Μια νόστιμη και νηστίσιμη παραλλαγή τους είναι με ρεβίθια. Για να δούμε όμως πώς φτιάχνονται!
Υλικά
500γραμμ. ρεβίθια
1 κ.γλυκού σόδα μαγειρική
3 κρεμμύδια τριμμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.γλυκού κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι
Για τη σάλτσα:
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
600 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
1 κ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας αποβραδίς έχοντας προσθέσει μαγειρική σόδα. Οταν είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε, τα στραγγίζουμε καλά και μετά τα περνάμε από το μούλτι. Βάζουμε το υλικό σε ένα βαθύ μπώλ και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας
(κρεμμύδια τριμμένα, σκόρδο, κύμινο, αλατοπίπερο)
Ζυμώνουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια όπως τα κανονικά σουτζουκάκια και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε για 4 με 5 λεπτά.
Εν συνεχεία σε ένα άλλο κατσαρολάκι, προετοιμάζουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια από ρεβίθια, αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση και να δέσει όλη η σάλτσα τους.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου