Τι χρειαζόμαστε:
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 λίτρο νερό
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- μπόλικο λαγουδόχορτο
- αρκετό αγριομαϊντανό
- 7-8 κρεμμύδια
- αρκετό λάδι
- αλάτι - πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
- Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί καλά.
- Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μία λεκάνη σε χοντρές λωρίδες πάχους 2 δακτύλων. Στην συνέχεια το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μην έχει καθόλου νερά.
- 'Επειτα κόβουμε όλα τα μυρωδικά μέσα στο σπανάκι και το κρεμμύδι ρίχνουμε το λάδι αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουν και άλλο αλάτι.
- Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού. Βάζουμε γέμιση 1 κουταλιά της σούπας αλλά όχι πάρα πολύ γεμάτη, το κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά.
- Τέλος τα τηγανίζουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου