Το λαχταριστό γλυκό, τώρα και σε παραλλαγή! Ο συνδυασμός
σοκολάτας-μπανάνας ίσως να είναι ο ιδανικότερος σε γεύση, γι΄αυτό
τολμείστε το! Θα σας ενθουσιάσει.
ΥΛΙΚΑ
Για το μωσαϊκό
600 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
100 γρ. βούτυρο ανάλατο
200 γρ. μπισκότα digestive
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
3 μπανάνες
2 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μπανάνες (όχι πολύ ώριμες) και αφού τις κόψουμε σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές) τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με το λιώσιμο της σοκολάτας.
Σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και τη γλυκόζη και αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά. Αφού λιώσει, την ανακατεύουμε να γίνει λεία και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και τις καραμελωμένες μπανάνες. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα (να εξέχει) και αδειάζουμε το μείγμα ισιώνοντας το με τη σπάτουλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο κατά προτίμηση όλο το βράδυ.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου