απηύθυνε: "Παιδί μου", του είπε αμέσως μετά την κατάθεσή του. "Με αυτή την κατάθεση, στέλνεις έναν πρωθυπουργό και ισχυρούς ανθρώπους στην φυλακή. Αυτό μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το υπογράψεις; "Το παλικάρι από τον Ψηλορειτη έκλεισε τα μάτια. Μετά από λίγες στιγμές, κοίταξε σταθερά τον εισαγγελέα και τον ρώτησε με την αφέλεια της αλήθειας: "Μα είναι αλήθεια αυτά που λέω κύριε εισαγγελέα. Εάν πω την αλήθεια τι θα πάθω; Την αλήθεια πρέπει να πω". - Ο εισαγγελέας σιώπησε. Ο σύγχρονος Ηρακλής υπέγραψε για να καθαρίσει τους κόπρους του Αυγεία και ο εισαγγελέας συγκινημένος, ακούμπησε πατρικά στον ώμο του και του είπε σαν σε μελλοθάνατο "Τώρα παιδί μου, εύχομαι να σε βοηθήσει ο Θεός".Ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Από τότε, το σύστημα της διαπλοκής δεν συγχώρησε ποτέ αυτή την υπογραφή και επιστρατεύοντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο  προσπαθεί μέχρι σήμερα να “εξοντώσει” έναν ήρωα των καιρών μας. Έπρεπε να παραδειγματίσει σκληρά όποιον θα σκεφτόταν να σπάσει την ομερτά των διεφθαρμένων.



Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Άκης στην απολογία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε: “Λυπάμαι, γιατί το ΠΑΣΟΚ σήμερα επαναλαμβάνει τα λάθη των άλλων. Ξεχάσατε τόσο εύκολα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι σε αυτή την αίθουσα, ότι με τις ψευδομαρτυρίες του Σηφακάκη έστειλαν το βρώμικο ʼ89 τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο; Επειδή εγώ γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια, όσον αφορά στο πρόσωπό μου, σας λέω: Χτυπήσατε λάθος πόρτα. Ψάξτε αλλού για μίζες. Όλα αυτά δεν με αφορούν, δεν με αγγίζουν". Σήμερα ο ίδιος είναι φυλακή. Οι "συνάδελφοι" του τότε γλίτωσαν. Η επιταγή των 2,5 εκ. δολαρίων στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου θεωρήθηκε πλαστή. Τα Πάμπερς, έγιναν πάλι πάνες. Ο Κουτσόγιωργας "πέθανε" γλιτώνοντας όλο το πολιτικό σύστημα.


Ας δούμε όμως, μερικά από τα ερωτήματα, στα οποία απαντά με στοιχεία ο συγγραφέας:


1) Τί περιείχε ο ογκώδης φάκελος του Κοσκωτά την πρώτη ημέρα της δίκης του και γιατί δεν τον άνοιξε ποτέ ενώπιον του δικαστηρίου; Ποιοί τον εμπόδισαν να το κάνει;
2) Γιατί όταν επανήλθε ο Κοσκωτάς την επόμενη φορά και μέχρι το τέλος της δίκης δεν έφερε μαζί του ποτέ άλλοτε τον συγκεκριμένο φάκελλο;
3) Πόσο «τυχαία» ήταν εκείνη την ημέρα η απεργία που κήρυξε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με πρόεδρο τον πασοκογενή αείμνηστο Τάκη Παππά που είχε σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η δίκη από την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου;
4) Γιατί δέχθηκε ο ίδιος ο Κοσκωτάς να παρουσιάσει στο δικαστήριο μία πλαστή επιστολή προς τον Ανδρέα Παπανδρέου για ένα άσχετο θέμα με το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης που είχε σαν αποτέλεσμα να θεωρηθεί ως αναξιόπιστος μάρτυς ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου;
5) Γιατί η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη με ειδικό νόμο που έφερε στην Βουλή, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, δεν επέτρεψε στο Δικαστήριο να λάβει υπόψη του μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνομιλίες του Κοσκωτά με τον Ανδρέα Παπανδρέου;
6) Γιατί η υπεράσπιση των κατηγορουμένων δεν υπέβαλε στο Δικαστήριο αίτημα διεξαγωγής πραγματογνωμοσύνης από ειδικούς γραφολόγους σχετικά με τον γραφικό χαρακτήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ο Κοσκωτάς παρουσίασε επιστολή του πρώην πρωθυπουργού προς αυτόν, ενώ την ίδια χρονική περίοδο το συγκρότημα Λαμπράκη με δική του πρωτοβουλία δημοσίευσε ανάλογη πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη στο εξωτερικό από, κατά δήλωσή τους γραφολόγους, για να αποδείξει ότι ο γραφικός χαρακτήρας στην εν λόγω επιστολή δεν ήταν του Ανδρέα Παπανδρέου;
7) Πόσο συμπτωματικός ήταν ο θάνατος του Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα, επιστήθιου φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της δίκης, λίγο καιρό μετά τη δήλωσή του σε μερίδα του τύπου ότι ήταν διατεθειμένος να αποκαλύψει την αλήθεια για την υπόθεση Κοσκωτά;
8) Ποιός ήταν ο ρόλος των Αμερικανών στην υπόθεση Κοσκωτά;
9) Γιατί ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης ως Γενικός Γραμματέας την εποχή εκείνη του ΚΚΕ δεν επέτρεψε την παραπομπή σε δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση της αγοραπωλησίας των αεροπλάνων ΜΙΡΑΖ 2000 που σύσσωμος ο τύπος είχε κατονομάσει ως την “αγορά του αιώνα” μαζί με πολλά υπονοούμενα για την υπόθεση αυτή;
10) Γιατί ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσπαθούσε με επιμονή να απαλλαγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου από τις κατηγορίες για τις οποίες παραπέμφθηκε συγκαλώντας για τον σκοπό αυτό τότε την κυβερνητική επιτροπή και τι διεμήνυσε προς τούς δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου;
11) Γιατί ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής διεμήνυσε πρός το Δικαστήριο, μέσω ενός δικαστή μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου, ο οποίος τον επισκεπτόταν συχνά και τον ενημέρωνε για την πορεία της δίκης, πως σε περίπτωσης καταδίκης του Ανδρέα Παπανδρέου έστω και για μία ώρα την ίδια στιγμή θα του έδινε χάρη;
12) Ποιός δικαστής, μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου, που ψήφισε να αθωωθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου διορίσθηκε μετά το πέρας της δίκης με παχυλή αμοιβή στο Δημόσιο;
13) Πόσο τυχαίο είναι ότι ο εν λόγω δικαστής, κατά την διάρκεια της δίκης, επισκεπτόταν συχνά το ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ των Αθηνών και ενημέρωνε διάφορους οικονομικούς και άλλους παράγοντες της χώρας για την πορεία της δίκης;
14) Πόσο συμπτωματικό είναι το γεγονός, ότι ο γιός του εν λόγω δικαστή, επίσης δικηγόρος, έχει υπερασπισθεί μέχρι σήμερα κατ' επανάληψη στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώπιον της Δικαιοσύνης;
15) Γιατί μετά την απαλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά φούντωσε απότομα η διαφθορά ορισμένων πολιτικών και γιατί το πολιτικό σύστημα θορυβημένο έσπευσε να τροποποιήσει τον νόμο περί ευθύνης των υπουργών, με πρωτεργάτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο θέτοντας τέτοιες προϋποθέσεις που να καθιστούν πολύ δύσκολη έως αδύνατη την παραπομπή στο μέλλον πολιτικών προσώπων ενώπιον της δικαιοσύνης;
16) Γιατί μέχρι σήμερα, 18 χρόνια μετά την δίκη Κοσκωτά, δεν έχει παραπεμφθεί ούτε ένας πολιτικός από κανένα κόμμα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ έχουν συμβεί σκάνδαλα που δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας;


Σε όλα αυτά τα ερωτήματα καθώς και σε πολλά άλλα, δίνει κατατοπιστικές απαντήσεις στο βιβλίο του ο αρεοπαγίτης κ. Σπ. Σπύρου. Αξίζει να αναφερθεί εδώ μία παράγραφος από τον επίλογο του εν λόγω βιβλίου, όπως την αναφέρει, επί λέξει ο κ. Σπύρου: «Η διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, είναι «Συνταγματικά κατοχυρωμένη» και δεν πρόκειται να εκλείψει αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, ενώ με το άρθρο 4 του Συντάγματος αυτής, καθιερώνεται η ισότητα όλων των Ελλήνων ενώπιον του Νόμου και με το άρθρο 26 αυτού καθιερώνεται η διάκριση των κρατικών λειτουργιών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική, από τις οποίες η τελευταία ασκείται από τα δικαστήρια, τα οποία, κατά το άρθρο 87 του εν λόγω Συντάγματος, συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, υποκείμενοι μόνο στο Σύνταγμα και στους συνάδοντες με αυτό νόμους, με τα άρθρα 61, 62 και 86 του ιδίου Συντάγματος τίθενται ορισμένοι φραγμοί στην ανεξαρτησία αυτή των δικαστών, όταν αυτοί πρόκειται να κρίνουν ποινικά αδικήματα των βουλευτών και των υπουργών...”.
Άραγε, όλα αυτά τα χρόνια, που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, πόσα κεφάλαια έχουν κάνει «φτερά» από τα δημόσια ταμεία με την σύμπραξη ενδεχομένως πολιτικών προσώπων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το δημόσιο χρέος της χώρας; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

πηγη

Οι προσωπικές φωτογραφίες του Χίτλερ που ζήτησε να καταστραφούν

Οι προσωπικές φωτογραφίες του Χίτλερ που ζήτησε να καταστραφούν [εικόνες] 



Στην δημοσιότητα έφερε η Huffington Post μια σειρά από φωτογραφίες του Χίτλερ από το 1925, την εποχή που είχε βγει από την φυλακή, που εκείνος είχε δώσει διαταγή να καταστραφούν. Το γιατί είναι φανερό.


Σύμφωνα με το δημοσιεύμα το συγκεκριμένο σετ φωτογραφιών τραβήχτηκε από τον Χέινριχ Χόφμαν το 1925, την εποχή που ο Χίτλερ έγραφε την αυτοβιογραφία του.

 

Και τον δείχνουν να κάνει πρόβα τις κινήσεις του, την ίδια ώρα που άκουγε μια ηχογράφηση μιας ομιλίας του.



 

Μόλις ο Αδόλφος τις είδε, ζήτησε από το φωτογράφο να καταστρέψει τα αρνητικά. Εκείνος δεν τον υπάκουσε αλλά προτίμησε να τις κρατήσει και να τις δημοσιεύσει το 1955 μαζί με τις αναμνήσεις του από την εποχή με τίτλο Hitler Was My Friend.

 

 

 


Τι δείχνει το χασμουρητό για τον χαρακτήρα μας

Τι δείχνει το χασμουρητό για τον χαρακτήρα μας


 


Το τμήμα ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Λιντς στη Μεγάλη Βρετανία, με επικεφαλής την λέκτορα ψυχολογίας κ. Catriona Morrison, προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα: "Είναι πράγματι μεταδοτικό το χασμουρητό;"

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Το χασμουρητό όχι μόνο "κολλάει" στον διπλανό μας, αλλά ...αρκεί να πούμε την λέξη ή να διαβάσουμε για αυτό και να αρχίσουμε όλοι να χασμουριόμαστε!

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Λιντς διαπίστωσαν ότι ενώ και οι άνθρωποι 


 και τα ζώα χασμουριούνται, μόνο στο ανθρώπινο είδος αυτό λειτουργεί μεταδοτικά. Πρόκειται για μία ψυχολογική αντίδραση. Ουσιαστικά χασμουριόμαστε γιατί συμπάσχουμε με τον άλλον που χασμουριέται!

Τι δείχνει το χασμουρητό για τον χαρακτήρα μας.

Το επόμενο βήμα της δρ. Morrison και της ομάδας της, ήταν να διαπιστώσει αν είμαστε όλοι το ίδιο "ευαίσθητοι" δέκτες του "κολλητικού χασμουρητού". Βλέποντας ότι η περιοχή του εγκεφάλου μας που ευθύνεται για το χασμουρητό, είναι η ίδια που παράγει τις σκέψεις μας για τους άλλους ανθρώπους, προχώρησε το πείραμα ακόμη πιο πέρα:

Πήρε μία ομάδα φοιτητών ψυχολογίας και μία ομάδα φοιτητών μηχανολογίας. Ένας - ένας οι φοιτητές οδηγήθηκαν σε μία αίθουσα αναμονής κι εκεί τους ζητήθηκε να περιμένουν μέχρι να έρθει η σειρά τους χωρίς να γνωρίζουν ότι καταγράφονται από κάμερα. Δίπλα τους δήθεν τυχαία, καθόταν κάθε φορά ένας "άγνωστος" που στην πραγματικότητα ήταν ερευνητής και ο οποίος μέσα σε δέκα λεπτά χασμουριόταν περίπου δέκα φορές.

Στη συνέχεια οι φοιτητές έμπαιναν σε μία άλλη αίθουσα και συμπλήρωναν ένα ψυχολογικό τεστ, με θέμα την ικανότητά τους να συμπάσχουν και να συμπαραστέκονται στους άλλους.

Οι επιστήμονες στη συνέχεια έκαναν δύο μετρήσεις:

1) Μέτρησαν πόσα μεταδοτικά χασμουρητά προκλήθηκαν σε όλους τους φοιτητές και τα συνέκριναν με τα τεστ ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο πιο ευαίσθητος και συμπονετικός είναι κάποιος, τόσο πιο επιρρεπής είναι να "κολλήσει" χασμουρητό από τον διπλανό του.

2) Μέτρησαν πόσο εύκολα κόλλησαν το χασμουρητό οι φοιτητές της ψυχολογίας σε σχέση με αυτούς της μηχανολογίας. Συμπέρασμα: Οι "θετικοί" φοιτητές της μηχανολογίας που ενδιαφέρονται περισσότερο για τους αριθμούς, δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το χασμουρητό, ενώ αντίθετα οι "θεωρητικοί" φοιτητές της ψυχολογίας, εκδήλωσαν μεγάλη ευαισθησία στο χασμουρητό του διπλανού τους.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη κι αυτήν τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο για το χασμουρητό, να χασμουριέστε! Ακόμη κι αν κοιτάξετε για μερικά δευετερόλεπτα την φωτογραφία της κοπέλας που χασμουριέται, μπορεί να μην καταφέρετε να συγκρατήσετε το στόμα σας! Μην ανησυχείτε: αυτό σας δίνει το δικαίωμα να δηλώσετε - με τις ευλογίες της επιστήμης- ευαίσθητη και ψυχοπονιάρα ψυχή!

«Σ’ αγαπώ…» :Ξέρουμε τι σημαίνει;

Αγαπώ τον άντρα μου αλλά είμαι ερωτευμένη με άλλον εδώ και χρόνια! 



Πολλοί από εμάς, εντελώς ανεπίγνωστα και υποκριτικά ταυτίζουμε την λέξη «Σ’ αγαπώ» με την ανταλλαγή προσδοκιών για τρυφερότητα, φροντίδα και ασφάλεια στο πλαίσιο των διαπροσωπικών μας σχέσεων

Όταν νιώθουμε -ή λέμε- το «σ” αγαπώ» στον φίλο, τον σύντροφο, τον γονιό, ή το παιδί μας συνήθως αιτούμαστε από μέρους τους την επίδειξη, με λέξεις ή πράξεις, του ενδιαφέροντός τους.

Η  μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων αρνείται πεισματικά να δεχτεί τον αιτητικό χαρακτήρα του «σ” αγαπώ», ενώ αυτάρεσκα και επιδεικτικά υπερτονίζει την ανάγκη για δοτικότητα.

Η έννοια της αγάπης βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω «παιχνίδι- αλισβερίσι» εντυπώσεων κι αυτοδικαίωσης. 

 Η αγάπη υπερβαίνει καταλυτικά τις αυτο-τροφοδοτούμενες συναισθηματικές εντυπώσεις που παίρνουν και δίνουν στις διαπροσωπικές σχέσεις. Είναι ή ύστατη και γι” αυτό τελειωμένη κατάσταση ύπαρξης, απ” την οποία απουσιάζει κάθε είδους προσδοκία.


Όσο για το πώς μετριέται; Μετριέται με τον βαθμό παράδοσης του ιδίου θελήματος του αγαπώντος προσώπου, στο βωμό της ανιδιοτελούς προσφοράς για το όφελος κάθε ζωντανού πλάσματος.
 
Πηγή

ΑΥΤA ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ​Σ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙ​ΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤE

 

 Μάριος Δημόπουλος

Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of AppliedClinical Nutrition

[Αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσιεύθηκεάρθρο, που αμφισβητεί την αξία των βιταμινών.

Το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στα.....
πλαίσια της παγκόσμιας προσπάθειας κατάργησης τωνσυμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων μέσω του Codex Alimentarius.


Ο Codex Alimentarius (Κώδικας Διατροφής) είναι μια ευρωπαϊκή επιτροπήελέγχου του παγκόσμιου εμπορίου και ζητημάτων τροφής.
Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεών της είναι και η κατάργηση των καλήςποιότητας συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Αυτό αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής,που βασίζονται στις βιταμίνες και στα άλλα συμπληρώματα διατροφής καθώςκαι στα βότανα για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Φυσικά πίσωαπό όλα αυτά κρύβονται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Αν οι άνθρωποι τρέφονται σωστά, λαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλαθρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής και αν λαμβάνουν βόταναθα είναι υγιείς και δεν θα χρειάζονται να λαμβάνουν φάρμακα.
Αυτό αποτελεί απειλή για τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικώνεταιρειών.
Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η κυκλοφορία βοτάνων τηςκινεζικής και ινδικής (αγιουρβεδικής) ιατρικής. Σε λίγο θα απαγορευτούνκαι τα καλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής και θα επιτρέπονται μόνο(συνθετικές και όχι φυσικές) βιταμίνες και συμπληρώματα πολύ χαμηλώνδόσεων, που ουσιαστικά δεν θα έχουν καμμιά ευεργετική επίδραση στονανθρώπινο οργανισμό.
Πρόκειται για μια από τις πιο σκοταδιστικές ρυθμίσεις στην ιστορία τουπαγκόσμιου πολιτισμού.
Με μια σειρά άρθρων θα αποδείξω με επιστημονικά επιχειρήματα καιεπιστημονικές μελέτες την αξία των βιταμινών και άλλων συμπληρωμάτωνδιατροφής καθώς και...των βοτάνων για την ανθρώπινη υγεία και θακαταδειχθεί ποιοι ωφελούνται πραγματικά πίσω από αυτές τιςσκοταδιστικές ρυθμίσεις.

Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου «Χοληστερίνη:Ένας σύγχρονος μύθος» (έκδ. EtraPublishing, 2011) και αναφέρεται στηναξία των βιταμινών, των μετάλλων και των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων(ιχθυελαίου) για την καρδιαγγειακή μας υγεία, αποτελώντας έτσι μιαπρώτη απάντηση στο περιοδικό Σπίγκελ, ότι οι βιταμίνες τάχα δενωφελούν].
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ζωτικά θρεπτικάσυστατικά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά σας και σας προφυλάσσουναπό καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό;
Έχετε ακούσει ότι η βιταμίνη Β3 στη μορφή νιασίνης ή καλύτερα inositolhexanicotinateμειώνει την LDL, αυξάνει την HDL, μειώνει τατριγλυκερίδια, αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή καιμακραίνει την επιβίωση μετά από μια καρδιακή προσβολή;
Γνωρίζετε τι είναι η Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α) και ποιος ο ρόλος της γιατην πρόκληση καρδιαγγειακών νοσημάτων;
Γνωρίζετε ότι η Lp(a) είναι σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου γιακαρδιαγγειακά από ό, τι η χοληστερίνη και ότι η Lp(a) δεν μειώνεται μεφάρμακα, αλλά μόνο με τη λήψη βιταμίνης C και νιασίνης σε υψηλέςδόσεις;
Έχετε ακούσει ποτέ για την ομοκυστεΐνη και για τον ρόλο της στηνπρόκληση καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού;
Είναι φυσικό να μην την έχετε ακούσει, διότι η ομοκυστεΐνη δενμειώνεται με φάρμακα, αλλά μόνο με τις βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύσε υψηλές δόσεις.

Γνωρίζεται τίποτα για την CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη); Η CRP είναι έναςδείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.Αν και μειώνεται με τις στατίνες (τα νεότερα φάρμακα μείωσης τηςχοληστερίνης), μειώνεται επίσης με ένα πιο φυσικό συστατικό, τοιχθυέλαιο. Γνωρίζετε ότι η βιταμίνη Ε σε υψηλές δόσεις προστατεύει τηνκαρδιά σας;
Το μόνο που πιθανώς γνωρίζετε είναι ότι η υψηλή χοληστερίνη μπλοκάρειτις αρτηρίες σας και ότι, για να προστατευτείτε από καρδιακή προσβολήκαι εγκεφαλικό, πρέπει να τρώτε μια δίαιτα με λίγα λίπη και χοληστερίνηκαι, αν αυτό δεν αρκεί, θα πρέπει να λαμβάνετε στατίνες.
Πολλές όμως επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χοληστερίνη τωντροφίμων δεν αυξάνει τη χοληστερίνη του αίματος και ότι η υψηλήχοληστερίνη του αίματος δεν προκαλεί αθηροσκλήρωση. Αυτό που επίσηςσκοπίμως σας αποσιωπούν είναι ότι οι στατίνες έχουν τρομερέςπαρενέργειες.
Μπορούν να προκαλέσουν τερατογένεση, ραβδομυόλυση (που μπορεί ναπροκαλέσει τον θάνατο σε ανθρώπους), μυοπάθεια, αμνησία, βίαιησυμπεριφορά, κατάθλιψη και αυτοκτονία, πολυνευροπάθεια, καρκίνο καικαρδιακή ανεπάρκεια.

Είναι απίθανο κάποιος καρδιολόγος να σας συνταγογραφήσει βιταμίνη Β3(inositol hexanicotinate), ιχθυέλαιο, βιταμίνη C, και βιταμίνες Β6, Β12και φολικό οξύ για την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Το μόνο που θα σας συνταγογραφήσει είναι στατίνες. Αλλά γιατί, αφούαυτές οι βιταμίνες και το ιχθυέλαιο δεν έχουν παρενέργειες και μειώνουντον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό, δεν σας τιςσυνταγογραφεί;
Διότι η πλειοψηφία των καρδιολόγων ενημερώνεται συνέδρια, πουχρηματοδοτούνται από τις εταιρείες παρασκευής στατινών. Ο καρδιολόγοςέχει μάθει να χορηγεί μόνο στατίνες και δεν έχει ενημερωθεί για τηναξία των βιταμινών και άλλων ζωτικών θρεπτικών συστατικών στην πρόληψητης καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού. Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτάτα ζωτικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες δενθέλουν να γνωρίζετε.

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ (ΩΜΕΓΑ 3)
Στα πλαίσια μιας μελέτης για το Συμβούλιο Ιατρικών Μελετών 2.000 άνδρεςπου είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή ακολούθησαν μία από τρεις δίαιτες.Στο τέλος των τεσσάρων χρόνων εκείνοι των οποίων η δίαιτα περιλάμβανεψάρια με λίπος ή κάψουλες με ιχθυέλαια είχαν λιγότερους θανάτους σεποσοστό ένα τρίτο σε σχέση με εκείνους που ακολούθησαν τη δίαιτα μεχαμηλά λιπαρά ή εκείνη με πολλές ίνες (1).
Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι τα συμπληρώματα EPA (ιχθυέλαιο) μειώνουντα τριγλυκερίδια και την LDL, αραιώνουν το αίμα και αυξάνουν την HDL,ενώ προστατεύουν τα λίπη του αίματος από την οξείδωση (2, 3).
Ο Dr. Saynor από την Καρδιοθωρακική Μονάδα στο Βόρειο Νοσοκομείο τουΣέφιλντ έδωσε σε εθελοντές 20 ml EPA για πέντε εβδομάδες και παρατήρησεεπίσης πτώση των τριγλυκεριδίων και αύξηση της HDL. Συνέχισε τη μελέτητου παρακολουθώντας πάνω από 100 ασθενείς με καρδιακά προβλήματα γιαπερισσότερο από ένα χρόνο. Τα συμπληρώματα EPA είχαν ως αποτέλεσμα όλασχεδόν τα άτομα να φτάσουν σε κανονικά επίπεδα τριγλυκεριδίων και σεμεγάλη μείωση της ανάγκης για φαρμακευτική αντιμετώπιση της στηθάγχης(4).
Το EPA παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής στατοιχώματα των αρτηριών και στον έλεγχο της αντίστασης στην ινσουλίνη.Το ιχθυέλαιο μειώνει τη C-reactive protein (CRP). Η C-reactive proteinείναι ένας δείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών προσβολών,εγκεφαλικών και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματαωμέγα-3 παρουσιάζουν σημαντική μείωση στους θανάτους από καρδιαγγειακά.Αυτό οφείλεται στο ότι μειώνουν τις αρρυθμίες και προλαμβάνουν τουςθρόμβους. (5).
Γιατί λοιπόν οι γιατροί δεν συνταγογραφούν ιχθυέλαιο, αλλά μόνοστατίνες; Διότι το ιχθυέλαιο είναι μια φυσική ουσία που δενπατεντάρεται σε αντίθεση με τις στατίνες που αποφέρουν εκατομμύριακέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ
Όταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου συμβαίνουν σπασμοί στη στεφανιαίααρτηρία. Αυτή είναι μια πιθανή εξήγηση ενός αριθμού θυμάτων καρδιακήςπροσβολής, τα οποία στη νεκροψία δεν φαίνεται να έχουν ολική απόφραξητης αρτηρίας.
Είναι γνωστή η σχέση του χαμηλού επιπέδου μαγνησίου με τον υψηλόκίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα θύματα καρδιακής προσβολής έχουν συνήθως30% λιγότερο μαγνήσιο και περισσότερο ασβέστιο από το κανονικό. Οκαρδιαγγειακός κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος στα μέρη του κόσμου πουείτε η διατροφική πρόσληψη μαγνησίου είτε η περιεκτικότητα του νερού σεμαγνήσιο είναι χαμηλή. Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων είναι χαμηλότεροςσε περιοχές με σκληρό νερό, το οποίο περιέχει περισσότερο ασβέστιο καιμαγνήσιο.
Ένας από τους βασικούς ρόλους του μαγνησίου, σε συνδυασμό με τοασβέστιο, είναι ο έλεγχος της σύσπασης και χαλάρωσης των μυών (6).
Το μαγνήσιο εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματοςελέγχοντας την πίεση του αίματος. Κρατά τον ρυθμό της καρδιάς σταθερό,βοηθώντας κατά της αρρυθμίας και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου τουαίματος.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ E
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη E, όταν λαμβάνεται σεμεγάλες ποσότητες, προστατεύει την καρδιά μας.
Οι πρώτες μελέτες για την επίδραση της βιταμίνης E στα καρδιαγγειακάνοσήματα έγιναν τη δεκαετία του 40 και 50 από τουςDrs. Wilfred και EvanShute, οι οποίοι θεράπευσαν 30.000 ασθενείς με καρδιοπάθεια χορηγώνταςτους βιταμίνη E με τεράστιο ποσοστό επιτυχίας.
Στη μελέτη Nurses Health που περιλάμβανε περισσότερες από 87.000γυναίκες ο Dr. Meir Stampfer και οι συνάδελφοί του στην Ιατρική ΣχολήτουHarvard και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας τουHarvard ανέφεραν 41% μείωσηκινδύνου για καρδιοπάθεια ανάμεσα στις νοσοκόμες που λάμβαναν βιταμίνηE (κατά μέσο όρο 200 IU) για περισσότερο από δύο χρόνια. Η κατά μέσοόρο κατανάλωση βιταμίνης E στην ομάδα με τον χαμηλότερο κίνδυνο ήταν200 IU (7).
Στη μελέτη Health Professionals Follow-up Study που περιλάμβανε 40.000άνδρες ο Dr. EricRimm και οι συνάδελφοί του στην Ιατρική Σχολή τουHarvard και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας τουHarvard βρήκαν ότι οι άνδρεςπου λάμβαναν βιταμίνη Ε πάνω από δύο χρόνια είχαν 37% λιγότερο κίνδυνογια καρδιοπάθεια σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν λάμβανανσυμπληρώματα βιταμίνηςE. Η κατανάλωση της βιταμίνης E στην ομάδα με τονχαμηλότερο κίνδυνο ήταν κατά μέσο όρο 400 IU(8).
Η μελέτη CHAOS (Cambridge Heart Anti-Oxidant Study) βρήκε ότι ηκατανάλωση συμπληρωμάτων βιταμίνης E ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματικήστη μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή σε ασθενείς υψηλούκινδύνου. Η βιταμίνη Ε μείωσε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 75%.Ο συγγραφέας αυτής της μελέτης είπε ότι αυτός θα συνιστούσε «στουςασθενείς με στηθάγχη και σε αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυνο γιακαρδιοπάθεια να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης Ε σε μεγάλες δόσεις»(9).
Σε μια μελέτη σε 2300 άνδρες στο Quebec οι άνδρες που λάμβανανδιατροφικά συμπληρώματα είχαν 70% μειωμένο κίνδυνο να πεθάνουν απόισχαιμική καρδιοπάθεια και σχεδόν 50% λιγότερο κίνδυνο για έμφραγμα τουμυοκαρδίου. Η βιταμίνη που φάνηκε πιο προστατευτική ήταν η βιταμίνη E(10).
Ερευνητές στην Καλιφόρνια μελέτησαν την επίδραση της πρόσληψηςαντιοξειδωτικών στην εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης σε 156 άνδρες που είχανπροηγουμένως υποβληθεί σε εγχείρησηbypass. Αγγειογράμματα έγιναν στηναρχή και ύστερα από δυο χρόνια, για να εξακριβωθεί αν η αθηροσκλήρωσηείχε εξελιχθεί. Οι άνδρες που λάμβαναν 100 IU βιταμίνης E ή περισσότεροείχαν σημαντικά λιγότερη εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης κατά τη διάρκειατης μελέτης (11).
Σε μια μελέτη σε 48 υγιείς άνδρες μη καπνιστές δόθηκαν 60, 200, 400,800 και 1200 IUβιταμίνης E τη μέρα για οκτώ εβδομάδες. Η οξείδωση τηςLDL μειώθηκε στους άνδρες που λάμβαναν 400 IU ή περισσότερο βιταμίνηςE, αλλά όχι σε αυτούς που λάμβαναν μικρότερες δόσεις. Από τη μελέτηαυτή φάνηκε ότι το ελάχιστο ποσοστό της βιταμίνης E που χρειάζεται γιατην αναχαίτιση της οξείδωσης της LDL είναι 400 IU (12).
Μη λαμβάνετε συνθετική βιταμίνη Ε, αλλά φυσική βιταμίνη Ε, που ναπεριέχει και τις τέσσερεις τοκοφερόλες.

ΝΙΑΣΙΝΗ (ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β3)
Η νιασίνη είναι μια βιταμίνη που η συμβατική ιατρική θεωρεί ότι είναιφάρμακο.
Στην πραγματικότητα είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο μείωσης τηςχοληστερίνης.
Για τους ανθρώπους που έχουν ήδη μια καρδιακή προσβολή η νιασίνηβελτιώνει την πιθανότητα να μείνουν ζωντανοί καλύτερα από τασυνταγογραφόμενα φάρμακα (13). Αυτό ήταν το συμπέρασμα από μια μελέτη,το Coronary DrugProject, που έβαλαν το συστατικό αυτό να συγκριθεί μεδύο φάρμακα, το clofibrate και τη cholestyramine, για να καθορίσει ποιοκαλύτερα αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή και μακραίνειτην επιβίωση μετά από μια καρδιακή προσβολή.
Μερικά χρόνια μετά που οι θεραπείες είχαν σταματήσει, το ποσοστόθανάτου ήταν χαμηλότερο μόνο σε αυτούς που είχαν πάρει νιασίνη (14).
Η νιασίνη μειώνει την LDL 10-25% και αυξάνει την χαμηλή HDL πάνω από31% (15). Μειώνει την υψηλή Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α, η οποία αποτελείανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά), ενώ κανένα φάρμακοδεν υπάρχει για τη μείωσή της. Μειώνει επίσης τα υψηλά τριγλυκερίδιααπό 20-50% (16). Κάνει τα κύτταρα του αίματος λιγότερο κολλώδη και άραμειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας θρόμβων, συνεπώς και καρδιακήςπροσβολής.
Τότε γιατί δεν τη συνταγογραφούν οι γιατροί;
Διότι η νιασίνη χρησιμοποιήθηκε σαν φάρμακο, η αρμονία του σώματοςαγνοήθηκε και συνταγογραφείτο αρχικά σε υψηλές δόσεις των 3 γραμμαρίωνκαι άνω. Έτσι προκαλούσε αύξηση του σακχάρου του αίματος σαν τονδιαβήτη, προβλήματα του ήπατος, αύξηση του ουρικού οξέος και κοκκίνισμαστο δέρμα. Αν χορηγείτο όμως αρχικά σε χαμηλές δόσεις και σταδιακάαυξάνονταν, τότε δεν θα υπήρχαν αυτές οι παρενέργειες. Τώρα όμως είναιδιαθέσιμη στο εμπόριο μια νέα μορφή της νιασίνης, η inositolhexanicotinate, που δεν προκαλεί κοκκίνισμα και δεν έχει καμμιάπαρενέργεια. Γιατί λοιπόν δεν τη συνταγογραφούν οι γιατροί;
Η νιασίνη είναι μια απλή βιταμίνη που δεν πατεντάρεται. Οιφαρμακευτικές εταιρείες θέλουν να χορηγούν στατίνες που τους αποφέρουνεκατομμύρια κέρδη.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C
Η βιταμίνη C εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματοςβοηθώντας στον σχηματισμό του κολλαγόνου. Είναι αντιφλεγμονώδης, όπωςφαίνεται από την ικανότητά της να μειώνει τη CRP (C-reactiveprotein)στο σώμα. Η CRP είναι ένας δείκτης φλεγμονής. Η βιταμίνη C προλαμβάνειτον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Μμειώνει τα υψηλά επίπεδα της Lp(a)(λιποπρωτεΐνης α). Έχει θεωρηθεί ότι η Lp(a) και η χοληστερίνηπαρασκευάζονται από το συκώτι, για να επισκευάσουν μικρές ρωγμές στατοιχώματα των γερασμένων αγγείων αίματος.
Και οι δύο αυτές λιποπρωτεΐνες έχουν την ικανότητα να επισκευάζουναυτές τις ρωγμές. Ένας τρόπος να κάνουμε να μην παράγει τόσο πολύ Lp(a)και χοληστερίνη είναι να παρέχουμε το σώμα με αρκετό κολλαγόνο, τοοποίο μπορεί επίσης να επισκευάσει τις ρωγμές.
Ένα κοκτέιλ βιταμίνης C, L-lysine και L-proline παρέχει στο σώμαμεγάλες ποσότητες κολλαγόνου, που βοηθούν να διατηρούνται τα τοιχώματατων αρτηριών καθαρά από Lp(a) και χοληστερίνη και να μειώνονται ταεπίπεδα και των δύο. Η αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης περιλαμβάνει τηνπρόσληψη βιταμίνης C και του αμινοξέος λυσίνη, τα οποία σε συνδυασμόαποτρέπουν την προσκόλληση της Lp(a) στα τοιχώματα των αρτηριών καισυντελούν επίσης στην απομάκρυνση των κατάλοιπων των αρτηριών,εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την αθηροσκλήρωση. Καθημερινή χρήσηβιταμίνης C μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια 25% σεσύγκριση με αυτούς που δεν λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης C (17).
Η βιταμίνη C μπορεί να κατεβάζει την πίεση του αίματος.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6, Β12 ΚΑΙ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ
Ο συνδυασμός των βιταμινών Β6, Β12 και φολικού οξέος μειώνει τα υψηλάεπίπεδα της ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη είναι ένα τοξικό αμινοξύ, ταυψηλά επίπεδα του οποίου προκαλούν καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό. Ήδη το1969 ο Αμερικανός ερευνητής Kilmer McCully πρότεινε ότι ηυπερομοκυστεϊναιμία μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση (18). Βάσισε τηναντίληψή του σε νεκροψίες παιδιών με υπερομοκυστεϊναιμία λόγωδιαφορετικών σύμφυτων προβλημάτων του μεταβολισμού. Πλην των τυπικώνευρημάτων σε αυτά τα παιδιά ο McCully παρατήρησε ότι όλες οι αρτηρίεςτους ήταν τόσο αθηροσκληρωτικές όσο στους ηλικιωμένους ανθρώπους.
Η υπόθεσή του έχει επιβεβαιωθεί με διάφορους τρόπους από άλλουςερευνητές. Για παράδειγμα πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλήομοκυστεΐνη είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακήασθένεια και ότι οι άνθρωποι με υψηλή ομοκυστεΐνη είναι πιοαθηροσκληρωτικοί από τους ανθρώπους με χαμηλή ομοκυστεΐνη. Ένα ισχυρόεπιχείρημα είναι ότι ο McCully έχει επιτύχει να παράγει αθηροσκλήρωσησε πειραματόζωα ταϊζοντάς τα ή κάνοντάς τους ένεση με ομοκυστεΐνη.
Στη Physicians’ Health Study αυτοί που ανάμεσα στους 15.000συμμετέχοντες γιατρούς που είχαν επίπεδο ομοκυστεΐνης 15 ή περισσότεροήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν καρδιακή προσβολή από ό, τι αυτοίμε τα χαμηλότερα επίπεδα.
Αυτοί με επίπεδο 12 ήταν δυο φορές πιο πιθανό να έχουν καρδιακήπροσβολή σύμφωνα με την έρευνα του Dr. Meir Stampfer και των συνεργατώντου στο Harvard School of Public Health.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ιδιαίτερα το φολικό οξύ, η B6 καιη B12 μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης. Αλλά οι φαρμακοβιομηχανίεςδεν έχουν κανένα κίνητρο να χρηματοδοτήσουν έρευνα στην ομοκυστεΐνη,διότι αυτή μειώνεται με βιταμίνες και άρα με ουσίες που δενπατεντάρονται.
Σε μια μελέτη του Dr. Daniel Hackam και των συνεργατών του στοSiebens-Drake/RobartsResearch Institute στο Λονδίνο στο Οντάριο οισυμμετέχοντες λάμβαναν 2,5 mg φολικού οξέος, 25mg B6 και 250 mcg B12κάθε μέρα για ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι καθυστέρησαν και ακόμααντέστρεψαν τη θρόμβωση των καρωτίδων, που φέρνουν αίμα στον εγκέφαλομειώνοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλικό (19).
Μια Βρετανική μελέτη του 2002 έδειξε ότι η καθημερινή πρόσληψη 800 mcgφολικού οξέος μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια καιεγκεφαλικό (20). Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη η καθημερινή λήψη 2,5 mgφολικού οξέος δεν βοήθησε στην μείωση της επανεμφάνισης των εγκεφαλικώνσε ανθρώπους που είχαν ήδη ένα εγκεφαλικό. Αλλά ο επικεφαλής ερευνητήςσε αυτή τη μελέτη, ο Dr. James Toole, διευθυντής του Stroke ResearchCenter στο Wake Forest Universityστο Winston-Salem στη Βόρεια Καρολίνα,πιστεύει σε μια προληπτική στρατηγική κατά των εγκεφαλικών αρχίζονταςνα παίρνουμε υψηλές δόσεις φολικού οξέος στα τριάντα μας από το ναπεριμένουμε ώς τα εξήντα μας (21).

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
Δεν είναι στην πραγματικότητα η LDL που προκαλεί βλάβη, είναι ηοξειδωμένη από τις ελεύθερες ρίζες LDL. Η οξειδωμένη LDL είναι η LDLπου έχει αντιδράσει με οξυγόνο. Η υπόθεση της οξειδωμένης LDLαναπτύχθηκε, για να εξηγήσει πώς άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα LDLπαθαίνουν καρδιοπάθεια.
Σύμφωνα με τη θεωρία της οξειδωμένης LDL δεν είναι το επίπεδο της LDLπου έχει σημασία, είναι το επίπεδο της οξειδωμένης LDL στην κυκλοφορίατου αίματος που είναι σημαντικό. Έτσι, αν καταναλώνουμε συστατικά πουδρουν ως αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη E, βήτα-καροτίνη και βιταμίνηC,θα σταματήσουμε την LDL να γίνει οξειδωμένη και θα προλάβουμε τηνκαρδιοπάθεια.

πηγη 

Τα 20 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας είναι χαρισματικο

Τα 20 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας είναι χαρισματικο 


Σίγουρα το παιδί σας είναι έξυπνο, μαθαίνει γρήγορα και αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Μπορεί όμως είναι κάτι παραπάνω; Μήπως είναι αληθινά χαρισματικό;

Όταν λέμε «χαρισματικό» παιδί μπορεί να εννοούμε πολλά –απ το ότι είναι πολύ ταλαντούχο σε κάτι μέχρι ότι είναι πιο «μπροστά» σε σχέση με τα άλλα της ίδια ηλικίας.

Σύμφωνα πάντως με την Εθνική Οργάνωση για τα Χαρισματικά Παιδιά (NAGC) των ΗΠΑ ο ορισμός του χαρισματικού ατόμου είναι ο εξής: «εκείνος που επιδεικνύει σημαντική κλίση (που ερμηνεύεται ως η εξαιρετική ικανότητα κρίσης και μάθησης) ή σπάνια επίδοση σε έναν ή περισσότερους τομείς. Οι τομείς αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν οποιαδήποτε δομημένη δραστηριότητα που περιλαμβάνει το δικό της συμβολικό σύστημα (π.χ. μαθηματικά, μουσική, γλώσσα) ή/και ιδιαίτερες κινητικές δεξιότητες (π.χ. χορός, σπορ, ζωγραφική κ.λπ.). Για τα παιδιά σχολική ηλικίας, υπάρχουν ειδικά τεστ που μπορούν να διαπιστώσουν εάν κάποιες δεξιότητές του κινούνται σε πλαίσια πάνω απ το μέσο όρο. Όμως συχνά τα χαρισματικά παιδιά γίνονται αντιληπτά πολύ νωρίτερα, από κάποια σημάδια στη συμπεριφορά τους που παρατηρούν οι γονείς, οι δάσκαλοι ή οι φίλοι.
Τέτοια σημάδια, σύμφωνα πάντα με την NAGC, είναι τα εξής:

1. Μαθαίνει γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά.
2. Έχει πολύ πλούσιο λεξιλόγιο για την ηλικία του.

3. Επιδεικνύει σπάνια ικανότητα να εκλογικεύει.

4. Έχει ασυνήθιστα ισχυρή μνήμη, αλλά βαριέται την απομνημόνευση.

5. Δεν χρειάζεται ελάχιστο έλεγχο στη συμπεριφορά του γιατί διαθέτει επαρκή αυτοέλεγχο.

6. Του αρέσει η οργάνωση, η σειρά και η σταθερότητα.

7. Έχει ευελιξία στη σκέψη και κάνει ασυνήθιστους συσχετισμούς ανάμεσα σε διαφορετικές ιδέες.

8. Δείχνει μεγάλη περιέργεια για αντικείμενα, καταστάσεις ή περιστατικά και κάνει περίεργες ερωτήσεις.

9. Παίρνει καλούς βαθμούς στα περισσότερα μαθήματα.

10. Μπορεί να συγκεντρώνεται και να δείχνει προσήλωση σε κάτι, αποκλείοντας κάθε άλλο παράγοντα.

11. Δίνει ετοιμόλογες, γρήγορες απαντήσεις στις ερωτήσεις.

12. Μπορεί να λύνει προβλήματα αξιοποιώντας εφευρετικές λύσεις.

13. Δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την επιστήμη ή τη λογοτεχνία.

14. Μπορεί να εκφράζεται προφορικά και γραπτά με πρωτότυπο τρόπο.

15. Έχει την ικανότητα να κατανοεί αφηρημένες και σύνθετες έννοιες.

16. Είναι συναισθηματικά ασφαλές.

17. Είναι συνήθως ο αρχηγός της παρέας του.

18. Χρησιμοποιεί συνήθως την κοινή λογική.

19. Είναι πρόθυμο να δεχτεί την πολυπλοκότητα των πραγμάτων.

20. Δείχνει ενδιαφέρον στο να κατανοήσει το περιβάλλον του.

Σημ. Για να θεωρηθεί ένα παιδί χαρισμάτικό, αρκεί να παρουσιάζει κάποια απ τα σημάδια αυτά και όχι όλα.

4 τρόποι για να γνωρίσεις κάποιον σε μπαρ - και να αξίζει τον κόπο!

 



 Οι εποχές, όπως ακριβώς οι άνθρωποι και οι
σχέσεις αλλάζουν και προσαρμόζονται στις εκάστοτε απαιτήσεις. 


 Είναι φυσικό και επόμενο λοιπόν, ακόμα και ο τρόπος που μπορεί να γνωρίσεις έναν άνθρωπο να έχει μεταβληθεί και να έχει γίνει κάπως πιο πολύπλοκος. 

Κακά τα ψέματα φίλες μου, σε περίπτωση που είστε single, όπως θα έχετε και οι ίδιες αντιληφθεί, δεν είναι και το πιο εύκολο να βρεις κάποιον της προκοπής πλέον και να κάνεις κάτι πιο σοβαρό. Δεν είναι μόνο ότι τα μυαλά των ανθρώπων έχουν αλλάξει, αλλά και ότι τα μέρη που πλέον μπορείς να γνωρίσεις νέο κόσμο, αποτελούν τεράστιο ταμπού! 

Τα μπαρ για παράδειγμα, είναι τεράστιος βραχνάς, μιας και εκεί σίγουρα μπορείς να γνωρίσεις κάποιον, χωρίς ωστόσο να είσαι σίγουρη για τις προθέσεις του, μιας και στα μέρη αυτά κατά παράδοση, οι γνωριμίες έχουν σκοπό... άλλα πράγματα! 

Και αν όχι σε μπαρ τότε πού; Εμείς λοιπόν επειδή σας καταλαβαίνουμε και επειδή αντιλαμβανόμαστε τους προβληματισμούς σας, σας έχουμε κάποιους πολύ βασικούς τρόπους για να γνωρίσεις κάποιον σε μπαρ, που να μη ζητά μόνο το sex!

1. Προσεκτική επιλογή: Αυτό ίσως παίζει το σημαντικότερο ρόλο για τον εξής απλό λόγο: Αν σκάσετε μύτη, απαστράπτουσα, σε ένα μαγαζί που η συντριπτική πλειοψηφία είναι άντρες, και που η φήμη του δεν είναι και η καλύτερη, ξέρετε τι εννοούμε, τότε λυπούμεθα αλλά η τύχη δεν είναι με το μέρος σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα σας πλησιάσουν και το μόνο σίγουρο είναι ότι τελικά θα εκνευριστείτε και θα ενοχληθείτε από τη συμπεριφορά των θαυμαστών σας! Προτιμήστε ένα μαγαζί πιο χαλαρό, με μεικτό κόσμο, φυσιολογική μουσική και καλά ποτά! Γιατί όπου υπάρχει καλό ποτό, υπάρχει και καλύτερος κόσμος, αν καταλαβαίνετε και πάλι τι εννοούμε!

2. Το ντύσιμο: Ναι αν φορέσετε μέσα στο καταχείμωνο τζιν καυτό σορτς, ψηλοτάκουνες γόβες στιλέτο και μπλούζα που αναδεικνύει, υπέρ του δέοντως θα λέγαμε, το πλούσιο στήθος σας, τότε ακόμα και στο πιο ακριβό και καλό μαγαζί να πάτε, στα σοβαρά δεν πρόκειται να σας πάρει κανείς! Μα τόσο δύσκολο πια είναι να καταλάβετε ότι για να δείχνει μία γυναίκα ωραία, δε χρειάζεται να είναι γυμνή; Φορέστε το αγαπημένο σας παντελόνι, φτιάξτε τα μαλλιά σας, βαφτείτε και βάλτε και ένα ωραίο παπούτσι από τη σίγουρα τεράστια συλλογή σας! Το θέμα δεν είναι να δείχνεις διαθέσιμη, αλλά να δείχνεις άνετη και χαλαρή!

3. Προσοχή στην παρέα: Ίσως αυτό σας ακουστεί κάπως, αλλά καλώς ή κακώς η παρέα με την οποία θα εμφανιστείτε σε ένα μαγαζί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο! Αν δηλαδή σκάσετε μύτη με μία στρατιά άντρες, όσο ωραίοι και αξιοπρεπείς κι αν είναι, και όσο φίλοι σας αδελφικοί και κάτι παραπάνω, κανένας άντρας δεν θα σας πλησιάσει γιατί απλά είναι νόμος! Αν πάλι επιλέξετε να πάτε με μία φίλη σας, η καλύτερη επιλογή αν μας ρωτάτε, φροντίστε να είναι ή τουλάχιστον να φαίνεται φυσιολογική! Αν δηλάδή φοράει τα απολύτως απαραίτητα και κοιτάει κάθε αρσενικό που περνάει σαν λιγούρι, όσο σωστή κι αν είστε εσείς, το έχετε χάσει το παιχνίδι! Ο λαός λέει δείξε μου το φίλο σου να σου πως ποιος είσαι, και μάλλον έχει δίκιο!

4. Η γλώσσα του σώματος: Ναι δεν είναι η πρώτη φορά που την αναφέρουμε και σίγουρα δεν είναι η τελευταία! Η γλώσσα του σώματος παίζει τεράστιο ρόλο, ακόμα κι αν δεν είμαστε όλοι σε θέση να το αντιληφθούμε! Επικεντρωθείτε σε έναν άντρα, εννοείται, και αγνοήστε επιδεικτικά όλους τους υπόλοιπους. Χαμογελάστε και μη φοβηθείτε την οπτική επαφή, αρκεί φυσικά να μη γίνετε ενοχλητική. Το σημαντικό δεν είναι να έχετε εντελώς γραμμένη τη φίλη σας και να έχετε αφοσιωθεί σε αυτόν, αλλά να μπορείτε παράλληλα, και να δείχνετε ενδιαφέρον για την κουβέντα που έχετε και να παρακολουθείτε τις κινήσεις του... στόχου σας!


queen.gr

Γιατί δε χαμογελούσαν στις παλιές φωτογραφίες;;;

 


 Γιατί τα ζευγάρια του στις φωτογραφίες του 19ου αιώνα ήταν σχεδόν...
ανέκφραστα;

Ο Αμερικανός συγγραφέας Mark Twain είχε γράψει για αυτό το νιόπαντρο ζευγάρι της φωτογραφίας, που δείχνει σαν να το έχουν στείλει σε... καταναγκαστικά έργα: 
 
"Η φωτογραφία είναι το πιο σημαντικό έγγραφο και δεν υπάρχει τίποτε πιο καταδικαστικό από ένα ανόητο χαμόγελο που θα μείνει εκεί για πάντα".

Το γέλιο ήταν για τους... φτωχούς, τους έκφυλους και τους μεθυσμένους Την άποψη αυτή του Twain υποστήριζαν φυσικά και άλλοι στην εποχή του, οι οποίοι πίστευαν ότι το χαμόγελο κάνει τον άνθρωπο να δείχνει... γελοίος.

Όπως και παλαιότερα στους πίνακες – πορτραίτα (παράδοση την οποία "κληρονόμησε" η φωτογραφία) δύσκολα θα δει κανείς κάποιον με μειδίαμα στο πρόσωπο.

"Τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη ήταν διαδεδομένη η άποψη ότι αυτοί που χαμογελούσαν πλατιά ήταν οι φτωχοί, οι έκφυλοι, οι μεθυσμένοι και όσοι ήταν στο χώρο της διασκέδασης" ανέφερε σε άρθρο του ο καλλιτέχνης, συγγραφέας και λέκτορας στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Nicholas Jeeves.

Τα χαμόγελα θεωρούνταν ότι παραβίαζαν τα όρια της ευπρέπειας.

Το 1703 ένας Γάλλος συγγραφέας είχε γράψει περιφρονητικά για "ανθρώπους που σηκώνουν το πάνω τους χείλος τόσο ψηλά, που... σχεδόν φαίνονται τα δόντια τους". "Και όχι μόνο είναι αγενές –συνέχισε- αλλά γιατί να το κάνουν; Αφού η Φύση μάς έδωσε χείλια για να τα κλείνουμε".

Τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες πολιτών για τη διαφθορά

Τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες πολιτών για τη διαφθορά 



Με το σύνθημα «Ώρα να ξυπνήσουμε», η ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδας» δημιούργησε μια γραμμή υποδοχής καταγγελιών για τη διαφθορά, με αριθμό κλήσης 10190.


Η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδας» αναφέρει πως οι πολίτες δείχνουν έτοιμοι να αντισταθούν στη διαφθορά και θέλουν να αντιδράσουν.

 Η «Διεθνής Διαφάνεια» λειτουργεί με την υποστήριξη ομάδας νομικών και τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία, με σκοπό να αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς και να λάβουν περαιτέρω βοήθεια και καθοδήγηση για το τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η καταγγελία τους.


Αν η καταγγελία έχει γίνει χωρίς αποτέλεσμα, η ΜΚΟ παρεμβαίνει, πιέζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες που είναι αρμόδιες, έτσι ώστε να κινηθεί αμεσότερα η διαδικασία.


Η τηλεφωνική γραμμή 10190 λειτουργεί Δευτέρα και Παρασκευή 15:00–19:00 και Τετάρτη 10:00–14:00. Καταγγελίες γίνονται, επίσης, online μέσω της ιστοσελίδας   

http://www.transparency.gr/diafaneiatora.

"Απολογία" Jumbo για τον δημόσιο εξευτελισμό του άνεργου πατέρα

 


Στα δικαστήρια έστειλε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία Jumbo έναν άνεργο πατέρα ο οποίος συνελήφθη να κλέβει μαρκαδόρους αξίας ελάχιστων ευρώ από το κατάστημα του Βόλου και εν συνεχεία καταδικάστηκε, προκαλώντας οργή στα social media.


Τώρα η εταιρεία επανέρχεται με ανακοίνωσή της στην οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την ενέργειά τους.


Αρκετοί χρήστες του facebook, μπήκαν στη σελίδα του καταστήματος και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το συμβάν, με το Jumbo να εκδίδει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο άνδρας που συνελήφθη έχει αφαιρέσει επαλειμμένα προϊόντα από το κατάστημα.


Η ανακοίνωση του Jumbo στο facebook (την δημοσιεύσαμε και χθες αλλά τώρα επανερχόμαστε):


«Αγαπητοί μας φίλοι, διαβάσαμε όλα τα σχόλιά σας και τα δημοσιεύματα που μιλούν για το συμβάν στο κατάστημα Jumbo Βόλου. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω κύριος αφαίρεσε κάποιο προϊόν. Έχει εντοπιστεί επανειλημμένα να αφαιρεί προϊόντα, σε βάθος χρόνου, πράγμα που και ο ίδιος παραδέχτηκε. Δυστυχώς, δεν έχουμε να κάνουμε με μια παρορμητική και αδιέξοδη συμπεριφορά, αλλά με μια εξακολουθητική, συνειδητή πράξη. Ο καθένας θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογηθεί μέσα από μια συναισθηματική ιστορία και μια συγγνώμη, που όλους μας φέρνει σε αμηχανία. Όμως, πώς υπερασπίζεται κανείς τα συναισθήματα και την τίμια συμπεριφορά χιλιάδων Ελλήνων που βρίσκονται πιθανόν σε χειρότερο αδιέξοδο, αλλά δεν ψάχνουν αυτή την «εύκολη λύση»;


 


Εμείς να συστήσουμε στους ιδιοκτήτες του Jumbo να διαβάσουν τους "Άθλιους" του Βίκτωρος Ουγκώ μήπως και καταλάβουν τι σημαίνει να μην έχεις να φας.... 


Και να έρθουν στην θέση του άνεργου πατέρα που ντρέπεται το ίδιο του το παιδί επειδή δεν ήταν ικανός να του πάρει αυτούς τους - ευτελούς αξίας - μαρκαδόρους. 


Διέπραξε παράνομη πράξη; Ναι, κατά τον γραπτό νόμο. Όχι, κατά τον άγραφο νόμο που λέει ότι η ανθρώπινη ανάγκη υπερτερεί και επικρατεί του νόμου. 


Kαι ο άγραφος νόμος είναι πιο ισχυρός από τον γραπτό. Διαβάστε και την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή μαζί με τους "Άθλιους" και θα βγείτε σοφότεροι, κύριοι του Jumbo.


Άν είχατε ψυχή - και μυαλό - έπρεπε να τον παραλάβει o υπεύθυνος του καταστήματος, να του χαρίσει πέντε κουτιά μαρκαδόρους σε ένδειξη αναγνώρισης της ανάγκης του παιδιού να έχει την "λίστα" που διαφημίζουν και εν συνεχεία πολύ ευγενικά να του ζητήσει να μην ξαναπατήσει το πόδι του στο μαγαζί τους αφού φυσικά ουδείς μπορεί να δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές στην ιδιοκτησία του. Και μέχρι εκεί.


Σε τελική ανάλυση στo Jumbo πηγαίνουν κυρίως πελάτες χαμηλού εισοδήματος για να αγοράσουν παιχνίδια, σχολικά κλπ κάνοντας συμβιβασμό ως προς την παρεχόμενη ποιότητα των υλικών. Αν είχαν λεφτά θα πήγαιναν σε άλλα παιχνιδάδικα με άλλης ποιότητας προϊόντα...

Όχι να τον εξευτελίσουν στα μάτια του παιδιού του...

Πως θα γίνεις ένας από τους Anonymous!

 


 Το περίφημο περιοδικό μαζικής κουλτούρας, τεχνολογίας, τέχνης και μόδας Dazed σας προσφέρει έναν κατατοπιστικότατο οδηγό πέντε βημάτων που θα σας εισάγουν στον κόσμο των διαβόητων χακτιβιστών. Και, όχι, δεν χρειάζεται να είστε «βουτηγμένοι» στον κώδικα και τον προγραμματισμό για να το πετύχετε.


1.Αγοράστε την απαραίτητη μάσκα του ήρωα Γκάι Φωκς (13 Απριλίου 1570 – 31 Ιανουαρίου 1606), γνωστού επίσης και ως Γκίντο Φωκς, ο οποίος γεννήθηκε στο Γιορκ (York) και ήταν Άγγλος στρατιώτης και μέλος μιας ομάδας Kαθολικών συνωμοτών, οι οποίοι οργάνωσαν τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου 1605.
Η συνωμοσία, όμως, ξεσκεπάστηκε πριν την ολοκλήρωση του σχεδίου: ο Γκάι Φωκς κι οι συνεργάτες του πέρασαν από ανακρίσεις με βασανιστήρια, και έπειτα από δίκη καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν για προδοσία και απόπειρα δολοφονίας. Σε ορισμένες χώρες η επέτειος αυτής της αποτυχημένης απόπειρας γιορτάζεται στις 5 Νοεμβρίου σαν Νύχτα του Γκάι Φωκς (Guy Fawkes Night ή Bonfire Night).
Η ιστορία του Γκάι Φωκς αποτέλεσε έμπνευση για το κόμικς των Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ V for Vendetta, κεντρικός ήρωας της οποίας είναι ο V, που φοράει μια μάσκα του Γκάι Φωκς. Αποτελεί πρότυπό του και σχεδιάζει να ανατινάξει το κτίριο του Κοινοβουλίου στις 5 Νοεμβρίου ενός μελλοντικού Λονδίνου, επιχειρώντας να θέσει τα θεμέλια για την ανατροπή του ολοκληρωτικού καθεστώτος φασισμού και τυραννίας που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα. Χαλαρή διασκευή του κόμικ αυτού είναι και η ομώνυμη ταινία του 2006.
Για να μείνεις, όμως, πιστός στο μαχητικό πνεύμα της ομάδας, απόφυγε να αγοράσεις τη μάσκα από κάποιο κατάστημα, καθότι έτσι ενισχύεις την Time Warner, η οποία έχει τα δικαιώματα της πώλησής της. Φτιάξε τη μόνος σου ή αγόρασέ την από το e-bay.


2.Λάβε ενεργό μέρος στις online και offline διαμαρτυρίες. Για τις πρώτες θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι online: προγράμματα και tutorials βασικού hacking, εύκολα να τα αφομοιώσεις όσο και να τα θέσεις σε εφαρμογή.
Ως προς τις δεύτερες, δεν χρειάζεται παρά να παρακολουθεί κανείς τις ενημερώσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Οι live διαμαρτυρίες των μελών είναι συχνές και σχεδιάζονται διαρκώς νέες.


3.Διατήρησε χαμηλό προφίλ, πράγμα το οποίο θα πετύχεις με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανες και στην πραγματική ζωή.
Μην γνωστοποιείς από δω και από κει την ταυτότητά σου, μην μοιράζεσαι ευαίσθητες πληροφορίες με τον οποιονδήποτε και μην χρησιμοποιείς στοιχεία που μπορούν να προδώσουν την αληθινή σου ταυτότητα (λόγου χάρη, πιστωτικές κάρτες).


4.Ακολούθησε τα σωστά άτομα: ενδεικτικοί είναι οι λογαριασμοί twitter: @YourAnonNews και #OpNewBlood, τα IRC δωμάτια συζητήσεων (Internet Relay Chat) ή το YouTube (ένας χρήστης με ιδιαίτερη επιρροή στο χώρο είναι ο επονομαζόμενος Connor Liberty). Εναλλακτικά επισκέψου τη σελίδα τους.


5.Ξέχνα ό,τι ξέρεις για τους Anonymous και συνειδητοποίησε τους λόγους για τους οποίους θέλεις να μετάσχεις του κινήματος. Αν είσαι άλλο ένα τρολ που θέλει να παίξει τότε καλύτερα να ψάξεις αλλού. Κατάλαβε πως είσαι ήδη ανώνυμος, αλλά και πως η ομώνυμη ομάδα πριν απ’ όλα είναι μία ιδέα. Σοβαρέψου, λοιπόν, και πράξε αναλόγως.

Να ξενιτευτεί σκέφτεται ένας στους τέσσερις Έλληνες!

 



Την περίοδο 2010-2012 σχεδόν 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία - Τέσσερις στους 100 Έλληνες σχεδιάζουν να αλλάξουν χώρα εντός των επομένων 12 μηνών

Οι αριθμοί απο μόνοι τους είναι ιδιαιτέρως θλιβεροί και απογοητευτικοί αφού όπως προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, το 4,1 % των Ελλήνων σκέφτεται να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η μείωση της απασχόλησης και η εκτίναξη της ανεργίας των νέων σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνέβαλαν στην αύξηση της κινητικότητας εντός της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών «με σοβαρές προθέσεις να μεταναστεύσουν εντός των επόμενων 12 μηνών» υπερδιπλασιάστηκε από το 0,5% το 2010 στο 1,2% το 2012.
Πρώτοι σε όλη την Ευρώπη με διάθεση μετανάστευσης οι Έλληνες
Το υψηλότερο ποσοστό Ευρωπαίων που σκοπεύουν σοβαρά να μεταναστεύσουν τον επόμενο χρόνο καταγράφεται από τους Έλληνες (4,1%). Ακολουθούν οι Λιθουανοί (3,9%), οι Λετονοί (3,8%), οι Βούλγαροι (3,4%) και οι Ρουμάνοι (2,8%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2012 ένας στους τέσσερις Έλληνες (24%) επιθυμεί να μεταναστεύσει μόνιμα και το 63% εξ αυτών εντός της ΕΕ. Στην ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 20% και 44%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό Ευρωπαίων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν μόνιμα καταγράφεται από τους Βρετανούς (29%), ενώ επιθυμούν να μεταναστεύσουν μόνιμα περίπου ένας στους τέσσερεις Βέλγους, Βούλγαρους, Έλληνες, Κύπριους, Ούγγρους, Ιταλούς, Λετονούς, Λιθουανούς και Πορτογάλους.

Επιπλέον, η έκθεση επισημαίνει ότι η κινητικότητα εντός της ΕΕ αυξήθηκε κατά την περίοδο της κρίσης (2008-2012) κυρίως από πολίτες των χωρών, οι οποίες επλήγησαν σοβαρά. Για παράδειγμα, η κινητικότητα των Ελλήνων πολιτών εντός της ΕΕ αυξήθηκε κατά 170%, των Ισπανών κατά 107%, των Ιρλανδών κατά 64% και των Ούγγρων κατά 58%. Αντίθετα η κινητικότητα εντός της ΕΕ μειώθηκε για τους Πολωνούς, τους Ολλανδούς, τους Ρουμάνους και τους Πορτογάλους.

Όσον αφορά, ειδικότερα, τη μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών προς τη Γερμανία, σημειώνεται ότι από το 2008 ως το 2012, οι Έλληνες μετανάστες τετραπλασιάστηκαν, οι Ισπανοί τριπλασιάστηκαν και οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι διπλασιάστηκαν.
Απο τους Έλληνες και τους Ιταλούς οι μεγαλύτερες αυξήσεις μεταναστών προς Γερμανία
Επίσης, σημειώνεται ότι από το 2010 ο αριθμός μεταναστών από τον ευρωπαϊκό Νότο προς τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19%, με εντυπωσιακότερη άνοδο το 2012 κατά 8%. Σε απόλυτους αριθμούς, οι μεγαλύτερες αυξήσεις μεταναστών προς τη Γερμανία καταγράφηκαν από τους Ιταλούς και τους Έλληνες.

Ειδικότερα, το διάστημα 2010-2013, οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 25%. Καταγράφονται δηλαδή 25.000 περισσότεροι απασχολούμενοι Έλληνες στη Γερμανία (συνολικά απασχολούνται 123,7 χιλιάδες).

Εξάλλου, σημαντική αύξηση κατά 45% σημείωσε η μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών προς τον Καναδά, το διάστημα 2008-2012. Η μεγαλύτερη αύξηση μεταναστών προς των Καναδά καταγράφηκε από τους Ισπανούς (301%), τους Ιρλανδούς (158%), τους Έλληνες (155%) τους Ιταλούς (96%) και τους Πορτογάλους (69%).
Σε ιστορικό επίπεδο η ανεργία στην Ε.Ε:  26,6 εκατομμύρια έφτασαν οι άνεργοι τον Απρίλιο
Σε ό,τι αφορά την ανεργία στην ΕΕ, η έκθεση επισημαίνει ότι έφτασε το ιστορικό επίπεδο των 26,6 εκατ. ανέργων τον Απρίλιο του 2013, δηλαδή στο 11% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της ΕΕ και στο 12,2% της ευρωζώνης. Η μακροχρόνια ανεργία επιδεινώθηκε στα περισσότερα κράτη- μέλη στο τέλος του 2012, καταγράφοντας 11,6 εκατομμύρια μακροχρόνια άνεργους Ευρωπαίους πολίτες (4,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού).

Επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιων ανέργων, με 16,8% το 2012, καθώς και το υψηλότερο ποσοστό άνεργων νέων, με 60%, τον Φεβρουάριο του 2013.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, στην Ελλάδα παρατηρείται η μεγαλύτερη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας (-5,5%) το 2012, σε σχέση με το 2011. Το ίδιο διάστημα το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 0,4%. Παράλληλα, οι Έλληνες εμφανίζονται να είναι οι πολίτες της ΕΕ που εργάζονται περισσότερο σε εβδομαδιαία βάση (42,6 ώρες, έναντι 40,6 ώρες που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη).

Θεραπεία μέσω Γείωσης (Earthing). Aσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει….

Θεραπεία μέσω Γείωσης (Earthing). Aσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει…. 

 Παρακάτω θα δούμε τις εκπληκτικές ιδιότητες της γείωσης στην υγεία μας. 

Ένα τεράστιο ρεύμα έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως και ήδη πολλές επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν τα θαυματουργά οφέλη αυτής της μεθόδου. Είναι η πιο απλή, φυσική και φθηνή θεραπεία.

 
 Εσείς δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να πατάτε  ξυπόλυτοι στη Γη και ο πλανήτης θα αναλάβει τα υπόλοιπα…
Άρθρο του Martin Zucker ενός εκ των συγγραφέων του ομώνυμου βιβλίου
(Μετάφραση Παντελής Χατζησινάκης)
Οι άνθρωποι στο παρελθόν είχαν μια ιδιαίτερη αγάπη για το χώμα και τη Γη και καθήμενοι στο έδαφος αισθάνονταν πως έρχονται σε επαφή με μια ζωοδότρια δύναμη. Ήταν καλό για το δέρμα τους να αγγίζει τη ιερή Γη και γι’ αυτό έβγαζαν τα παπούτσια τους για να περπατήσουν με τα γυμνά τους πόδια πάνω της. Η επαφή με Γη ήταν για αυτούς καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική.
Ota Kte (Luther Standing Bear)
Lakota Sioux writer, educator, and tribal leader
Καθ’ όλη την εξέλιξη τους οι άνθρωποι περπατούσαν ξυπόλυτοι και κοιμόντουσαν στο έδαφος, λαμβάνοντας από τη Γη μια φυσική και ήπια ηλεκτρική ενέργεια. Είναι σίγουρο ότι κι εσείς οι ίδιοι την έχετε αισθανθεί κάποια στιγμή στη ζωή σας. Ίσως στις διακοπές σας καθώς περπατούσατε με γυμνά πόδια στην αμμουδιά, αισθανθήκατε ένα γλυκό μούδιασμα ή μια ζεστασιά στα πόδια σας. Μια αίσθηση ευεξίας. Αυτή ακριβώς η αίσθηση είναι η ενέργεια του εδάφους που διεπερνά το σώμα, είναι το αποτέλεσμα της επαφής του σώματός σας που ως καλός αγωγός, έρχεται σε επαφή με τη Γη, δημιουργώντας ένα είδος ηλεκτρικού κυκλώματος.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής διαρκώς απομακρύνει τους ανθρώπους από αυτή τη ροή ενέργειας στο σώμα τους. Φοράμε παπούτσια με λαστιχένιους ή πλαστικούς πάτους που μπλοκάρουν την αγωγιμότητα και βέβαια δεν κοιμόμαστε πια στο έδαφος όπως στο παρελθόν.
Οι έρευνες αποκαλύπτουν τώρα πως αυτή η ενέργεια δημιουργεί μια ξεχωριστή και ευχάριστη αλλαγή στην φυσιολογία. Προάγει την υγεία, την ζωτικότητα, προσφέρει καλύτερο ύπνο, εναρμονίζει και σταθεροποιεί τους βασικούς βιολογικούς ρυθμούς του σώματος, περιορίζει (και συχνά εξαφανίζει) χρόνιες φλεγμονές και ανακουφίζει από πόνους. Η αποσύνδεση από αυτή τη φυσική πηγή ενέργειας που βρίσκεται κάτω απ’ τα πόδια μας, ενδέχεται να είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας πίσω από την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων των χρόνιων ασθενειών τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικότερα των φλεγμοδών νοσημάτων. (Νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα, ψωρίαση, πολλαπλή σκλήρυνση κλπ) Διαβάστε επίσης: Αντιφλεγμονώδεις τροφές
Αυτές οι αποκαλύψεις είναι το κεντρικό θέμα του νέου βιβλίου Earthing (Γείωση) που είχα την τύχη να γράψω. Οι συνεργάτες συγγραφείς είναι ο γνωστός καρδιολόγος Stephen Sinatra, MD και ο Clint Ober, ένας εκπληκτικός ερευνητής που ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα για την υγεία μας, από την επανασύνδεσή μας με τη Γη.

Εικόνα 1 Οι παραπάνω φωτογραφίες αίματος σε dark field μικροσκόπιο είναι από τρεις ασθενείς στο ιατρείο του Dr Sinatra πριν (αριστερά) και μετά από γείωση 40 λεπτών (δεξιά). Οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά την αραίωση και αποσύνδεση των κυττάρων του αίματος.

Ο Dr Sinatra την περιγράφει ως την πλέον συναρπαστική ανακάλυψη στο χώρο της υγείας που αντιμετώπισε στα τριάντα χρόνια της καριέρας του. Τη θεωρεί ως μια απλή, πρακτική, αποτελεσματική και σαφώς οικονομικότερη μέθοδο ανιτμετώπισης κοινών ασθενειών που θα κάνει τους ανθρώπους υγειέστερους. Ειδικότερα στον τομέα του, πιστεύει πως θα βελτιώσει σημαντικά προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας, αρτηριακής πίεσης, θρομβώσεων και κυκλοφορικών προβλημάτων και θα αυξήσει την ενέργεια των κυττάρων του αίματος. Πηγή έμπνευσής του ήταν ένα απλό πείραμα που έκανε χρησιμοποιώντας dark field μικροσκόπιο, που έδειξε θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά των κυττάρων του αίματος μετά από μόλις 40 λεπτά γείωσης. Οι αλλαγές φαίνονται καθαρά (εικ. 1)
Παρακάτω παρατίθενται μερικά βασικά σημεία του βιβλίου:
• Ο όρος «γείωση» αναφέρεται στην ανακάλυψη των σημαντικών πλεονεκτημάτων για την υγεία που προέρχονται από την επαφή-σύνδεση με την φυσική ηλεκτρική ενέργεια της επιφάνειας της Γης. Η επαφή αυτή επιτυγχάνεται είτε περπατώντας απλώς με γυμνά πόδια στο έδαφος είτε ερχόμενοι σε επαφή με ειδικές συσκευές-αγωγούς που μας μεταφέρουν την ενέργεια από το έδαφος ενώ εμείς καθόμαστε, δουλεύουμε ή κοιμόμαστε.

• Αυτές οι συσκευές «εσωτερικού χώρου» είναι συνδεδεμένες μέσω καλωδίου με μια σωστά γειωμένη πρίζα στο σπίτι, στο γραφείο κλπ ή με μια κατάλληλα γειωμένη μεταλλική ράβδο έξω. Οι συσκευές που διατίθονται για τη γείωση είναι ειδικά βαμβακερά σεντόνια και μαξιλάρια που επιτρέπουν να κοιμάσαι «γειωμένος» στο κρεβάτι σου, μαξιλάρια για την καρέκλα του γραφείου ή το πάτωμα που επιτρέπουν να δουλέυεις ή να χαλαρώνεις «γειωμένος» καθώς και ταινίες Velcro, συνδεδεμένες με γείωση, που τοποθετούνται στο σώμα σε συγκεκριμένα σημεία πόνου και φλεγμονών. Οι ταινίες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στις έρευνες για τη Γείωση και έχουν εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα. • Εκατοντάδες άνθρωποι – ενήλικες και παιδιά- έχουν επωφεληθεί από αυτές τις συσκευές για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι εμπειρίες τους, όπως καταγράφονται στο βιβλίο, είναι εντυπωσιακές. Ποδηλατικές ομάδες στο Tour De France χρησιμοποίησαν υπνόσακους με γείωση και είδαν, εντυπωσιακά γρηγορότερη από το συνηθισμένο, ανάρρωση από τραυματισμούς και σωματική εξάντληση. • Όλοι ζούμε και λειτουργούμε σε έναν ηλεκτρικό πλανήτη και ο καθένας μας είναι ένα σύνολο δυναμικών ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Μέσα στο πολύπλοκο σώμα μας, τρισεκατομμύρια κύτταρα λαμβάνουν και μεταδίδουν ενέργεια στα πλαίσια των καθορισμένων βιοχημικών λειτουργιών τους. Η τροφοδοσία των θρεπτικών στοιχείων και του νερού στα κύτταρα ρυθμίζεται από ηλεκτρικά πεδία και κάθε τύπος κυττάρου έχει ένα φάσμα συχνοτήτων στο οποίο λειτουργεί. Η καρδιά, ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι μύες και το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι έξοχα παραδείγματα ηλεκτρικών υποσυστημάτων που λειτουργούν μέσα στο βιοηλεκτρικό σώμα μας. Η αλήθεια είναι πως όλες μας οι κινήσεις, συμπεριφορές και πράξεις ενεργοποιούνται με ηλεκτρισμό. Η έρευνα για την Γείωση δείχνει πως η σύνδεση με τη Γη ενεργοποιεί την άμεση αλλαγή των λειτουργιών του σώματος με βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, του νευρικού και ανοσοποπιητικού συστήματος καθώς και της λειτουγίας των μυών. • Όλα τα ηλεκτρικά συστήματα και συσκευές είναι γειωμένες, δηλαδή είναι ισοσταθμισμένες από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Χωρίς γείωση, οι συσκευές δεν θα λειτουργούσαν σωστά. Παρομοίως, όταν είναι σε επαφή με τη Γη, το σώμα λαμβάνει ένα ηλεκτρικό σήμα που ομαλοποιεί και ισοσταθμίζει τα πολλαπλά βιολογικά του συστήματα και μηχανισμούς. Το σήμα αυτό επίσης φαίνεται να είναι πηγή αρνητικά φορτισμένων ελεύθερων ηλεκτρονίων που υπάρχουν σε απεριόριστη ποσότητας στην επιφάνεια της Γης. Το στοιχείο που μελέτησαν οι επιστήμονες στην έρευνα για τη γείωση, είναι πως η μεταφορά αρνητικά φορτισμένων ηλεκτρονίων στο σώμα φαίνεται να εξουδετερώνει τα θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια των ελεύθερων ριζών τα οποία μετά από χρόνια φλεγμονώδη δραστηριότητα οδηγούν σε πολλές κοινές ασθένειες. Θεωρούμε πως το καλύτερο αντιφλεγμονώδες πάνω στον πλανήτη, είναι ο ίδιος ο πλανήτης! Περαιτέρω πιστεύουμε πως μια καταστρεπτική χρόνια φλεγμονή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας αρνητικών ηλεκτρονίων, η οποία αποκαθίσταται με την επαφή μας με την αστείρευτη δεξαμενή ελεύθερων ηλεκτρονίων της Γη. • Όπως το φως του ήλιου μας προσφέρει την βιταμίνη D, η Γη μας προσφέρει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που ονομάζεται βιταμίνη G (Ground=έδαφος). Τον θεωρούμε ως έναν αγνοημένο παράγοντα πρόκλησης της νόσου, ένα στοιχείο που λείπει. Ο Gary Schwartz, PhD, καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δείχνει ότι η Γείωση μπορεί να είναι τόσο θεμελιώδους σημασίας όσο το φως του ήλιου, ο αέρας, το νερά και τα θρεπτικά συστατικά. Διαβάστε:Η σημασία της βιταμίνης D

Η συναρπαστική ανακάλυψη της Γείωσης

Σε όλη την ιστορία, διάφοροι πολιτισμοί ανά τον κόσμο τίμησαν τη σύνδεση με την Γη και περιέγραψαν την ενέργειά της με διάφορους τρόπους. Σε καποιους από εσάς μπορεί να είναι γνωστή ως Qi στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και Prana στην Αγιουρβέδα. Μέχρι τώρα, τα σημαντικά οφέλη αυτής της ενέργειας για την υγεία έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό άγνωστα. Χάρη στην περιέργεια και την επιμονή του Clinton Ober, ενός πρωτοπόρου του κλάδου της καλωδιακής τηλεόρασης, τα οφέλη αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Ο Ober ήταν επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας εγκαταστάσεων συστημάτων καλωδιακής τηλεόρασης στην Αμερική. Το 1993, σε ηλικία 49 ετών και στο απόγειο της καριέρας του, αρρώστησε βαριά όταν ένα απόστημα σχεδόν κατέστρεψε το συκώτι του. Όταν ανέκτησε την υγεία του αποφάσισε να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και να ψάξει για έναν ανώτερο σκοπό στη ζωή του. Ταξίδεψε σε όλες τις ΗΠΑ για τέσσερα χρόνια ψάχνοντας όπως έλεγε ο ίδιος «για την αποστολή του». Μια μέρα στη Σεντόνα της Αριζόνα, καθισμένος σε ένα παγκάκι στο πάρκο, βλέποντας τους περαστικούς να πηγαινοέρχονται, παρατήρησε πως όλοι φορούσαν παπούτσια με συνθετική σόλα. Αναρωτήθηκε αν τα συγκεκριμένα παπούτσια που αντκατέστησαν τα δερμάτινα από το 1960 και μετά, μπορεί να είχαν κάποια επίδραση στην υγεία. Συνειδητοποίησε πως ο ίδιος αλλά και οι περισσότεροι περαστικοί ήταν «μονωμένοι» από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Η σκέψη του πήγε πίσω, στα χρόνια που δούλευε στην καλωδιακή τηλεοραση. Πριν την καλωδιακή τηλεόραση, η εικόνα της τηλεόρασης συχνά χάλαγε λόγω κηλίδων, «χιονών» ή από παράσιτα που προκαλούνταν από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Στην καλωδιακή εποχή, τα συστήματα σε κάθε σπίτι ήταν γειωμένα και θωρακισμένα και η μετάδοση του σήματος γίνεται μέσω καλωδίου ώστε να αποτρέπονται παρεμβολές εξωτερικών σημάτων. Το καλώδιο αποτελείται από ένα εσωτερικό αγωγό χαλκού, ένα στρώμα μόνωσης και το εξωτερικό κάλυμμα. Αυτό το κάλυμμα είναι συνδεδεμένο στη Γη,σε μια ράβδο γείωσης. Αυτή είναι η βασική αρχή της γείωσης, της σύνδεσης δηλαδή των ηλεκτρικών συστημάτων των σπιτιών και κάθε κτιρίου με το ενεργειακό πεδίο της Γης, με σκοπό την σταθερότητα και την προστασία από τα ελεύθερα ηλεκτρικά φορτία. Ο Ober αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε άραγε αυτή η ενέργεια να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) του περιβάλλοντος που πολλοί θεωρούν ύπουλα και επικίνδυνα για την υγεία; Θα μπορούσε να παράσχει σταθερότητα στο σώμα; Ήξερε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι καλός αγωγός του ρεύματος. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει ένα απλό πείραμα στον εαυτό του. Τοποθέτησε ένα μεταλλικό πλέγμα πάνω στο κρεβάτι του. Συνέδεσε πάνω στο πλέγμα ένα καλώδιο με κλιπ και έριξε το καλώδιο έξω από το παράθυρο όπου το συνέδεσε σε μια ράβδο γειωμένη στο έδαφος. Στη συνέχεια ξάπλωσε πάνω στο πλέγμα μετρώντας την τάση στο σώμα του. Τότε βρήκε πως όσο ήταν «γειωμένος» πάνω στο πλέγμα, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είχαν εξαφανιστεί και η τάση του σώματός του ήταν κοντά στο μηδέν. Χωρίς να το καταλάβει αποκοιμήθηκε και ξύπνησε το επόμενο πρωΐ. Είχε κοιμηθεί για πρώτη φορά χωρίς παυσίπονα μετά από πολλά χρόνια που ταλαιπωρείτο από ανυπόφορους πόνους και αϋπνίες. Επανέλαβε το πείραμα κάθε νύχτα για μια εβδομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και επιπλέον οι πόνοι του μειώθηκαν σημαντικά. Αποφάσισε να μιλήσει στους φίλους του για το πείραμά του και τότε αυτοί του ζήτησαν να τους φτιάξει ένα μεταλλικό πλέγμα για τα κρεβάτια τους. πράγμα που φυσικά δέχτηκε. Τα αποτέλέσματα ήταν ίδια και για αυτούς. Καλύτερος ύπνος και λιγότεροι πόνοι. Επικοινώνησε με ερευνητές πανεπιστημίων προκειμένου να πάρει μια εξήγηση αλλά κανείς δεν γνώριζε κάτι για αυτό και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το μελετήσει. Αποφασισμένος να βρει μόνος του απαντήσεις και έχοντας πάρει πολύτιμες συμβουλές από προπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου, ξεκίνησε την επιστημονική οδύσσειά του, αν και δεν ήταν επιστήμονας ο ίδιος. Δώδεκα χρόνια μετά, συνεχίζει ακόμα. Έχει οργανώσει και εμπνεύσει δεκάδες μελέτες ειδικών επιστημόνων οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις του για βελτίωση του ύπνου και μείωση των πόνων. Κατέδειξαν με σαφήνεια ότι η Γείωση έχει ισχυρή επιρροή στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της υγείας και της ασθένειας, καθώς και στο προσδόκιμο ζωής. Στη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, ανάπτυσσε και βελτίωνε συνεχώς συστήματα Γείωσης για επιστημονικές μελέτες αλλά και για χρήση από ιδιώτες που ενδιαφέρθηκαν.

Ομαλοποίηση μέσω Γείωσης

Για μένα, η ιδέα της επανασύνδεσης με τη Γη, αποκάλυψε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά μυστικά της φύσης. Προσωπικά διαπίστωσα άμεση διακοπή του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών που αντιμετώπιζα όταν άρχισα να κοιμάμαι «γειωμένος» πριν από δύο χρόνια. Πλέον κοιμάμαι «γειωμένος» είτε βρίσκομαι σπίτι είτε σε ταξίδια. Με τον καιρό, το ενοχλητικό ξύπνημα τη νύχτα για ούρηση, συνηθισμένο φαινόμενο για ανθρώπους στην ηλικία μου (72) έχει σταδιακά ελατωθεί. Άλλες φορές ξυπνάω μόνο μια φορά και άλλες καθόλου. Ανάλογη βελτίωση έχει και η σύζυγός μου που ταλαιπωρείται από μυοσκελετικά προβλήματα Για να αντιληφθείτε μόνοι σας την εμπειρία της γείωσης, απλώς καθίστε ή περπατήστε ξυπόλυτοι στο γρασίδι, στο χώμα ή στην άμμο, δηλαδή σε επιφάνειες-καλούς αγωγούς. Ξύλο, άσφαλτος και πλαστικό δεν είναι καλοί αγωγοί. Σταθείτε για τουλάχιστον μισή ώρα και στο τέλος θα παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε πιο ήρεμοι και αν είχατε κάποιο πόνο όταν ξεκινήσατε θα έχει μειωθεί και ίσως θα έχει εξαφανιστεί. Ο βιοφυσικός James Oschman, PhD, κορυφαίος ειδικός και συγγραφέας για την ενεργειακή ιατρική, συνοψίζοντας αναφέρει: «Τη στιγμή που τα πόδια σας πατάνε στη Γη ή συνδέεστε με αυτή μέσω καλωδίου, αλλάζει η ψυχολογία σας. Ξεκινά αμέσως η ομαλοποίηση του οργανισμού και η αντιφλεγμονώδης λειτουργία του σώματός σας. Οι άνθρωποι εμφανίζουν διαρκώς φλεγμονές επειδή είναι αποσυνδεδεμένοι από τη Γη, την πηγή των ηλεκτρονίων που μπορούν να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την καταστροφή των κυττάρων τους.» Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο (είναι μόνο στα αγγλικά) και να βρείτε λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται αλλά και τις εντυπώσεις ανθρώπων που δοκίμασαν τη μέθοδο της γείωσης.

Τα οφέλη της Γείωσης

Για περισσότερο από δέκα χρόνια, οι έρευνες για τη Γείωση αλλά και οι πληροφορίες από ανθρώπους που δοκίμασαν τη μέθοδο της Γείωσης έχουν δείξει ένα πλήθος θετικών επιδράσεων. Μερικές από αυτές είναι: • Μείωση έως και εξάλειψη των συμπτωμάτων πολλών φλεγμονοδών νοσημάτων
• Μείωση έως και εξάλειψη χρόνιων πόνων
• Καλύτερος ύπνος και εξάλειψη αϋπνίας
• Αυξημένη ενέργεια
• Λιγότερο στρες και περισσότερη ηρεμία
• Ομαλοποίηση των βιολογικών ρυθμών του σώματος
• Πιο αραιό αίμα, βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της κυκλοφορίας
• Ένταση των μυών και ανακούφιση από πονοκεφάλους
• Προστασία από ηλεκτρομαγνητικά πεδία
•Ταχύτερη ανάρρωση και ανάκαμψη μετά από τραυματισμούς και έντονη αθλητική δραστηριότητα
 
Συνεχίζοντας, ο Δρ Μέρκολα, καταξιωμένος, κορυφαίος Αμερικανός ιατρός με πολλές διακρίσεις στον αγώνα του για την ολιστική ιατρική, όχι μόνο μιλά για τα οφέλη της γείωσης, αλλά σε άρθρο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν φάρμακα κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων, προτείνει και την πλήρη κατάργηση φαρμάκων όπως το διάσημο Plavix  και την αντικατάστασή τους με την απλή γείωση για τους λόγους που διαβάσατε παραπάνω.
 
Θεωρεί ότι  η φυσική, χωρίς μηχανήματα, γείωση είναι εξίσου αποτελεσματική, αν όχι καλύτερη. Διαβάστε το αγγλικό άρθρο:
 
 
Ο Δρ  James Oschman, βιολόγος, βιοφυσικός ειδικός στο πεδίο της ενεργειακής φαρμακευτικής, συγγραφέας πολλών βιβλίων, μιλάει για την τεράστια αντιοξειδωτική δράση που επιφέρει η γείωση στον οργανισμό, καθώς και τα εξαιρετικά οφέλη του στο σύνολο της υγείας μας. “Όταν γειώνεστε, μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια από τη γη στο σώμα σας. Και αυτά τα ελεύθερα ηλεκτρόνια είναι ίσως τα καλύτερα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν”.
Επίσης, για να δείξει την επιστημονική βάση που έχει το θέμα της γείωσης, εξηγεί τι συμβαίνει όταν ένα άτομο τραυματίζεται:
“Ακόμα και με το παραμικρό χτύπημα, π.χ. ένα χτύπημα στην πόρτα, ο οργανισμός αποστέλλει λευκά αιμοσφαίρια (ουδετερόφιλα) στο σημείου του τραύματος.

Τα ουδετερόφιλα εκκρίνουν  δραστικές μορφές οξυγόνου (ROS), που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Αυτό αναφέρεται και ως οξειδωτικό ξέσπασμα. Αυτά είναι σαν το Pac - Man. Είναι πολύ σημαντικά μόρια τα οποία διαλύουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Εάν τα βακτήρια έχουν εισέλθει διαμέσου του δέρματος σας, αυτές οι ελεύθερες ρίζες θα τα εντοπίσουν και θα τα καταστρέψουν. Εάν υπάρχουν κατεστραμμένα κύτταρα, τότε θα τα διαλύσουν επίσης, ώστε να αφήσουν χώρο για την δημιουργία καινούριων κυττάρων με σκοπό την αποκατάσταση των ιστών   

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως φλεγμονώδη απόκριση.

Το πολύ σημαντικό που έχουμε ανακαλύψει, είναι το εξής: τώρα καταλαβαίνουμε γιατί υπόκεισθε στη φλεγμονώδη απόκριση, η οποία έχει πέντε χαρακτηριστικά: πόνος, ερυθρότητα, θερμότητα, απώλεια ελαστικότητας και πρήξιμο.Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της φλεγμονής, τα οποία όμως όπως αποδεικνύεται δεν είναι απαραίτητο να συμβούν.

Η φλεγμονή, η οποία στην ιατρική, θεωρείται ένα σημαντικό μέρος της επούλωσης, είναι πράγματι ένα τεχνούργημα που προκαλείται από την έλλειψη ηλεκτρονίων στους ιστούς σας. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα ουδετερόφιλα παραδίδουν αυτές τις δραστικές μορφές οξυγόνου στο σημείο του τραύματος, αλλά μέρος από αυτές τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να διαρρεύσουν στον περιβάλλοντα ιστό και να τον βλάψουν. Αυτό είναι που δημιουργεί τη φλεγμονώδη απόκριση.”
 
 
Λέει λοιπόν, ότι στις έρευνες που έχουν διεξαχθεί γα τη γείωση, έχει παρατηρηθεί, ότι εάν μετά από ένα τραύμα ακολουθήσει γείωση, τότε τα ελεύθερα ηλεκτρόνια εισχωρούν στους ιστούς και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, αφού τα ηλεκτρόνια είναι αρνητικά φορτισμένα, ενώ οι ελεύθερες ρίζες είναι θετικά φορτισμένες, με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερώνονται.
“Αυτό που συμβαίνει με τη γείωση είναι αυτό που ονομάζω “προστασία από παράπλευρες ζημιές”. Ζημιές που δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα αλλά συμβαίνουν γιατί έχουμε αποσυνδέσει τον εαυτό μας από τη Γη διαμέσου του λάστιχου και του πλαστικού στις σόλες των παπουτσιών μας.”
 Η ουσία λοιπόν αγαπητοί φίλοι είναι ότι η αποκατάσταση της επαφής μας με το φυσικό περιβάλλον και τον εσωτερικό μας εαυτό είναι η απάντηση σε κάθε ασθένεια και σε κάθε ανισορροπία.
 
 

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters