Σίγουρα με αυτή τη συνταγή θα θυμηθείτε τα δικά σας παιδικά
χρόνια, τότε που η γιαγιά για πρωινό μας ετοίμαζε αχνιστά τηγανόψωμα.
Δοκιμάστε να φτιάξετε τραγανά και γευστικά τηγανόψωμα στο παιδί σας για ένα τέλειο πρωινό γεύμα γεμάτο ενέργεια.
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κούπα του τσαγιού περίπου νερό
- 1 κούπα τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, κάνουμε ένα κενό στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε για να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Έπειτα, λαδώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τα χέρια λεπτό φύλλο και βάζουμε μέσα το τυρί. Βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες και διπλώνουμε το ζυμαράκι, πατάμε με ένα πιρούνι τις άκρες να κολλήσουν και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά σε λάδι ώσπου να ροδίσει.
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κούπα του τσαγιού περίπου νερό
- 1 κούπα τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, κάνουμε ένα κενό στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε για να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Έπειτα, λαδώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τα χέρια λεπτό φύλλο και βάζουμε μέσα το τυρί. Βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες και διπλώνουμε το ζυμαράκι, πατάμε με ένα πιρούνι τις άκρες να κολλήσουν και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά σε λάδι ώσπου να ροδίσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου