Το γεύμα κάθε σωστής Κυριακής.
Υλικά2 αυγά2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού μέλι1 φλιτζάνι του καφέ γάλα½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκαλεύρι2 μπανάνες κομμένες φέτεςλίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αυγά, το γάλα, το κονιάκ, το μέλι και τη κανέλα.
2. Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά ώσπου να γίνει ένας σφιχτός χυλός (προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να το πετύχετε).
3. Προσθέστε τις μπανάνες και ανακατέψτε καλά.
4. Βάλτε λάδι στο τηγάνι και αφήστε το να κάψει.
5. Ρίξτε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά.
6. Όταν η κάθε τηγανίτα ροδίσει και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται σκέτες ή με συνοδευτικό της επιλογής σας, όπως μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου