Γιατί αν δεν ξέρουν οι Ιταλοί από σωστές σάλτσες ζυμαρικών, τότε ποιος;
Με την ακόλουθη συνταγή, όχι μόνο θα νιώσετε όλα τα παραπάνω, αλλά θα προσθέσετε και την ιταλική «μαγεία» της μαγειρικής στο πιάτο, με μια κόκκινη σάλτσα σκέτο ποίημα.
Υλικά230γρ. μοσχαρίσιος κιμάς230γρ. χοιρινό λουκάνικο1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμέναο6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες2 κονσέρβες πολτοποιημένη ντομάτα170ml πελτέ ντομάτας (προαιρετικά, απλά κάνει πιο έντονη την γεύση της ντομάτας)2κ.σ. μείγμα μπαχαρικών1κ.σ. ζάχαρηαλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τον κιμά και το λουκάνικο μέχρι να πάρουν χρώμα. Μην τα στραγγίξετε.
2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να γίνει διάφανο.
3. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας που και που, για 2 με 4 ώρες.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια που θα έχετε βράσει ήδη, ανακατέψτε καλά να πάει παντού, και σερβίρετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου