Μας ξεδιψάει, μας αρέσει και είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας!
Η λεμονάδα είναι ένα πρώτης τάξεως φυσικό, υγιεινό ποτό, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί.
Πως φτιάχνεται (από τις Sintagesgiagias)
Υλικά:
- 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν.
- Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει υγρή μορφή αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε
το σουρωμένο χυμό μέσα στη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μοιράζουμε τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
-
Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα κουνάμε το μπουκάλι με τη
λεμονάδα και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε
καλά και είναι έτοιμο!
Που μας ωφελεί η λεμονάδα
1.Προστατεύει την καρδιά. Η
λεμονάδα περιέχει κάλιο. Το κάλιο είναι αποτελεσματικό για τη μείωση
της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μειώνει τη χοληστερίνη, καθαρίζει τα
αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα.
2.Καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα.
3.Έχει διαιτητικές ιδιότητες λόγω της λιποδιαλυτικής της δράσης και αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό καθότι είναι διουρητική. Αναζωογονεί την ίδια στιγμή το πεπτικό σύστημα.
4.Έχει αντιπυρετική δράση,
ενώ θεωρείται και ένα από τα αποτελεσματικότερα φυσικά αντιμικροβιακά
για την καταπολέμηση διαφόρων ιών, λοιμώξεων και φλεγμονών.
5.Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
6.Θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα.
7.Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του λαιμού, τον πονόλαιμο και την αμυγδαλίτιδα και έχει αντιβακτηριακή δράση.
8.Τέλος, η λεμονάδα δυναμώνει τα ούλα και ωφελεί το μυοσκελετικό σύστημα. Βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου