Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ½ κιλό μοσχάρι
- 4 πατάτες
- 3 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια
- 3 πιπεριές διάφορα χρώματα
- 2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- ½ φλιτζάνι κρασί
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. κεφαλοτύρι ή φέτα
Πώς το κάνουμε:
1) Ροδίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.
2) Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
3) Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και τα τηγανίζουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει το λάδι.
4) Βάζουμε τα λαχανικά στη γάστρα και αδειάζουμε το κοκκινιστό κρέας από πάνω καθώς και το τυρί σε κομμάτια.
5) Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 200ºC για μισή ώρα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου