Nail's Love By Ms

Καλιτσούνια χορτάρινα

.
  





Τι χρειαζόμαστε:

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • μπόλικο λαγουδόχορτο
  • αρκετό αγριομαϊντανό
  • 7-8 κρεμμύδια
  • αρκετό λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

 

 

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί καλά.
  2. Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μία λεκάνη σε χοντρές λωρίδες πάχους 2 δακτύλων. Στην συνέχεια το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μην έχει καθόλου νερά.
  3. 'Επειτα κόβουμε όλα τα μυρωδικά μέσα στο σπανάκι και το κρεμμύδι ρίχνουμε το λάδι αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουν και άλλο αλάτι.
  5. Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού. Βάζουμε γέμιση 1 κουταλιά της σούπας αλλά όχι πάρα πολύ γεμάτη, το κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά.
  6. Τέλος τα τηγανίζουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα

Λαγουδόχορτο: είναι ένα χόρτο το οποίο βγαίνει μέσα στα βάτα και το τρώνε οι λαγοί. Εξού και το όνομά του. Είναι πολύ αρωματικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

May Banners

ΠΑΤΑ LIKE ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

free counters