Nail's Love By Ms

Cheesecake με λεμόνι και γιαούρτι

.
Γλυκό: cheesecake με άρωμα λεμονιού 



Οι ακριβολόγοι δεν θα το αποκαλούσατε "cheesecake", δεδομένου ότι δεν περιέχει κανένα τυρί κρέμα. 


Αντ' αυτού, το κύριο συστατικό είναι το υγιεινό ελληνικό γιαούρτι, το οποίο είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και σημαντικά χαμηλότερο σε θερμίδες και λίπος. Ένα κομμάτι του κλασικού cheesecake είναι περίπου 540 θερμίδες και 37 γραμμάρια λίπους. Η δική μας έκδοση είναι λιγότερο από το ήμισυ σε θερμίδες και περιέχει μόνο 10 γραμμάρια λίπους.


Είναι μια εύκολη παρασκευή, που δεν θα προκαλέσει χάος στην κουζίνα και συνολικά χρειάζεται 20 λεπτά για να ετοιμαστεί.


Το καλύτερο από όλα, είναι ακριβώς όπως το κανονικό cheesecake, μόνο που είναι πιο ελαφρύ, κομψό και δροσερό και δεν θα σας βαρυστομαχιάσει.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 8-10 μερίδες
  • 1 ½ φλιτζάνια τριμμένο μπισκότο (6-8 σύνολο cookies)
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο (συν 1-2 κ.γ. για την προετοιμασία τηγάνι)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Θρυμματίστε τα μπισκότα.
Βάλτε τα σε μπολ και ανακατέψετε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ταψάκι και πιέστε το  μέχρι να γίνει μια κρούστα στον πάτο του ταψιού.
Ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ξηρό και στέρεο.

Για τη γέμιση:
  • 4 αυγά
  • ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια απλό ελληνικό γιαούρτι (ή 2%)
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και στη συνέχεια χτυπάμε μαζί τους τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τη βανίλια και το γιαούρτι μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρώς αφρώδες.Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την κρούστα (αν είναι ακόμα ζεστή δεν πειράζει).




Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και μετά από 50 λεπτά, την τσεκάρουμε ανά 5 λεπτά. Η γέμιση πρέπει να είναι κρεμώδης στο κέντρο αλλά σταθερή στα άκρα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίουυ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.  




Προαιρετικό συμπλήρωμα: 3 φλιτζάνια κομμένες φράουλες, βατόμουρα ή μούρα ανακατεμένα με δύο κουταλιές ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να καθίσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να γίνει ωραίο και ζουμερό. Βάλτε μια κουταλιά της συμπληρωματικής κάλυψης πάνω από μια φέτα cheesecake πριν από το σερβίρισμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters